tirsdag 26. november 2013

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen (Sesong 15)

(Skrevet av Daniel Bill - Bede County)

Da har man fått det ærefulle oppdraget av å gi dere fasiten på sesong 15 av Varteig League avd Indianer. Mange vil si det er en kjedelig liga, men her har vi mange profiler. Vi nevner ingen, eller vi kan nevne Jørn Jansson, som skuffet uhyre stort sist sesong, nå nevner vi ikke fler. Dette er en liga der det ikke hjelper å være en ringrev, her må du være kjip, tenke resultat, kanskje markere litt ekstra på motstanderens playmaker. Alt i alt, det kommer til å bli en kjempe sesong med masse dramatikk.


10. Bede Bataljonen
     De har en ganske så uerfaren manager i Olafsen, men dette her blir en sesong de skal være med litt høyere opp for å lære. De har ikke noe dårlig lag, men de har heller ikke noe bra lag. Tror fordelen til BB kan være at de andre managerene undervurderer han, derav kan mange gå på en liten smell. Men sett under ett så tror jeg det er BB som får de største smellene. Jeg tror Eigil Krogstad i buret kan få fin trening.

9. Taterhaugen
   De har valgt å legge hjemmebanen til England, nærmere bestemt hjemmebanen til Arsenal. Dette tror jeg kommer til å vippe de ned et hakk i divisjonssystemet grunnet lang reisevei. Men man skal aldri undervurdere en ung gutt, han kan fort slå de beste, men han taper nok fort mot antatt jevnere motstand. Han tar nok litt lett på ting. Men hvis han har fullt fokus hele veien, kan det hende han havner på en 8. plass.

8. Navestad IF
    Navestad har kastet ankeret som er på full fart nedover. Dette her ser ikke lovende ut for Navestad. De har nok en av ligaens beste forsvar, men jeg tror ikke det holder i lengden. Men de har en meget rutinert manager som kan avgjøre kamper på taktikkbrettet før dommeren møter opp på stadion. Grønn må brette opp ermene og legge en skikkelig slagplan, så kan det laget her fort rykke opp. Men hvis han kjører en rolig stil så ryker de fort nedover, igjen.

7. Skoglund IF
    Skoglund er en klubb som de siste har slitt veldig. Men de har fått en ny manager som kan løfte denne klubben til et nivå de hører hjemme. Men de har pr dags dato ikke spillere som er gode nok. Men med den aldrende Heine Bruvold på midten, med hurtighet og målinnstinkt kan han alene sørge for poengene til Skoglund i år, men hvis de andre klubbene er obs på han, kan dette se stygt ut.

6. Rufus I.F
   Kan toppfotball og diskotek bli en slager? Svaret på det er JA! De har et veldig spennende lag som om et par sesonger kommer til å rykke opp, men ikke ennå. De må få litt mer rutine i bena. Andre lag som kommer hit kan bli satt ut av at det er litt dårlig underlag for fotball, men dette kommer Rufus guttene til å dra nytte av. Det ble snakket om nytt underlag i gymsalen i år, men det har ennå ikke blitt vedtatt.

5. Real Sika
   Real Sika har på papiret et helt “allright” lag. Men jeg tror nivået har blitt silet ut med et par dårlige lag ned i fjor og et par gode lag opp. Noe jeg tror kommer til å gjøre at Real Sika kommer til å slite mot en del lag i år. Men hvis de får til en perfekt kamp hver gang kan dette bli bra. Men personlig syns jeg de er altfor ustabile til og rykke opp. De har kjøpt inn en gammel snik i Mauro Edinho som fort kan score mye mål. Men hvor lenge holder denne gamle Brasilianeren? Det vil tiden vise.

4. Ryesvei Wednesday
   Etter det de viste i første kamp i Birkebeinerligaen i fjor trodde de fleste at det hadde kommet opp en ny yndling som kunne bevise at “skill” ikke har noe å si når man har tro på det de driver med. Dette viste seg å være piss. De ble rett og slett rundpult i resten av kampene, spesielt kampene mot Bede County, som må sies å ha en flott manager, fikk seg en leksjon i bra angrepsspill mot dårlig forsvarsspill.  Hvis de ikke skjerper forsvarsspillet kommer den nye keeperen til å slite enda mer. Han ser dessverre ut som det svakeste leddet her. Et råd til Kristiansen, skaff deg ny keeper. Som Erik Hamrèn sier; Dags för att visa lite attityd.

3.  Bukkhornet IL
    Etter en maktdemonstrasjon av en sesong i fjor kommer jeg til å tippe de rett opp en divisjon til. Når de vinner 16 av 18 kamper, har en poengkonge i Làzaro Fortes som hadde sin beste sesong i sin karriere kan dette, nei det må ende med et nytt opprykk! Men dette krever utrolig mye av spillerne rundt. De må unngå skader på midtbanen, være kyniske og ikke minst plukke poeng. Du klarer nok ikke å matche poengsnittet ditt fra i fjor, men du kommer nok til å plukke rundt 35 pinner. Noe som mest sannsynligvis holder til opprykk.

2.  Sarpsborg FK
    Spillerne til SFK begynner å få rutine. Med en så flink manager bak roret er de nok endelig klare til opprykk. Jeg tror det kommer til å bli en grisejevn liga der de beste managerne, med kløkt og vinnervilje rykker opp til slutt. Sesongen til SFK i fjor holdt på å ende i tragedie, de holdt seg i ligaen ved færre minus mål i statistikken. Men dette tipset er ikke tull, dere har muligheten, men som sagt, det kommer til å bli jevnt.

1.  Tindlund Tigrene
    La oss først ta en titt på tipset før fjorårets sesong…:
 "Til slutt måtte TT ta den tunge veien ned en divisjon. TT har flere ganger blitt tippet nedenom og hjem grunnet tynn stall, men de har gang på gang tvunget seg til en ny kontrakt i det ypperste selskap. Det var en tung dag da endelig beskjed kom om at JJs mannskap måtte ta turen ned i Birkebeiner Ligaen, men vi tror det i det lange løp bare er sunt at de falt ned.
Nå kan de utnytte muligheten til å bruke tid og econ på å utvikle neste generasjon. JJs vinnerinstinkt og iver på opprykk til det ypperste selskap gjør at TT tar 2. plass denne sesongen."

Jaha, dette er en skikkelig skrell for JJ. Det er sikkert ikke noe artig å bli tippet som det 21. beste laget i VL, men det blir du. Fordi du tok for lett på oppgaven i fjor. Men den feilen kommer ikke JJ til å gjøre denne sesongen. JJ rykker opp med poengrekord.



Takk for følget. Håper mange av dere gjør tipsene til skamme! Xoxo Bede County! 



LYKKE TIL ALLE SAMMEN

_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar