lørdag 21. september 2013

VL-Redaksjonen tipper Birkebeiner Ligaen (Sesong 14)

Varteig League - sesong 14 ble sparket i gang Lørdag 14.09.2013 kl 2100! Etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for Birkebeiner Ligaen! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller etter runde 1, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 10 lagene som skal kjempe om å vinne Inga Ligaen denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover!

10 Varteig IL

Yngste av Foss brødrene gjorde en veldig bra jobb forrige sesong og rykket opp til Birkebeiner Ligaen. Han fikk dermed prisen som sesongens manager.
Spørsmålet nå er om han klarer å holde sitt kjære VIL oppe i den nest sterkeste divisjonen. Vi har våre tvil. Stallen er ikke klar for dette steget og vi tror de får en tung sesong. Det eneste som kan gi Varteig håp er om de unngår skader, samtidig som de argeste motstanderne får mange skader og suspensjoner.

9 Navestad IF

Kim Grønn er en meget dyktig manager og gjorde en sterk jobb med å havne på en 6. plass forrige sesong. 
Herr Grøn har selv sagt at det må gjøres store forandringer for at Navestad kan bli et storlag. Han er i ferd med å fostre opp en del unggutter, som i fremtiden kan bli en sterk stamme i klubben. Men dette vil ta tid. Vi tror det blir en tung sesong for NIF denne sesongen, men gleder oss over at Grønn jobber med å få opp en yngre generasjon. Forandring fryder!

8 Kurland FK

Åsmund Lunde er en manager med pondus. Det Lunde jobber med nå er veldig spennende. Akkurat som Navestad, så jobber Lunde med et generasjonsskifte. De har en voldsomt stor stall med hele 21 spillere. De har mange unge spisser og unge forsvarsspillere.
Stallen er per dags dato ikke sterk nok til å hevde seg, men kan bli veldig sterke i fremtiden. Vi tror de må ta et steg tilbake før de kan ta to steg frem. Nedrykk på Lundes Kurland FK.

7 Ryesvei Wednesday

Dette er et noe vågalt tips. Mange vil hevde at Ryesvei ikke har noe i Birkebeiner Ligaen å gjøre. Men Espen Kristiansen har vist at han er en meget dyktig manager som ivrer på suksess.
Han har en meget tynn midtbane, samt to spillere som skal legge opp etter denne sesongen. Men vi tror faktisk at Ryesvei med miste margin holder seg oppe i divisjonen. Forsvarsskansen Sorai kommer til å være en megaviktig spiller for at de skal holde seg oppe.

6 Haugen FC

Dana Grønn har en sterk førsteellever, men etter dette er det tynt i rekkene. Vi tror derfor at de ender opp litt under midten i en lang sesong. De har en noe tynn stall for at de kan hevde seg særlig høyt på tabellen.

5 Lundekroken IL

Godeste GOF (Glenn Ove Foss) bygger virkelig sten på sten. Etterhvert begynner stallen å se rimelig sterk ut. GOF vant forrige sesong og rykket opp til Birkebeiner Ligaen uten problem.
Denne sesongen tror vi blir en mellomsesong der de kan ta sterke seire samtidig som de kan gå på noen saftige smeller. Men alt i alt så blir dette en god sesong der Lundekroken havner på en respektabel 5. plass. 

4 Bede County

County har et meget ujevnt lag. Førsteelleveren ser sterk ut, men bak i rekkene er det ikke særlig tyngde.
Mr. Bill har bevist at han kan gjøre store ting med små midler og tror derfor at fargeklatten havner på en sterk 4. plass. Dett kan være bittert å havne på denne plasseringen, men vi tror det er sunt for County at de ikke rykker opp til det ypperste selskap enda.

3 Ødegårldssletta FK

Ødegårdssletta har per dags dato et nokså tynt forsvarsledd. Men midtbanen og angrepet er sterkt. Olsen har også en enorm autoritet og et voldsomt vinnerinstinkt. Vi tror derfor at ØFK tar den første opprykksplassen.

2 Tindlund Tigrene

Til slutt måtte TT ta den tunge veien ned en divisjon. TT har flere ganger blitt tippet nedenom og hjem grunnet tynn stall, men de har gang på gang tvunget seg til en ny kontrakt i det ypperste selskap. Det var en tung dag da endelig beskjed kom om at JJs mannskap måtte ta turen ned i Birkebeiner Ligaen, men vi tror det i det lange løp bare er sunt at de falt ned.
Nå kan de utnytte muligheten til å bruke tid og econ på å utvikle neste generasjon. JJs vinnerinstinkt og iver på opprykk til det ypperste selskap gjør at TT tar 2. plass denne sesongen.

1 Bede FC

Ligaens desidert sterkeste stall. Riktignok er det tre personer som legger opp etter denne sesong, men det betyr ingenting fordi nye krefter tar over.
Alt annet enn opprykk vil være en gedigen skuffelse og de bør valse igjennom denne ligaen. Nå begynner Mats Grønn å få et såpass sterkt lag at de kan begynne å se frem til en lang og hyggelig tilværelse i Inga Ligaen. En soleklar favoritt denne sesong!


LYKKE TIL ALLE SAMMEN

_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar