søndag 22. desember 2013

VL-FF ønsker alle en God Jul og et Godt Nytt

Vi i Varteig League Fotballforbund ønsker alle lag, managere og spillere en riktig God Jul og et Godt Nytt År!!!




___________________________________________________________
For VL-FF (Varteig League Fotballforbund)
VL-FF president – Håkon Håkonsson
VL-FF visepresidenter - Asle Trafo og Leif Levinsen

tirsdag 26. november 2013

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen (Sesong 15)

(Skrevet av Lars-Petter Jensen - Hasletoppen FK)

Årets sesong kommer til å bli rekordjevn, men vi tror det er to lag som kommer til å skille seg ut….Sesongens trend er også litt snodig. De fleste lags managere satser på meget tynne staller og ingen innkjøp. Vi tror derfor at det kommer til å bli stor aktivitet blant flere om det ikke går så bra i starten, de med mest is i magen kommer nok best ut. Her de tipsa vi forventer fra årets sesong;


10 Ise:

Med kun 14 spillere i stallen og det eldste laget i divisjonen, så tror vi det er på tide å ta turen ned i sumpen igjen for Mr. Ø og hans menn. Det er ingen tvil om at denne eminente manageren er i stand til å forvandle gråstein til gull, men vi vil like å se de kunstene han må vise for å overleve her.  Men vi har tatt feil før og det kan jo være at han tryller litt på overgangsmarkedet, å vips er det et helt annet lag. Vi venter spent på hvor han har tenkt å ta dette laget….. Altså ingenting inn

9 Haugen:

Mr. Grønn overrasket nok de fleste, inkludert seg selv, når laget hans tok en av opprykksplassene forrige sesong. Nå er han atter tilbake i det gode selskap, og vi tror det blir med denne sesongen. Her er det enda et lag med få spillere i stallen og alderen er heller ikke på den rette siden. Hva er det Danærn pønsker på? Skal han dra frem et genitrekk rett før seriestart eller er det noen av deres rosa sponsorer som kommer til å hente en magisk spiller eller to fra Asia?? Vi tror det blir med håpet og sender de rett ned igjen…. Hva med spillerkjøp???

8 Hasletoppen:

Vi tippet laget til mr. Jensen på nedrykk forrige sesong, men tok grundig feil. I år tar vi derimot ikke feil. Laget har kvittet seg med to av de aldrende stjernespillerne Heier og Depp. Det har gjort at de har blitt svekket både i forsvar og på topp. HFK er et lag som slipper inn masse mål, men de har hatt Depp til å score like mye, det har derfor gått veien allikevel.  Men med en tynn forsvarslinje og ingen til å score mål blir det nedrykk. De har derimot en spennende midtbane, så vi kan jo ta feil igjen. Mr. Jensen har aldri rykket ned, så det kan gå feil for oss igjen. En av de få som har vært aktive på markedet. Blir spennende å se hva de nye kan føre inn i laget.

7 Kurland:

Enda en manager med stor erfaring som vender tilbake til toppen. Vi tror at laget skal sloss med HFK om den siste nedrykksplassen men at det klarer å karre seg fast i hvert fall denne sesongen. Dette laget har den største stallen og vi er spente på hvordan Mr. Lunde skal få brukt hele stallen og gjøre alle til lags. Men med en slik fantastisk erfaring som denne karen innehar, tar vi det for gitt at det blir halleluja stemning i laget uansett. En jevn førsteelver, men eller er det tynt med ferdigheter. Mange unggutter kan jo pushe de eldre til å yte sitt beste…. Er ikke noe å snakke om ift overganger.

6 St Hansveien:

Mr. Sigurdsan har blitt en skikkelig ringrev i denne ligaen. Han overrasker stadig og vi forventer ikke mindre i år. Som «alle» andre veldig liten stall, men med en skikkelig utrenskning i spillerstallen nå i november  så tror vi Sigurdsan har en PLAN. Vi venter spent på hva som denne karen fra oppe i Varteigs mørke skoger har som sine skumle planer. Det er nok noe skremmende….. Vi tror det er nok til å holde laget på midten av tabellen i år også. Men vi lurer bare på hvor han skal få econ fra?? Noen som vet? Er det snakk om noen kuer han har gjemt unna som han tenker å selge på det ulovlige markedet??

5 Ødegårdssletta:

Nok en gang er det et gjensyn med en erfaren ringrev i årets sesong. Young Ols er en MEGET god manager. Det er litt tynt i forsvar men vi tror at med slike eminente egenskaper Olsen familien innehar ift Ingaligaen, kan det ikke bli noe annet enn suksess! Vi kan ikke annet enn å la oss imponere over den kunnskapen som denne manageren besitter. Her blir det balluba fra første kamp. Vi håper også vi får noen saftige pressemeldinger i løpet av året. Hva er det med overganger i år egentlig??

4 1734 Svingen:

Heller ikke i år går det nok hele veien for unge Karlsen. Er en av de få med overgangsnyheter, men det er nok engang eldre spillere med mye erfaring, og er de sultne nok?  Det ser ut som SAK er litt utålmodig på suksess, vi tror det er en dårlig ide å ikke satse mer på de spillerne som de har fra før. Men det er aldri riktig å avskrive en Karlsen. Vi har tatt feil før og det kan skje igjen. Men vi tror de andre topplagene blir for gode. Ha øynene opp for den aldrende spissen Andre A-E Karlsen, målene avhenger som ofte før om det blir mål herfra…..

3 Sarpefossen:

Masse rutine på denne manageren også. Kan de endelig sloss om gullet? Vi tror de er en medaljekandidat bak de to store Hageeierne. De følger også etter med å prøve ut gullresepten til HH3, nemlig få spillere i stallen. Men er det et lag med masse econ er det dette laget. Her forventer vi et par signeringer om det ikke går som forventet. Ligaens rikeste klubb. Vi lurer på hva onkel Skrue hadde sagt til denne pengebingen?? Laget har en meget sterk første 11. Hva kan det føre til…..

2 Hasle Hageby 3:

Kjempet lenge mot overmakten i naboduellen forrige sesong. Denne ligaen har nemlig blitt Hageby mot resten. Vi tror at det ikke holder i år igjen. Til det er denne karen som han liker å kalle naboen sin helt overlegen……. Det blir derfor bare kjedelig men vi fortsetter derfor rett på toppen…..

1 SIR 5:


Det er ingen over og ingen ved siden…… Som så ofte før og inn i det kjedsommelige…… han vinner igjen. Den ubestridte nr  1!! Nå er vi jo nesten enig i at det vanker en Sir tittel!!



Vi gleder oss til å komme i gang med sesongen og ønsker alle managere og lag LYKKE TIL!!!


_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

VL-Redaksjonen tipper Birkebeiner Ligaen (Sesong 15)

(Skrevet av Stig André Karlsen - 1734 Svingen IL)

Varteig League - sesong 15 blir sparket i gang i kveld, tirsdag 26.11.2013 kl 2100

Etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for Birkebeiner Ligaen. 

Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller per dags dato, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen. 

Dette er de 10 lagene som skal kjempe om opprykk til "Det Ypperste Selskap", altså Inga Ligaen, samtidig som man kjemper om å unngå nedrykk til Indianer Ligaen. 

Den absolutt viktigste kampen er også kampen om æren!

Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover.


10 Apolloveien Galaxy
AG vant noe overraskende Indianer Ligaen forrige sesong med imponerende stil. De imøtekommer denne sesongen med stor motivasjon og god vinnermentalitet. Men vi tror de lander fort på beina igjen. Det er et ganske så stort sprang fra Indianer- til Birkebeiner Ligaen og vi tror at Kristoffer Riis Lundes mannskap kommer til kort denne sesongen. Hovedgrunnen for dette tipset er at de har et meget tynt midtbaneledd. Riis Lunde har imidlertid mye econ å rutte med og kan fort hente inn forsterkninger. Men i dette øyeblikk er ikke laget sterkt nok.


Fjelldal Flyers
Kjell Fredrik "Boner" Mangset og hans flyvere rykket også opp fra Indianer Ligaen forrige sesong. Vi tror de vil få det vanskelig denne sesongen og mener de må ta den tunge veien ned igjen. Laget er per dags dato for svakt. De burde hatt inn en sterk spiller i alle ledd for å holde seg oppe. Om de har econ nok til å styrke stallen vites ikke, men i dette øyeblikk er laget for svakt til å hevde seg i denne ligaen.

Varteig IL
Varteig IL endte på en noe imponerende 5. plass forrige sesong. De ble tippet på jumboplass, noe som kanskje motiverte yngste Foss litt ekstra.
Vi tror igjen at de kommer langt ned denne sesongen og tar den siste nedrykksplassen. Men vi håper de igjen gjør våre tips til skamme.
Laget har en grei stall og Emmi R Karlsen på midtbanen kan dominere på midtbanen. Men vi tror de mangler såkalt "firepower" som kan få de høyere opp på tabellen. 

7 Lundekroken IL
GOFs mannskap klarte å unngå nedrykk forrige sesong, da de endte på 7. plass. Vi tror også de klarer å holde seg oppe denne sesongen med minste margin på bekostning av lillebror Foss.
Lundekroken har en sterk midtbane, som kan gjøre at de kan komme høyere opp på tabellen. Lundekroken kan faktisk være det laget man må se opp for denne sesongen, men vi tror de vil havne nede i "sumpa".

6 Hevingen FK
Hva skal man si om unge Jansson. Han er en av VLs desidert beste manager. Han kan gjøre gråstein om til gull og får det absolutt beste ut  av enhver spiller. De hadde ikke særlig sjanse i Inga Ligaen forrige sesong grunnet den dårlige stallen. Det er også dette som legges som grunnlag til at vi tipper dem på 6. plass denne sesongen. Laget er rett og slett det svakeste laget i ligaen på papiret. Vi ser at TJ prøver å bygge opp et solid lag. Når han en dag disponerer en sterk stall kan man lure på hvor høyt opp de vil havne. Vi blir ikke forundret om de ligger og puster opprykkskandidatene i nakken heller!

Lande FK
Lande har en meget rutinert og dyktig manager i Marcelo Mikkelsen. Stallen er ikke spesielt sterk og de kan få trøbbel på grunn av et tynt forsvar. Men vi tror at herr Mikkelsen kommer til å styre skuta til en respektabel 5. plass denne sesongen etter opprykket fra Indianer Ligaen forrige sesong.

4 Bede FC
Bede FC har et av de sterkeste lagene i denne ligaen. Men den er for tynn. Det er kun 14 spillere i troppen! 
Er de riktig heldige og unngår skader/suspensjoner kan det ende med opprykk for Mats "dansken" Grønn. Vi tror imidlertid at dette blir for surrealistisk og tror de ender på den "sure" 4. plassen. Eller er den ikke så sur for Grønn? Kanskje han har en mer langsiktig plan for Bede FC?

3 Ingaleden FK
VLs store jojo-lag. De rykket ned fra Inga Ligaen forrige sesong. De kommer til å rykke opp denne sesongen. Det er ikke veldig mye mer å si om den saken. Big Ols har en solid stall og de tåler å få noen skader. De nest beste er nesten like gode som de som starter i første XI.

2 Hestmoen United
Jostein Christensen har et voldsomt sterkt lag. De burde ha tatt opp kampen mot HH5FK, som vant Inga Ligaen forrige sesong. En appell til Mr. C: Møt opp til kampene!
Menge managere misunner Mr. Cs mannskap og ville gledelig ha byttet sitt eget lag med å kunne ta over hestene fra moen.
Dersom Mr. C møter op ptil alle kampene denne sesongen, vil de enkelt ta 1. plass. Vi tror dette ikke vil skje. Men Hestmoen kommer til å spille god fotball og rykke opp selv uten en manager på sidelinjen.

1 Bede County
Daniel "Shakespeare" Bill er den fødte fotballkunstneren. Som nyfødt "sesongens NIFer" vil han bruke denne motivasjonen i samhold med sin kløkt til å kline til denne sesongen og føre laget til opprykk og 1. plass.
Stallen er sterk og han har matchvinnere i alle ledd. 
Det er mulig at dette kan bli et stort press på Mr. Bill, men er det noen som takler et slikt press, så er det nettopp Daniel Bill!!!


Vi gleder oss til å komme i gang med sesongen og ønsker alle managere og lag LYKKE TIL!!!


_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen (Sesong 15)

(Skrevet av Daniel Bill - Bede County)

Da har man fått det ærefulle oppdraget av å gi dere fasiten på sesong 15 av Varteig League avd Indianer. Mange vil si det er en kjedelig liga, men her har vi mange profiler. Vi nevner ingen, eller vi kan nevne Jørn Jansson, som skuffet uhyre stort sist sesong, nå nevner vi ikke fler. Dette er en liga der det ikke hjelper å være en ringrev, her må du være kjip, tenke resultat, kanskje markere litt ekstra på motstanderens playmaker. Alt i alt, det kommer til å bli en kjempe sesong med masse dramatikk.


10. Bede Bataljonen
     De har en ganske så uerfaren manager i Olafsen, men dette her blir en sesong de skal være med litt høyere opp for å lære. De har ikke noe dårlig lag, men de har heller ikke noe bra lag. Tror fordelen til BB kan være at de andre managerene undervurderer han, derav kan mange gå på en liten smell. Men sett under ett så tror jeg det er BB som får de største smellene. Jeg tror Eigil Krogstad i buret kan få fin trening.

9. Taterhaugen
   De har valgt å legge hjemmebanen til England, nærmere bestemt hjemmebanen til Arsenal. Dette tror jeg kommer til å vippe de ned et hakk i divisjonssystemet grunnet lang reisevei. Men man skal aldri undervurdere en ung gutt, han kan fort slå de beste, men han taper nok fort mot antatt jevnere motstand. Han tar nok litt lett på ting. Men hvis han har fullt fokus hele veien, kan det hende han havner på en 8. plass.

8. Navestad IF
    Navestad har kastet ankeret som er på full fart nedover. Dette her ser ikke lovende ut for Navestad. De har nok en av ligaens beste forsvar, men jeg tror ikke det holder i lengden. Men de har en meget rutinert manager som kan avgjøre kamper på taktikkbrettet før dommeren møter opp på stadion. Grønn må brette opp ermene og legge en skikkelig slagplan, så kan det laget her fort rykke opp. Men hvis han kjører en rolig stil så ryker de fort nedover, igjen.

7. Skoglund IF
    Skoglund er en klubb som de siste har slitt veldig. Men de har fått en ny manager som kan løfte denne klubben til et nivå de hører hjemme. Men de har pr dags dato ikke spillere som er gode nok. Men med den aldrende Heine Bruvold på midten, med hurtighet og målinnstinkt kan han alene sørge for poengene til Skoglund i år, men hvis de andre klubbene er obs på han, kan dette se stygt ut.

6. Rufus I.F
   Kan toppfotball og diskotek bli en slager? Svaret på det er JA! De har et veldig spennende lag som om et par sesonger kommer til å rykke opp, men ikke ennå. De må få litt mer rutine i bena. Andre lag som kommer hit kan bli satt ut av at det er litt dårlig underlag for fotball, men dette kommer Rufus guttene til å dra nytte av. Det ble snakket om nytt underlag i gymsalen i år, men det har ennå ikke blitt vedtatt.

5. Real Sika
   Real Sika har på papiret et helt “allright” lag. Men jeg tror nivået har blitt silet ut med et par dårlige lag ned i fjor og et par gode lag opp. Noe jeg tror kommer til å gjøre at Real Sika kommer til å slite mot en del lag i år. Men hvis de får til en perfekt kamp hver gang kan dette bli bra. Men personlig syns jeg de er altfor ustabile til og rykke opp. De har kjøpt inn en gammel snik i Mauro Edinho som fort kan score mye mål. Men hvor lenge holder denne gamle Brasilianeren? Det vil tiden vise.

4. Ryesvei Wednesday
   Etter det de viste i første kamp i Birkebeinerligaen i fjor trodde de fleste at det hadde kommet opp en ny yndling som kunne bevise at “skill” ikke har noe å si når man har tro på det de driver med. Dette viste seg å være piss. De ble rett og slett rundpult i resten av kampene, spesielt kampene mot Bede County, som må sies å ha en flott manager, fikk seg en leksjon i bra angrepsspill mot dårlig forsvarsspill.  Hvis de ikke skjerper forsvarsspillet kommer den nye keeperen til å slite enda mer. Han ser dessverre ut som det svakeste leddet her. Et råd til Kristiansen, skaff deg ny keeper. Som Erik Hamrèn sier; Dags för att visa lite attityd.

3.  Bukkhornet IL
    Etter en maktdemonstrasjon av en sesong i fjor kommer jeg til å tippe de rett opp en divisjon til. Når de vinner 16 av 18 kamper, har en poengkonge i Làzaro Fortes som hadde sin beste sesong i sin karriere kan dette, nei det må ende med et nytt opprykk! Men dette krever utrolig mye av spillerne rundt. De må unngå skader på midtbanen, være kyniske og ikke minst plukke poeng. Du klarer nok ikke å matche poengsnittet ditt fra i fjor, men du kommer nok til å plukke rundt 35 pinner. Noe som mest sannsynligvis holder til opprykk.

2.  Sarpsborg FK
    Spillerne til SFK begynner å få rutine. Med en så flink manager bak roret er de nok endelig klare til opprykk. Jeg tror det kommer til å bli en grisejevn liga der de beste managerne, med kløkt og vinnervilje rykker opp til slutt. Sesongen til SFK i fjor holdt på å ende i tragedie, de holdt seg i ligaen ved færre minus mål i statistikken. Men dette tipset er ikke tull, dere har muligheten, men som sagt, det kommer til å bli jevnt.

1.  Tindlund Tigrene
    La oss først ta en titt på tipset før fjorårets sesong…:
 "Til slutt måtte TT ta den tunge veien ned en divisjon. TT har flere ganger blitt tippet nedenom og hjem grunnet tynn stall, men de har gang på gang tvunget seg til en ny kontrakt i det ypperste selskap. Det var en tung dag da endelig beskjed kom om at JJs mannskap måtte ta turen ned i Birkebeiner Ligaen, men vi tror det i det lange løp bare er sunt at de falt ned.
Nå kan de utnytte muligheten til å bruke tid og econ på å utvikle neste generasjon. JJs vinnerinstinkt og iver på opprykk til det ypperste selskap gjør at TT tar 2. plass denne sesongen."

Jaha, dette er en skikkelig skrell for JJ. Det er sikkert ikke noe artig å bli tippet som det 21. beste laget i VL, men det blir du. Fordi du tok for lett på oppgaven i fjor. Men den feilen kommer ikke JJ til å gjøre denne sesongen. JJ rykker opp med poengrekord.



Takk for følget. Håper mange av dere gjør tipsene til skamme! Xoxo Bede County! 



LYKKE TIL ALLE SAMMEN

_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

VL-Redaksjonen tipper Barkebilly Ligaen (Sesong 15)

(Skrevet av Espen Kristiansen - Ryesvei Wednesday)

Som alle vet så starter snart den 15. sesongen av Varteig League, og derfor kommer også naturlig nok stalltipsene om hvem som havner på de ulike plasseringene på tabellen.
Barkebilly Ligaen er som kjent den laveste divisjonen i Varteig League, og det er derfor også minst prestisje å spille i denne avdelingen. Samtidig skal det sies at det er mange talentfulle managere i denne avdelingen, og vi tror at det kommer til å bli mange tøffe oppgjør utover i sesongen. Her er i alle fall stalltipset:

FC Sørbyløkka – 10. plass
Den urutinerte manageren Tobias Fjærestad og hans FC Sørbyløkka fikk virkelig føle hvordan det var å lære på den harde måten forrige sesong. Med hele 14 tap og en målforskjell på -39 så måtte det gå som det gikk. Laget er tynt besatt på keeperplassen hvor det er lite som skimter av kvalitet. Det samme gjelder forsvarsrekka, med unntak av unggutten Espen Vassdokken som er «up and coming». På midtbanen så må Fjærestad sette sin lit til Christoffer Heimdal og Mikael Tendeland, ellers er det også ganske tynt her. Likevel har Fjærestad en mann han kan stole på, og det er lagets stjernespiss Tony Løvlien også kalt «Fat» Tony. Den intelligente angriperen vet godt hvor målet står, men det kan hende han blir litt for ensom på topp. Uten forsterkninger så blir det samme plass som i fjor.
Hjemmebane: Sørbyåsen
Spillerstall styrke: 6
Snittalder: 25 år
Beste spiller: Tony Løvlien – spiss – 29 år – ferdighet 9 – intelligent
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen

Borgen Buas Venner – 9. plass
Havnet i fjor på en 7. plass, men vi tror i år de går et par hakk ned på plasseringen. Med Odd-Egil Helnes i buret kan vi trygt si at de har en solid keeper. Ellers må de regne med at Børge Sverdrup retter opp feilene til resten av forsvarsrekka ettersom det blir i det tynneste laget. På midtbanen har BBV to arbeidsjern i Atgeirr Jarnøy og Jakob Brodahl. Hvis BBV skal overraske så er de nødt til at disse to kommer i form. Spissplassen er det Eldar Enger som eier, og med eier så mener vi at han trenger litt konkurranse eller kanskje en spissmakker? I så fall skal man se opp for Nicolay Kjørlaug som er BBV’s største talent uten tvil.
Hjemmebane: Borgenhaugen
Spillerstall styrke: 6
Snittalder: 25
Beste spiller: Eldar Enger – spiss – 26 år – ferdighet 9 – kan spille overalt
Spillere inn: Krystian Leciejewski, forsvar, 47 700 econ
Glenn Klausen, forsvar, junior
Spillere ut: Anton Lunde-Grindstein, forsvar, sparket

Ole Gunnar Gjermundstad, forsvar, sparket


1738 Borgenhaugen FK – 8. plass
Var laget som kom på siste plass i Indianer Ligaen i fjor, og vi tipper dem også ganske langt ned i år også. Har en veldig liten tropp med kun 14 spillere og vil slite dersom de får skader. Har likevel en del klassespillere som Tae-Kyoun Geum og Gwidon Galinski som skal styre midtbanen. På topp finner vi også kvalitet i Gigi Breazu og Justin Hubert. Sistnevnte legger opp etter sesongen. Ellers er keeper Atgeirr Håkøybotn «over the hill», så det blir spennende å se om han klarer å nå det toppnivået vi vet han kan prestere på. Trenger en større stall for å ende høyere opp.
Hjemmebane: bbc
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 27
Beste spiller: Tae-Kyoun Geum – midtbane - 31 år - ferdighet 12 i ferdighet - kan spille overalt
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Bo Blystad, forsvar, 40 068 econ
Carl Ivar Hagen, midtbane, sparket
Arlindo Neves, midtbane, lagt opp
Alex Silveira, forsvar, lagt opp



Hasle FF – 7.plass

Forrige sesong endte de på 8.plass. I år tror vi Hasle FF rykker opp en plass. Hasle er definitivt godt skolert på keeperplass, med Søren Due og Isak Nordnes blir det virkelig kamp om plassen. I forsvarsrekka blir det spennende å følge utviklingen til Benjamin Fristad (21) og Jermund Oxem (20). Vi tror at disse to kan virkelig bli å regne med om et par sesonger, spesielt som de får den mer rutinerte stopperen Torjus Rekdal med seg. Det blir med andre ord vanskelig å skåre på Hasle i år. Det trengs noe forsterkning på midtbanen og i angrep, men vi føler at det ikke skal stå på det defensive.

Hjemmebane: Løkka på Hasle
Spillerstall styrke:7
Snittalder: 26
Beste spiller: Torjus Rekdal – forsvar – 27 år – ferdighet 10 – skyter hardt
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen


Hiffærne IF – 6.plass
På keeperplass blir det interessant å se hvordan Polushin vil klare seg. Ettersom Hiffærne slapp inn hele 34 mål forrige sesong så må de håpe på at Polushin klarer å minske det antallet. På midtbanen er det Hans-Are Brandhaug som styrer sjappa. Resten er tynn suppe, og her trengs det nok forsterkninger. Samtidig blir det interessant å se hva den 35 år gamle Leonel Nobre kan bidra med. Absolutt en av de bedre angriperne i Barkebilly Ligaen. Hentet også inn Geo Boc som er en solid forsterkning i forsvarsrekka. Vi tror på en opptur for Hiffærne denne sesongen, og du skal ikke se bort ifra at de ender enda lenger opp.
Hjemmebane: Hafslundbanen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Geo Boc – forsvar – 35 år – ferdighet 10 – intelligent – god på hodet – måltyv
Spilleren inn: Leonel Nobre, spiss, 1 581 700 econ
Geo Boc, forsvar, 1 928 600 econ
Semen Polushin, keeper, 311 000 econ
Spillere ut: ingen

Sarpsborgbomsene – 5.plass
Sarpsborgbomsene rykket som kjent ned fra Indianer Ligaen forrige sesong, og ettersom stjernespilleren Godfrey Bryan har lagt opp, tror vi ikke på noen topplassering denne sesongen. Solid keeper i Futterer. Har en del unggutter i forsvar som det kan bli spennende å følge med på, merk dere navnet Adam Lundbakk. Ellers er lagets stjernespiller, Geir-Tommy Hansen en viktig brikke på midtbanen sammen med superkjendisen David Beckham og den hardtarbeidende Daniel Fredheim Holm. På topp må fansen håpe at forrige sesongs toppscorer Luis Villaroel fortsetter å finne veien til nettmaskene. Han vil mest sannsynlig spille på topp sammen med Wiggo Granås. Som sagt uten solide forsterkninger ser vi ikke at Sarpsborgbomsene ender noe høyere enn en 5.plass.
Hjemmebane: Sarpsborggrusen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Geir-Tommy Hansen – midtbane - 26 år – ferdighet 10 – kan spille overalt
Spillere inn: Svein-Are Smerud, forsvar, junior
Olav Sørdahl, forsvar, junior
Spillere ut: Godfrey Bryan, midtbane (lagt opp)
Thor Heimlund, midtbane, 507 024 econ
Per-Egil Mork, forsvar, sparket

Vestvoldlia FK – 4.plass
Vestvoldlia FK rykker opp én plass fra i fjor. Har en solid forsvarsrekke, og med Trond-Erik Rød vil de få mye duellstyrke og kan derfor bli et farlig dødballag. Vi føler at keeperen Svein Lund er den lille forskjellen som gjør at de ikke rykker opp i år. Lund er bare 18 år gammel, og vi tror det blir for tynt utover i sesongen. Ellers er det en miks av unge og rutinerte spillere på midtbanen. Vidar Lund blir viktig for at Vestvoldlia skal kunne styre kamper ettersom han er deres klart beste spiller. På topp har de også en mikset blanding av rutine og unggutter. En spiller som man skal se opp for bli Romario Bergli (19), som har blitt døpt som den nye Andre A-E Karlsen (1734 Svingen I.L). Vi spår en stor framtid for denne spilleren.
Hjemmebane: Løkka ved barnehagen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 24
Beste spiller: Vidar Lund – midtbane – 30 år – ferdighet 10 – rask
Spillere inn: Falk Bringsli, keeper, junior
Serban Lazãr, forsvar, 1 139 000 econ
Simon Fjellseth, forsvar, junior
Spillere ut: Thomas Bergerud, keeper, 601 020 econ

Tune IL – 3.plass
Det blir kun et kort besøk nedenom Barkebilly Ligaen før de tar steget opp igjen til Indianer Ligaen. Tune har en stor tropp, og vil derfor lett kunne rullere spillere om skader skulle oppstå. Har én av de beste keeperne, og da snakker vi ikke kun om Barkebilly Ligaen, men i hele ligasystemet. Keeperlegenden er i sitt livs form, og vil være uhyre viktig for at Tune skal klare å rykke opp igjen. En klar matchvinner. Forsvarsrekka er sterkt besatt av spillere som Thomas Grasto, Bjørge Arnesen og Felicjan Przepiorka. Midtbanen har god lagkjemi, hvor det er ventet at Frank Bræck og Fernando Gongo skal strø om seg med krempasninger. Vi tror også at Bonifacio Padin vil score fler mål enn i fjor, og at han kan være med på å kjempe om toppscorertittelen er det ingen tvil om.
Hjemmebane: Tunebanen kunstgress
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Krister Larsen – keeper – 32 år – ferdighet 12 – iskald – intelligent
Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen

Bergbykroken FK – 2.plass
Dette blir året for Bergbykroken! De har god dekning på keeperplass med Elling Falch-Olsen. Forsvaret trenger kanskje noe forsterkning, men mer enn godt nok for Barkebilly Ligaen. Mye kvalitet på midtbanen, hvor Marius Bratseth får en ledende rolle. Samtidig er det viktig at Ulrik Bjerkaker og Frode Laukvik får spille mye ettersom de er store talenter, spesielt Frode Laukvik som er kjent for å ha en utsøkt dødballfot. På topp spiller også han vi tror stikker av med toppscorertittelen i år, nemlig Edvard Hamremoen. Hamremoen banket inn utrolige 16 mål på 17 kamper forrige sesong, og om dette fortsetter i år så blir Bergbykroken skumle.
Hjemmebane: Isegrusen
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 25
Beste spiller: Marius Bratseth – midtbane – 29 år – ferdighet 10 – god på hodet
Spillere inn: Ferran Yanguas, forsvar, 1 312 000 econ
Lukas Urban Ek, keeper, junior
Spillere ut: Einar Jylta, midtbane, sparket
Gisle Ausand, midtbane, sparket
Daniel Balbuena, spiss, sparket

FK Blessomveien – 1.plass
Vi tror Blessomveien tar gullet i år, med én nøkkelspiller i hvert ledd så har de gjort leksa si. En av de beste keeperne i Barkebilly Ligaen i Nicolay Svingen. Solid forsvarsrekke, og med stopperkjempen René Willmann som ny forsterkning tror vi de andre lagene vil slite med å komme til sjanser. Jevnt godt over midtbanen hvor mye av pasningene går innom Brage Bjørnsmoen. På topp har de hentet inn Noe Barella, som absolutt kommer til å bli en av de store profilene i Barkebilly Ligaen denne sesongen. Han er uten tvil en utfordrer til toppscorertittelen. Mange gode spillere, og er det laget vi mener har den beste troppen.
Hjemmebane: Tredje etasje
Spillerstall styrke: 7
Snittalder: 26
Beste spiller: Noe Barella – spiss – 30 år – ferdighet 11
Spillere inn: René Willmann, forsvar, 2 012 000 econ
Noe Barella, spiss, 3 691 700 econ
Spillere ut: ingen




Vi ønsker alle lag lykke til med sesongen, og ser fram til mange underholdende kamper.



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

søndag 24. november 2013

VL-FF kårer Varteig Leagues beste (Sesong 14)

Varteig League sesong 14 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i ligaen.

        

Flest scorede mål: 
Inga Ligaen: Hasle Hageby 5 FK, og Hasletoppen FK - Begge 37 mål
Birkebeiner Ligaen: Ødegårdssletta FK - 42
Indianer Ligaen: Apolloveien Galaxy - 49 mål
Barkebilly Ligaen: Bukkhornet IL - 51 mål

Færrest innslupne mål: 
Inga Ligaen: Hasle Hageby 5 FK - 6 mål
Birkebeiner Ligaen: Kurland FK
Indianer Ligaen: Apolloveien Galaxy - 10 mål
Barkebilly Ligaen: Bukkhornet IL og Bede Bataljonen - Begge 14 mål
Sesongens beste spiller: 
Inga Ligaen: Håvard Mathisen Bøe/Hasle Hageby 3 BK (17 X11)
Birkebeiner Ligaen: Åsmundo King/Kurland FK (15 (2) X11)
Indianer Ligaen: Zachery Cambell/Taterhaugen IF (14 (7) X11)
Barkebilly Ligaen: Torjus Rekdal/Hasle FF (14 (5) X11)



Sesongens poengkonge: 
Inga Ligaen: Gabrtiel Reid Karlsen/Hasle Hageby 5 FK (8 mål, 6 assist)
Birkebeiner Ligaen: Daniel Bill/Bede County (15 mål , 3 assist)
Indianer Ligaen: Raymond Rodriguez/Lande FK (9 mål, 6 assist)
Barkebilly Ligaen: Lazaro Fortes/ Bukkhornet IL (13 mål, 9 assist)

Sesongens toppscorer: 
Birkebeiner Ligaen: Daniel Bill/Bede County - 15 mål 
Indianer Ligaen: Miguel Angel Mijares/Apolloveien Galaxy - 11 mål
Barkebilly Ligaen: Edvard Hamremoen/Bergbykroken FK - 16 mål

Sesongens assistkonge: 
Inga Ligaen: Ove Hurtig/Hasletoppen FK - 7 assist
Birkebeiner Ligaen: Rudolf Myhre/Bede County og Christer Kolshus/Kurland FK - Begge 10 assist
Indianer Ligaen: Declan Starr/Apolloveien Galaxy - 8 assist
Barkebilly Ligaen: Knut Sælid/Rufus IF - 10 assist

Sesongens råtass: 

Inga Ligaen: Halvard Anholt/Hestmoen United - 7 gule, 3 røde kort

Birkebeiner Ligaen: Torleiv Robertsen/Ryesvei Wednesday - 9 gule kort

Indianer Ligaen: Andy Hamill/Real Sika - 5 gule, 1 rødt kort

Barkebilly Ligaen: Hans-Petter Bolthof/Bukkhornet IL - 7 gule og 1 røde kort

Mr. Bøe feirer opprykket til Indianer Ligaen med en "Custom Made
Rufus Grandis" sammen med Mr. K tidligere denne uken!
Sesongens manager/Barkebilly Ligaen: Håvard Bøe/Rufus IF
Rufus IF er nok en gang på Vartun Gamlingene og Varteig Skole elevenes lepper etter at den karismatiske Mr. Bøe gjorde comeback før sesong 14. Under Mr. Bøe sin nye lederstil og ny strukturerte økonomiske drift ser nok en gang den tidligere konkursrammede klubben ut til å blomstre for fult igjen. Mr. Bøe har ikke bare fått fart på grandiosa salget denne sesongen, men beviste nok en gang at han er en taktikker av rang ved å sikre Rufus IF opprykk til Indianer Ligaen i sitt comeback. Opprykket ble også sikret på dramatisk vis i sesongens aller siste kamp som beviser at Mr. Bøe har sansen for å underholde sitt publikum. Med 8 av 18 rundens manager priser i Mr. Bøe sin lomme i løpet av denne sesongen, og opprykk på "første forsøk" var det liten tvil om hvem vi skulle velge som sesongens manager i Barkebilly Ligaen!!!




"Etter en intens sesong er det alltid godt å duppe av litt i
hammocken" har Mr. Riis Lunde kommentert tidligere. Bare
du holder deg våken når det skal spilles om poeng er det
helt ok for oss Mr.!
Sesongens manager/Indianer Ligaen: Kristoffer Riis Lunde/Apolloveien Galaxy
Vi trodde faktisk Mr. Riis Lunde hadde dormet av en smule, men alle kan vel ta feil!? Denne sesongen kom Apolloveien gutta tilbake med et smell!!! 49 scorede mål, 15 seiere, 2 uavgort og bare 1 tap i løpet av sesongen bevitner om at Mr. Riss Lunde ikke har duppet av et eneste sekund i løpet av sesong 14.... Vi har ikke sett en så sexy sesong i de lavere divisjonene av VL siden Ise SK og Mr. Sexy opphold seg der nede, og det er vel så og si det ultimate komplimentet en vanlig dødelig VL manager kan få! Med mye econ på bok, et sterkt lag på papiret og en Mr. Riis Lunde som endelig har våknet ser vi for oss en gull alder for Apolloveien Galaxy de kommende sesongene!!!







Sesongens manager/Birkebeiner Ligaen: Dan Atle Grønn/Haugen FK
En litt over middels fornøyd Haugen FC manager
feirer returen til Inga Ligaen i meget kledelig
undertøy og sjampis i bøttevis....

Dette diagrammet beviser at det meste kan ende godt! Haugen FC og deres litt over middels ivrige Sarp08 supporter/manager Dan Atle Grønn ble tippet på en beskjeden sjette plass før denne sesongen. Haugen var riktignok innom sjette plassen, men også samtlige av de 9 andre plassene det er mulig å ligge på i løpet av denne sesongen.... Etter en mildt sagt elendig start brukte Dan og hans menn resten av sesongen på å klatre seg sakte men sikkert trinn for trinn oppover i Birkebeiner Ligaen. Ingen trodde det før eller under sesongen for den saks skyld, men i sesongens aller siste serierunde nesten ubemerket smatt Haugen seg inn på andre plassen i Birkebeiner Ligaen. Det blir det opprykk av! Om ikke vi fikk det med oss så fikk garantert Dan det ;) Velkommen tilbake i det gode selskap Haugen FC! 









Sesongens manager/Inga Ligaen: Mr. K/Hasle Hageby 5 FK

Sjefen (øverst til venstre i bilde) poserer sammen med
artig fotball laget GL Allstars før en kamp i 2012
Denne sesongen var det et «close race» mellom to 
managere. Sarpefossen sin eminente manager 
Sjefen har virkelig begynt å bli en av sjefene i Inga 
Ligaen. Sjefens mannskap ble tippet på 3. plass før 
sesongen og endte nettopp der. Med god flyt og 
pågangsmot spilte Sarpefossen meget god og 
publikumsvennlig fotball.

Men manageren som til slutt ender opp med tittelen «Sesongens Manager» er mannen som sørget for at gullet igjen er tilbake i lokalene til Hasle Hageby 5 FK.
Mr. K trekker inn seiersrusen
etter sesong 14 utenfor HH5 Grill. 
Mr. Ks HH5FK  innkasserte sitt niende beger pokal og vil kose seg hele sesongen igjennom med å drikke pokal øl fra "Håkon Håkonssons Gylne Mjød Beger".
Vi tar av oss hattene for denne bragden og gratulerer Mr. K med en fantastisk god sesong i det ypperste selskap.
(Skrevet av Stig A Karlsen)




GRATULERER TIL SAMTLIGE SPILLERE OG MANAGERE SOM FIKK UTMERKELSER ETTER SESONG 14!!!








_____________________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Håkon Håkonsson
Asle Trafo og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)