tirsdag 26. november 2013

VL-Redaksjonen tipper Barkebilly Ligaen (Sesong 15)

(Skrevet av Espen Kristiansen - Ryesvei Wednesday)

Som alle vet så starter snart den 15. sesongen av Varteig League, og derfor kommer også naturlig nok stalltipsene om hvem som havner på de ulike plasseringene på tabellen.
Barkebilly Ligaen er som kjent den laveste divisjonen i Varteig League, og det er derfor også minst prestisje å spille i denne avdelingen. Samtidig skal det sies at det er mange talentfulle managere i denne avdelingen, og vi tror at det kommer til å bli mange tøffe oppgjør utover i sesongen. Her er i alle fall stalltipset:

FC Sørbyløkka – 10. plass
Den urutinerte manageren Tobias Fjærestad og hans FC Sørbyløkka fikk virkelig føle hvordan det var å lære på den harde måten forrige sesong. Med hele 14 tap og en målforskjell på -39 så måtte det gå som det gikk. Laget er tynt besatt på keeperplassen hvor det er lite som skimter av kvalitet. Det samme gjelder forsvarsrekka, med unntak av unggutten Espen Vassdokken som er «up and coming». På midtbanen så må Fjærestad sette sin lit til Christoffer Heimdal og Mikael Tendeland, ellers er det også ganske tynt her. Likevel har Fjærestad en mann han kan stole på, og det er lagets stjernespiss Tony Løvlien også kalt «Fat» Tony. Den intelligente angriperen vet godt hvor målet står, men det kan hende han blir litt for ensom på topp. Uten forsterkninger så blir det samme plass som i fjor.
Hjemmebane: Sørbyåsen
Spillerstall styrke: 6
Snittalder: 25 år
Beste spiller: Tony Løvlien – spiss – 29 år – ferdighet 9 – intelligent
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen

Borgen Buas Venner – 9. plass
Havnet i fjor på en 7. plass, men vi tror i år de går et par hakk ned på plasseringen. Med Odd-Egil Helnes i buret kan vi trygt si at de har en solid keeper. Ellers må de regne med at Børge Sverdrup retter opp feilene til resten av forsvarsrekka ettersom det blir i det tynneste laget. På midtbanen har BBV to arbeidsjern i Atgeirr Jarnøy og Jakob Brodahl. Hvis BBV skal overraske så er de nødt til at disse to kommer i form. Spissplassen er det Eldar Enger som eier, og med eier så mener vi at han trenger litt konkurranse eller kanskje en spissmakker? I så fall skal man se opp for Nicolay Kjørlaug som er BBV’s største talent uten tvil.
Hjemmebane: Borgenhaugen
Spillerstall styrke: 6
Snittalder: 25
Beste spiller: Eldar Enger – spiss – 26 år – ferdighet 9 – kan spille overalt
Spillere inn: Krystian Leciejewski, forsvar, 47 700 econ
Glenn Klausen, forsvar, junior
Spillere ut: Anton Lunde-Grindstein, forsvar, sparket

Ole Gunnar Gjermundstad, forsvar, sparket


1738 Borgenhaugen FK – 8. plass
Var laget som kom på siste plass i Indianer Ligaen i fjor, og vi tipper dem også ganske langt ned i år også. Har en veldig liten tropp med kun 14 spillere og vil slite dersom de får skader. Har likevel en del klassespillere som Tae-Kyoun Geum og Gwidon Galinski som skal styre midtbanen. På topp finner vi også kvalitet i Gigi Breazu og Justin Hubert. Sistnevnte legger opp etter sesongen. Ellers er keeper Atgeirr Håkøybotn «over the hill», så det blir spennende å se om han klarer å nå det toppnivået vi vet han kan prestere på. Trenger en større stall for å ende høyere opp.
Hjemmebane: bbc
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 27
Beste spiller: Tae-Kyoun Geum – midtbane - 31 år - ferdighet 12 i ferdighet - kan spille overalt
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Bo Blystad, forsvar, 40 068 econ
Carl Ivar Hagen, midtbane, sparket
Arlindo Neves, midtbane, lagt opp
Alex Silveira, forsvar, lagt opp



Hasle FF – 7.plass

Forrige sesong endte de på 8.plass. I år tror vi Hasle FF rykker opp en plass. Hasle er definitivt godt skolert på keeperplass, med Søren Due og Isak Nordnes blir det virkelig kamp om plassen. I forsvarsrekka blir det spennende å følge utviklingen til Benjamin Fristad (21) og Jermund Oxem (20). Vi tror at disse to kan virkelig bli å regne med om et par sesonger, spesielt som de får den mer rutinerte stopperen Torjus Rekdal med seg. Det blir med andre ord vanskelig å skåre på Hasle i år. Det trengs noe forsterkning på midtbanen og i angrep, men vi føler at det ikke skal stå på det defensive.

Hjemmebane: Løkka på Hasle
Spillerstall styrke:7
Snittalder: 26
Beste spiller: Torjus Rekdal – forsvar – 27 år – ferdighet 10 – skyter hardt
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen


Hiffærne IF – 6.plass
På keeperplass blir det interessant å se hvordan Polushin vil klare seg. Ettersom Hiffærne slapp inn hele 34 mål forrige sesong så må de håpe på at Polushin klarer å minske det antallet. På midtbanen er det Hans-Are Brandhaug som styrer sjappa. Resten er tynn suppe, og her trengs det nok forsterkninger. Samtidig blir det interessant å se hva den 35 år gamle Leonel Nobre kan bidra med. Absolutt en av de bedre angriperne i Barkebilly Ligaen. Hentet også inn Geo Boc som er en solid forsterkning i forsvarsrekka. Vi tror på en opptur for Hiffærne denne sesongen, og du skal ikke se bort ifra at de ender enda lenger opp.
Hjemmebane: Hafslundbanen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Geo Boc – forsvar – 35 år – ferdighet 10 – intelligent – god på hodet – måltyv
Spilleren inn: Leonel Nobre, spiss, 1 581 700 econ
Geo Boc, forsvar, 1 928 600 econ
Semen Polushin, keeper, 311 000 econ
Spillere ut: ingen

Sarpsborgbomsene – 5.plass
Sarpsborgbomsene rykket som kjent ned fra Indianer Ligaen forrige sesong, og ettersom stjernespilleren Godfrey Bryan har lagt opp, tror vi ikke på noen topplassering denne sesongen. Solid keeper i Futterer. Har en del unggutter i forsvar som det kan bli spennende å følge med på, merk dere navnet Adam Lundbakk. Ellers er lagets stjernespiller, Geir-Tommy Hansen en viktig brikke på midtbanen sammen med superkjendisen David Beckham og den hardtarbeidende Daniel Fredheim Holm. På topp må fansen håpe at forrige sesongs toppscorer Luis Villaroel fortsetter å finne veien til nettmaskene. Han vil mest sannsynlig spille på topp sammen med Wiggo Granås. Som sagt uten solide forsterkninger ser vi ikke at Sarpsborgbomsene ender noe høyere enn en 5.plass.
Hjemmebane: Sarpsborggrusen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Geir-Tommy Hansen – midtbane - 26 år – ferdighet 10 – kan spille overalt
Spillere inn: Svein-Are Smerud, forsvar, junior
Olav Sørdahl, forsvar, junior
Spillere ut: Godfrey Bryan, midtbane (lagt opp)
Thor Heimlund, midtbane, 507 024 econ
Per-Egil Mork, forsvar, sparket

Vestvoldlia FK – 4.plass
Vestvoldlia FK rykker opp én plass fra i fjor. Har en solid forsvarsrekke, og med Trond-Erik Rød vil de få mye duellstyrke og kan derfor bli et farlig dødballag. Vi føler at keeperen Svein Lund er den lille forskjellen som gjør at de ikke rykker opp i år. Lund er bare 18 år gammel, og vi tror det blir for tynt utover i sesongen. Ellers er det en miks av unge og rutinerte spillere på midtbanen. Vidar Lund blir viktig for at Vestvoldlia skal kunne styre kamper ettersom han er deres klart beste spiller. På topp har de også en mikset blanding av rutine og unggutter. En spiller som man skal se opp for bli Romario Bergli (19), som har blitt døpt som den nye Andre A-E Karlsen (1734 Svingen I.L). Vi spår en stor framtid for denne spilleren.
Hjemmebane: Løkka ved barnehagen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 24
Beste spiller: Vidar Lund – midtbane – 30 år – ferdighet 10 – rask
Spillere inn: Falk Bringsli, keeper, junior
Serban Lazãr, forsvar, 1 139 000 econ
Simon Fjellseth, forsvar, junior
Spillere ut: Thomas Bergerud, keeper, 601 020 econ

Tune IL – 3.plass
Det blir kun et kort besøk nedenom Barkebilly Ligaen før de tar steget opp igjen til Indianer Ligaen. Tune har en stor tropp, og vil derfor lett kunne rullere spillere om skader skulle oppstå. Har én av de beste keeperne, og da snakker vi ikke kun om Barkebilly Ligaen, men i hele ligasystemet. Keeperlegenden er i sitt livs form, og vil være uhyre viktig for at Tune skal klare å rykke opp igjen. En klar matchvinner. Forsvarsrekka er sterkt besatt av spillere som Thomas Grasto, Bjørge Arnesen og Felicjan Przepiorka. Midtbanen har god lagkjemi, hvor det er ventet at Frank Bræck og Fernando Gongo skal strø om seg med krempasninger. Vi tror også at Bonifacio Padin vil score fler mål enn i fjor, og at han kan være med på å kjempe om toppscorertittelen er det ingen tvil om.
Hjemmebane: Tunebanen kunstgress
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Krister Larsen – keeper – 32 år – ferdighet 12 – iskald – intelligent
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen

Bergbykroken FK – 2.plass
Dette blir året for Bergbykroken! De har god dekning på keeperplass med Elling Falch-Olsen. Forsvaret trenger kanskje noe forsterkning, men mer enn godt nok for Barkebilly Ligaen. Mye kvalitet på midtbanen, hvor Marius Bratseth får en ledende rolle. Samtidig er det viktig at Ulrik Bjerkaker og Frode Laukvik får spille mye ettersom de er store talenter, spesielt Frode Laukvik som er kjent for å ha en utsøkt dødballfot. På topp spiller også han vi tror stikker av med toppscorertittelen i år, nemlig Edvard Hamremoen. Hamremoen banket inn utrolige 16 mål på 17 kamper forrige sesong, og om dette fortsetter i år så blir Bergbykroken skumle.
Hjemmebane: Isegrusen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 25
Beste spiller: Marius Bratseth – midtbane – 29 år – ferdighet 10 – god på hodet
Spillere inn: Ferran Yanguas, forsvar, 1 312 000 econ
Lukas Urban Ek, keeper, junior
Spillere ut: Einar Jylta, midtbane, sparket
Gisle Ausand, midtbane, sparket
Daniel Balbuena, spiss, sparket

FK Blessomveien – 1.plass
Vi tror Blessomveien tar gullet i år, med én nøkkelspiller i hvert ledd så har de gjort leksa si. En av de beste keeperne i Barkebilly Ligaen i Nicolay Svingen. Solid forsvarsrekke, og med stopperkjempen René Willmann som ny forsterkning tror vi de andre lagene vil slite med å komme til sjanser. Jevnt godt over midtbanen hvor mye av pasningene går innom Brage Bjørnsmoen. På topp har de hentet inn Noe Barella, som absolutt kommer til å bli en av de store profilene i Barkebilly Ligaen denne sesongen. Han er uten tvil en utfordrer til toppscorertittelen. Mange gode spillere, og er det laget vi mener har den beste troppen.
Hjemmebane: Tredje etasje
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Noe Barella – spiss – 30 år – ferdighet 11
Spillere inn: René Willmann, forsvar, 2 012 000 econ
Noe Barella, spiss, 3 691 700 econ
Spillere ut: ingen




Vi ønsker alle lag lykke til med sesongen, og ser fram til mange underholdende kamper.



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar