lørdag 13. april 2013

VL-Redaksjonen tipper Ingaligaen sesong 12.


Den 12. utgaven av Ingaligaen sparkes straks i gang. Dermed er det nok en gang duket for tabelltips. Vi i VL-redaksjonen har troen på en rekordjevn sesong og tippingen av tabellen blir en meget vanskelig oppgave. Vi lar oss selvsagt ikke skremme av det og kan presentere følgende fasit, før et eneste spark på ballen har funnet sted.


10.  Navestad IF
Selv om NIF leverte en historisk god sesong 11, tror ikke vi at de klarer å levere denne bragden to år på rad. Nivået på de nyopprykkede lagene er for høyt, samtidig som Navestad ikke disponerer en sterk nok tropp til fortsatt å spise kremboller med de beste etter sesong 12.

9. Hasle Hageby 3 BK
Carl Nabo er en nestor i Varteig League. Hans HH3BK klarte med et nødskrik å beholde plassen i Ingaligaen etter forrige sesong. På grunn av ligaens økte kvalitet, kan det å gjenskape prestasjonene som gjorde at de beholdt plassen bli i overkant vanskelig. Men vi skal ikke se bort ifra at noen sesonger i Indianerligaen kan gjøre HH3BK godt.

8.  Tindlund Tigrene
JJ er en av ligaens mest karismatiske managere og det han fikk ut av laget forrige sesong er intet mindre enn imponerende. Dessverre disponerer ikke JJ bare ligaens mest fandenivoldske temperament. Han disponerer også en av divisjonens svakeste staller. Derfor tror vi at bronsevinneren fra sesong 11 må ta den sure veien ned.

7. Ingaleden FK
Ingaleden har akkurat nok sprut til å beholde plassen i den prestisjetunge divisjonen Ingaligaen etter hvert har blitt. Det tredje beste laget fra fjorårets Indianerliga må allikevel belage seg på å kjempe i bunnen av tabellen og det kan bli lenge mellom poengfangstene. Da kan det være godt å ha en hjemmebane som Kultorp-Bil arena, hvor ingen motstandere får en lett oppgave.

6. Ise SK
Pål Østby er en ringrev. Det er det ingen tvil om. Det Ise SK mangler i reell ferdighet, tar han igjen med kløkt og innsikt. En sjetteplass kan kanskje virke unaturlig høyt for dette laget, men de har klart større brasser før. Likefult blir de å finne på den nederste halvdelen av tabellen i en liga der vi tror topplagene kommer til å avgi svært få poeng. Kamper mot antatt svak motstand blir derfor særdeles viktige.

5. Sarpefossen  FK
Nyopprykkede Sarpefossen representerer «Indianer invasjonen». De er et av tre meget ferdighetsfulle lag som rykket opp fra indianerligaen som kommer til å bite kraftig fra seg.  Sjefen disponerer en jevnt over god stall og har jobbet godt mens de har vært nede i sumpa. Derfor tror vi de kommer til å kapre den nederste plassen på øvre halvdel.

4. Hasletoppen FK
Hasletoppen har uttalt at det var flaks at de beholdt plassen. Vi i VL-redaksjonen er ikke enige.  Kredit for 6. plassen de tilslutt kapret kan tilskrives dyktighet og rutine. Både fra manager og spillere.  Til tross for at Hasletoppen underpresterte forrige sesong og gjorde mitt tips om at de skulle kapre sølvet til skamme, tror vi de har lært og forhåpentlig klarer å holde seg unna nedrykksstriden i år. 

3. Hestemoen United
Bronsen går i år til nyopprykkede Hestemoen. Manager Mr. C har blitt anklaget for udugelighet da når han med sitt sterke lag ikke klarte opprykket. Vi som følger Varteig-League tett, forteller det bare hvor kalkulert Mr. C er. Det er ingen tvil fra min side om at Hestemoen har ligget i Indianerligaen og ulmet som en sovende vulkan. De har bevisst unngått opprykket for å i fred og ro bygge laget, før de nå kan erruptere i et gigantisk suksessutbrudd.

2. 1734 Svingen IL
Lillebror blir nok en gang for liten og seriegullet i sesong ti blir et vagere minne i Mr. Karlsens minne for hver dag som går. 1734 har et fantastisk lag, men det blir rett og slett for tøft for dem å tukte Mr. K. Det sure sølvet gjør selvsagt den yngste Karlsen mer og mer sulten og vi kan nok forvente flere mjødbeger til Ujevn Arene i fremtiden. Men ikke i år.

1. Hasle Hageby 5 FK
HH5FK vinner. Det er det vel ikke noe mer å si om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar