tirsdag 26. november 2013

VL-Redaksjonen tipper Birkebeiner Ligaen (Sesong 15)

(Skrevet av Stig André Karlsen - 1734 Svingen IL)

Varteig League - sesong 15 blir sparket i gang i kveld, tirsdag 26.11.2013 kl 2100

Etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for Birkebeiner Ligaen. 

Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller per dags dato, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen. 

Dette er de 10 lagene som skal kjempe om opprykk til "Det Ypperste Selskap", altså Inga Ligaen, samtidig som man kjemper om å unngå nedrykk til Indianer Ligaen. 

Den absolutt viktigste kampen er også kampen om æren!

Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover.


10 Apolloveien Galaxy
AG vant noe overraskende Indianer Ligaen forrige sesong med imponerende stil. De imøtekommer denne sesongen med stor motivasjon og god vinnermentalitet. Men vi tror de lander fort på beina igjen. Det er et ganske så stort sprang fra Indianer- til Birkebeiner Ligaen og vi tror at Kristoffer Riis Lundes mannskap kommer til kort denne sesongen. Hovedgrunnen for dette tipset er at de har et meget tynt midtbaneledd. Riis Lunde har imidlertid mye econ å rutte med og kan fort hente inn forsterkninger. Men i dette øyeblikk er ikke laget sterkt nok.


Fjelldal Flyers
Kjell Fredrik "Boner" Mangset og hans flyvere rykket også opp fra Indianer Ligaen forrige sesong. Vi tror de vil få det vanskelig denne sesongen og mener de må ta den tunge veien ned igjen. Laget er per dags dato for svakt. De burde hatt inn en sterk spiller i alle ledd for å holde seg oppe. Om de har econ nok til å styrke stallen vites ikke, men i dette øyeblikk er laget for svakt til å hevde seg i denne ligaen.

Varteig IL
Varteig IL endte på en noe imponerende 5. plass forrige sesong. De ble tippet på jumboplass, noe som kanskje motiverte yngste Foss litt ekstra.
Vi tror igjen at de kommer langt ned denne sesongen og tar den siste nedrykksplassen. Men vi håper de igjen gjør våre tips til skamme.
Laget har en grei stall og Emmi R Karlsen på midtbanen kan dominere på midtbanen. Men vi tror de mangler såkalt "firepower" som kan få de høyere opp på tabellen. 

7 Lundekroken IL
GOFs mannskap klarte å unngå nedrykk forrige sesong, da de endte på 7. plass. Vi tror også de klarer å holde seg oppe denne sesongen med minste margin på bekostning av lillebror Foss.
Lundekroken har en sterk midtbane, som kan gjøre at de kan komme høyere opp på tabellen. Lundekroken kan faktisk være det laget man må se opp for denne sesongen, men vi tror de vil havne nede i "sumpa".

6 Hevingen FK
Hva skal man si om unge Jansson. Han er en av VLs desidert beste manager. Han kan gjøre gråstein om til gull og får det absolutt beste ut  av enhver spiller. De hadde ikke særlig sjanse i Inga Ligaen forrige sesong grunnet den dårlige stallen. Det er også dette som legges som grunnlag til at vi tipper dem på 6. plass denne sesongen. Laget er rett og slett det svakeste laget i ligaen på papiret. Vi ser at TJ prøver å bygge opp et solid lag. Når han en dag disponerer en sterk stall kan man lure på hvor høyt opp de vil havne. Vi blir ikke forundret om de ligger og puster opprykkskandidatene i nakken heller!

Lande FK
Lande har en meget rutinert og dyktig manager i Marcelo Mikkelsen. Stallen er ikke spesielt sterk og de kan få trøbbel på grunn av et tynt forsvar. Men vi tror at herr Mikkelsen kommer til å styre skuta til en respektabel 5. plass denne sesongen etter opprykket fra Indianer Ligaen forrige sesong.

4 Bede FC
Bede FC har et av de sterkeste lagene i denne ligaen. Men den er for tynn. Det er kun 14 spillere i troppen! 
Er de riktig heldige og unngår skader/suspensjoner kan det ende med opprykk for Mats "dansken" Grønn. Vi tror imidlertid at dette blir for surrealistisk og tror de ender på den "sure" 4. plassen. Eller er den ikke så sur for Grønn? Kanskje han har en mer langsiktig plan for Bede FC?

3 Ingaleden FK
VLs store jojo-lag. De rykket ned fra Inga Ligaen forrige sesong. De kommer til å rykke opp denne sesongen. Det er ikke veldig mye mer å si om den saken. Big Ols har en solid stall og de tåler å få noen skader. De nest beste er nesten like gode som de som starter i første XI.

2 Hestmoen United
Jostein Christensen har et voldsomt sterkt lag. De burde ha tatt opp kampen mot HH5FK, som vant Inga Ligaen forrige sesong. En appell til Mr. C: Møt opp til kampene!
Menge managere misunner Mr. Cs mannskap og ville gledelig ha byttet sitt eget lag med å kunne ta over hestene fra moen.
Dersom Mr. C møter op ptil alle kampene denne sesongen, vil de enkelt ta 1. plass. Vi tror dette ikke vil skje. Men Hestmoen kommer til å spille god fotball og rykke opp selv uten en manager på sidelinjen.

1 Bede County
Daniel "Shakespeare" Bill er den fødte fotballkunstneren. Som nyfødt "sesongens NIFer" vil han bruke denne motivasjonen i samhold med sin kløkt til å kline til denne sesongen og føre laget til opprykk og 1. plass.
Stallen er sterk og han har matchvinnere i alle ledd. 
Det er mulig at dette kan bli et stort press på Mr. Bill, men er det noen som takler et slikt press, så er det nettopp Daniel Bill!!!


Vi gleder oss til å komme i gang med sesongen og ønsker alle managere og lag LYKKE TIL!!!


_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar