lørdag 13. april 2013

VL-Redaksjonen tipper Barkebilly Ligaen (Sesong 12)

Varteig League - sesong 12 sparkes, som de fleste som elsker fotball har fått med seg i gang Lørdag 13.04.2013 kl 2100! Etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for Varteig Leagues nyopprettede 2 divisjon Barkebilly Ligaen (VLs 2. divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr 14.04.13, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 1o lagene som skal kjempe om opprykk til Indianer Ligaen denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover!

10: Tune IL
Et lag må ende sist i divisjons systemet, og denne sesongen tror vi det blir unge Mr. Berby sine menn. Tune endte på 9 av 10 plass i Indianer Ligaen sesong 11, og det ser ut som om T Berby har startet oppbygningen av et nytt, yngre og ikke minst friskere Tune lag. Alle vt at det tar tid, og vi tror at Tune vil ha full fokus på utvikling denne sesongen.

9: Bedemafian FC
Endte på en noe skuffende 8 plass i sesong 11 etter at ekspertene tippet dem mye høyere på tabellen. Det ser også ut som om Tobben14 har startet opp med en aldri så liten utskiftning av egen spillerstall, og det er som regel meget tøft å kombinere det med sportslig suksess.

8: Ryesvei Wednesday
Espen K ledet lagetsitt til en 7 plass i sin debut sesong, men med den økende kvaliteten på lagene i Barkebilly tror vi han må ta et steg ned på "pallen" denne sesongen. Har hentet inn en spiller som kan eve laget på kort sikt og en spiller for fremtiden, men med den stallen RW disponerer for øyeblikket har de nok godt av minst 1-2 sesonger til i Barkebilly.

7: Sarpsborg FK 
Det ulmer av talent i SFK stallen, men vi tror ikke det tar full fyr denne sesongen. X11 legenden Lenar Berby er en tålmodig mann, og vi tror han kommer til å time SFK sitt første opprykk som han selv ønsker. Vi er sikkre på at Berby har en klar strategi for laget sitt, og at opprykk er noe han ikke ønsker denne sesongn. Når det er sagt har SFK potesialet til å gjøre tipsene til skamme, men det er det bare Mr. Berby selv som er herre over.

6: Apolloveien Galaxy
Hadde en elendig med stor E start på sesong 11, men beviste i andre halvdel at det bare er prioriteringer det står på for at AG har potensialet til å gjøre det meget bra sportslig. Mr. Lunde hentet inn noen sårt etterlengtede unggutter på slutten av sesong 11 som på mange måter har revitalisert allerede. Med 1/3 større innsats av sjefen sjøl kan det fort ende enda høyere opp for AG denne sesongen.

5: 1738 Borgenhaugen FK
Jonpau har noe som de fleste Barkebilly lag ikke har, og det er minst en stjernespilleri hvert ledd av laget. Denne stammen tror vi er nok til at Borgenhaugen klarer å tangere sin 5plass fra sesong 11. Kjøpet av stjernespilleren Tae-Kyoun Geum er også et signal til supportere og motstander lag om at Borgnhaugen er et lag som ønsker å ta enda høyere skritt denne sesongen.

4: Sarpsborgbomsene
Han har vært med i X11 sirkuset siden tidenes morgen, og kjenner gamet like godt som sin egen bukselomme. Få er flinkere en Mr. GT-Hansen til å bygge lag, men det er også grunnen til at vi tipper Bomsene på den litt sure fjerdeplassen denne sesongen. GT selv er nok også klar over at laget hans er noen sesonger/ungguter/forsterkninger unna å lykkes i Indianer Ligaen, og vi tror derfor at en fjerdeplass passer GT og Bomsene hans glimrende.

3: Fjelldal Flyers FC 
"Tannburste" imponerte de fleste da han ledet laget sitt til en 4 plass i sin debut sesong, og selv om FFFC langt i fra er det sterkeste laget i Barkebilly Ligaen tror vi de overrasker de fleste ved å ta steget opp til Indianer Ligaen etter 18 spilte serierunder. Har en jevnt stall som tåler skader, og med en stjernespiss til inn kan denne sesongen se meget lovende ut for FFFC.

2: Skoglund IF
Sammen med Kurland FK disponerer den rutinerte ringreven Krompen (Lars Finstad) en spillerstall som er i en klasse for seg selv i Barkebilly Ligaen! Skoglund har rykket ned to sesonger på rad (11 plass Inga Ligan/Ses 10 og 10 plass Indianer Ligaen/Ses 11), men denne sesongen garanterer vi i VL-Red at det igjen vil bli jubel sener på Kneipen Arena etter 18 spilte serierunder.

1: Kurland FK 
Mr. Åsmund Lunde rykket noe sensasjonelt ned fra Indianer til Barkebilly Ligaen i sitt Varteig League comeback. Om det kom av undervurdering av samtlige motstandere, lite engasjement eller en umotivert spillergruppe vites ikke, men at stallen han disponerte var for svak er ikke et godt nok argument. Mr. Lunde disponerer Barkebilly Ligaens helt klart sterkeste start XI og ikke minst stall, og det vil nesten være en liten skandale om Kurland FK ikke er et Indianer Liga lag neste sesong. Kurland FK rykker rett opp igjen. Det garanterer vi!!!



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen sesong 12.


Den 12. utgaven av Indianerligaen sparkes straks i gang. Dermed er det nok en gang duket for tabelltips. Vi i VL-redaksjonen har troen på en rekordjevn sesong og tippingen av tabellen blir en meget vanskelig oppgave. Vi lar oss selvsagt ikke skremme av det og kan presentere følgende stalltips, før sesongen sparkes i gang senere i kveld.


10 Varteig IL
Yngstemann av Foss brødrene tok 3. plass og opprykksplass fra Barkebilly Ligaen forrige sesong. De har det svakeste laget på papiret og vi tror det blir en tøff sesong for Martin Foss sine spillere. Vi tror de havner på jumboplassen og må ta steget rett ned igjen.

9 Real Sika   
Simen Jensen imponerte alle ekspertene forrige sesong og han kunne krone seg med tittelen sesongens overraskelse. Jensen er en dyktig manager, men vi mener at troppen ikke er klare for det neste steget enda. Vi håper vi tar feil, men tror de også må ta steget ned til Barkebilly igjen.

8 Haugen FC
Dette kan for mange sees på som et overraskende tips. Men vi tror at denne sesongen kan være den jevneste i GLs historie og tror at Haugen FC kommer til å lide mest av dette. Dan Atle Grønns disipler endte kun på en 6 plass forrige sesong og tror de får det tøft også denne sesongen.

7 Lande FK
Mr. Mikkelsen har massevis av erfaring i sekken. Men etter en miserabel sesong i Inga Ligaen forrige sesong så har vi vanskelig for å tippe dem høyere denne sesongen. Vi tror at spillerne kommer til å lide av dårlig selvtillit. Men Mikkelsen har gode managerferdigheter, så Lande kan nok ende noe høyere. Men ikke mer enn midt på treet.

6 Lundekroken IL
GOF storimponerte i sin første sesong som manager i VL og valset igjennom Barkebilly Ligaen. Han har gjort noen gode kjøp både forrige sesong og i pre-season. Med GOF sin kløkt, tror vi at Lundekroken fortsetter å imponere og ender på en respektabel 6. plass.

5 St. Hansveien BK
 Mr. Elseths mannskap endte på en helt OK 7. plass forrige sesong. Sesongen tror vi på forbedringer. Elseth har et godt fotballhode og er nok stadig i diskusjon med «mentor» Thomas Jansson.
Vi tror med det at de får en respektabel 5. plass.

4 Bede County
Mr. BillyBoy er en fargeklatt i Indianer Ligaen og har en spesiell og spennende fotballfilosofi. Laget er ikke det sterkeste i ligaen, men med Bills engasjement og aggressive hode, så tror vi at Bede County kan være med å sloss om opprykksplass. Men de ender nok på den sure 4. plassen.

3 Hevingen FK
Vi tør påstå at yngstemann Jansson er en av de aller beste managerne i VL. Han disponerer en under middels spillertropp, men på grunn av Thomas Janssons gode taktikkeri, så tror vi at Hevingen ender på 3. plass og opprykk til det gjeveste selskap.

2 Ødegårdssletta FK
Ødegårdssletta hadde en meget tung sesong i Inga Ligaen forrige sesong og endte på 9. plass. Men vi tror at dette var kun et feilskjær og at nedrykket kun er friskt for Olsens spillere. Her nede har de større mulighet til å utvikle laget samtidig som de er i øverste sjikt. Vi mener de tar veien rett opp igjen.

1 Bede FC
Mats Grønns mannskap var lenge og sloss om medalje i Inga Ligaen forrige sesong. Men en trøblete 2. halvdel sørget for at de faktisk rykket ned med minste margin. Grønn er en manager med høy stå på vilje, men mangler kanskje noe på det taktiske feltet for å være av de beste managerne i VL. Men stallen er sterk og de bør valse igjennom Indianer Ligaen – hvis Grønn selv ønsker det. Eller tar han en kalkulert avgjørelse med å holde laget i Indianer Ligaen en stund – ala Hestmoen??

VL-Redaksjonen tipper Ingaligaen sesong 12.


Den 12. utgaven av Ingaligaen sparkes straks i gang. Dermed er det nok en gang duket for tabelltips. Vi i VL-redaksjonen har troen på en rekordjevn sesong og tippingen av tabellen blir en meget vanskelig oppgave. Vi lar oss selvsagt ikke skremme av det og kan presentere følgende fasit, før et eneste spark på ballen har funnet sted.


10.  Navestad IF
Selv om NIF leverte en historisk god sesong 11, tror ikke vi at de klarer å levere denne bragden to år på rad. Nivået på de nyopprykkede lagene er for høyt, samtidig som Navestad ikke disponerer en sterk nok tropp til fortsatt å spise kremboller med de beste etter sesong 12.

9. Hasle Hageby 3 BK
Carl Nabo er en nestor i Varteig League. Hans HH3BK klarte med et nødskrik å beholde plassen i Ingaligaen etter forrige sesong. På grunn av ligaens økte kvalitet, kan det å gjenskape prestasjonene som gjorde at de beholdt plassen bli i overkant vanskelig. Men vi skal ikke se bort ifra at noen sesonger i Indianerligaen kan gjøre HH3BK godt.

8.  Tindlund Tigrene
JJ er en av ligaens mest karismatiske managere og det han fikk ut av laget forrige sesong er intet mindre enn imponerende. Dessverre disponerer ikke JJ bare ligaens mest fandenivoldske temperament. Han disponerer også en av divisjonens svakeste staller. Derfor tror vi at bronsevinneren fra sesong 11 må ta den sure veien ned.

7. Ingaleden FK
Ingaleden har akkurat nok sprut til å beholde plassen i den prestisjetunge divisjonen Ingaligaen etter hvert har blitt. Det tredje beste laget fra fjorårets Indianerliga må allikevel belage seg på å kjempe i bunnen av tabellen og det kan bli lenge mellom poengfangstene. Da kan det være godt å ha en hjemmebane som Kultorp-Bil arena, hvor ingen motstandere får en lett oppgave.

6. Ise SK
Pål Østby er en ringrev. Det er det ingen tvil om. Det Ise SK mangler i reell ferdighet, tar han igjen med kløkt og innsikt. En sjetteplass kan kanskje virke unaturlig høyt for dette laget, men de har klart større brasser før. Likefult blir de å finne på den nederste halvdelen av tabellen i en liga der vi tror topplagene kommer til å avgi svært få poeng. Kamper mot antatt svak motstand blir derfor særdeles viktige.

5. Sarpefossen  FK
Nyopprykkede Sarpefossen representerer «Indianer invasjonen». De er et av tre meget ferdighetsfulle lag som rykket opp fra indianerligaen som kommer til å bite kraftig fra seg.  Sjefen disponerer en jevnt over god stall og har jobbet godt mens de har vært nede i sumpa. Derfor tror vi de kommer til å kapre den nederste plassen på øvre halvdel.

4. Hasletoppen FK
Hasletoppen har uttalt at det var flaks at de beholdt plassen. Vi i VL-redaksjonen er ikke enige.  Kredit for 6. plassen de tilslutt kapret kan tilskrives dyktighet og rutine. Både fra manager og spillere.  Til tross for at Hasletoppen underpresterte forrige sesong og gjorde mitt tips om at de skulle kapre sølvet til skamme, tror vi de har lært og forhåpentlig klarer å holde seg unna nedrykksstriden i år. 

3. Hestemoen United
Bronsen går i år til nyopprykkede Hestemoen. Manager Mr. C har blitt anklaget for udugelighet da når han med sitt sterke lag ikke klarte opprykket. Vi som følger Varteig-League tett, forteller det bare hvor kalkulert Mr. C er. Det er ingen tvil fra min side om at Hestemoen har ligget i Indianerligaen og ulmet som en sovende vulkan. De har bevisst unngått opprykket for å i fred og ro bygge laget, før de nå kan erruptere i et gigantisk suksessutbrudd.

2. 1734 Svingen IL
Lillebror blir nok en gang for liten og seriegullet i sesong ti blir et vagere minne i Mr. Karlsens minne for hver dag som går. 1734 har et fantastisk lag, men det blir rett og slett for tøft for dem å tukte Mr. K. Det sure sølvet gjør selvsagt den yngste Karlsen mer og mer sulten og vi kan nok forvente flere mjødbeger til Ujevn Arene i fremtiden. Men ikke i år.

1. Hasle Hageby 5 FK
HH5FK vinner. Det er det vel ikke noe mer å si om.

torsdag 11. april 2013

VL-FF kårer Inga Ligaens beste

Varteig League sesong 11 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i Inga Ligaen.


 

Sesongens All Star Team (Ingaligaen Ses 11, 4-4-2)
Posisjon
Navn
Lag
Grunnlag
Keeper
Per Vers
Tindlund Tigrene
8(1) X11




Forsvar
Roy Pettersen
1734 Svingen IL
16(2) X11
Forsvar
Hans Enger Gallis
Hasle Hageby 5 FK
14(0) X11
Forsvar
Geir Johansen
Hasletoppen FK
7(0) X11
Forsvar
Eskil Hovden
Ise SK
6(0) x11




Midtbane
Gabriel Reid Karlsen
Hasle Hageby 5 FK
12(10) X11
Midtbane
Svein Inge Fjærvik
Hasle Hageby 5 FK
11(4) X11
Midtbane
Emmanuel Reid Karlsen
Hasle Hageby 5 FK
11(1) X11
Midtbane
Per Braadland
1734 Svingen IL
10(0) X11




Spiss
 Andre A-E Karlsen
1734 Svingen IL
11(0) X11
Spiss
Johnny Depp
Hasletoppen FK
9(0) X11
B
E
N
K
Keeper
Oluf Davidsen Ulvetangen 
Hasle Hageby 5 FK
8(0) X11
Forsvar
Marcus William Reid
Hasle Hageby 5 FK
5(0) X11
Midtbane
Christian Jacobsen
1734 Svingen IL
7(0) X11
Midtbane
Carl Henrik Simensen
Hasle Hageby 3 BK
4(0) X11
Spiss
Fes Sundås
Hasle Hageby 3 BK
8(0) X11



Flest Scorede mål: 1734 Svingen IL – 45
Færrest Innslupne mål: Hasle Hageby 5 FK – 10

Sesongens beste spiller: Roy Pettersen - 16(2) ganger X11

Sesongens poengkonge: Andre A-E Karlsen – 21 Poeng

Sesongens toppscorer: Andre A-E Karlsen – 18 Mål

Sesongens assistkonge: Raymond Kvisvik – 8 assist

Sesongens råtass: Hans Enger Gallis – 8 Gule kort

Sesongens mest verdifulle spiler: Gabriel Reid Karlsen.
Gabriel Reid Karlsen leverte hele 18 målpoeng på sine 17 kamper for HH5FK, 11 mål og 7 assist. Han har full kontroll på ligaens beste midtbane og ekspertene beskriver han som en blanding av de beste egenskapene fra spillere som Xavi, Iniesta, Scholes og Vieira. Reid Karlsen er nesten selvskreven på X11 og havnet på rundens lag hele 12 ganger denne sesongen, 10 av dem fikk han også kapteinsbindet.

Sesongens unge spiller (U23):  Emil Jansson, Tindlund Tigrene
Den unge midtbanespilleren har vært en av de mest stabile bidragsyterne på overraskelseslaget TT dette året. På sine 18 kamper, har han levert 11 målpoeng, 6 har han scoret selv mens han har vært nest sist på 5. For ikke å snakke om alt han har vært tredje og fjerde sist på. Unge Jansson har et enormt talent og kommer bare til å bli bedre og bedre med årene.

Sesongens Overraskelse: Navestad IF / Kim Grønn
Mange syns det nok var overraskende at Tindlund Tigrene tok bronsemedaljen i årets Ingaliga. Det synes ikke vi i VL-redaksjonen. Vi tippet dem nøkternt på en femteplass. Mer overraskende er det at Kim Grønns Navestad IF sikrer seg femteplassen. De fleste hadde vel trodd, som oss, at de skulle rykke ned igjen som rutinen jo er. Det  gjorde de ikke, og det står det respekt av. VL-redaksjonen gratulerer.CLICK_TO_ENLARGE 5.gifCLICK_TO_ENLARGE 5.gif
Mr. Navestad - Kim Grønn


Sesongens Manager: JJ, aka  Fisseface McCuntmuffin – Tindlund Tigrene
All ære til Mr. K som atter en gang, etter en sesongs abdisens fra tronen, er tilbake på toppen av kirsebærspiserene. Men vi i VL-redaksjonen syns det er andre som fortjener hederstittelen «årets manager» denne gangen. JJ har forvaltet sine ressurser på en mesterlig måte og skaffet TT tidendes første medalje i trofeskapet.  Mens det har stormet rundt klubben med medieskandaler og fandens oldemor, har JJ holdt hodet kaldt og blikket fokusert. At laget, på papiret, er en medaljekandidat,  er det mange som er uenige i, men med JJs ubestridelige managerferdigheter blir gråstein fort til gull.
JJ - sesongens manager!!!


VL-redaksjonen gratulerer alle prisvinnere


onsdag 3. april 2013

VL-FF kårer Barkebilly Ligaens beste

Varteig League sesong 11 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i Barkebilly Ligaen.




Sesongens All Star Team (Barkebilly Ligaen Ses 11/4-4-2)
Posisjon
Navn
Lag
Grunnlag
Keeper
9 (4) ganger på X11 laget



Forsvar
12 (4) ganger X11
Forsvar
9 ganger X11
Forsvar
8 (1) ganger X11
Forsvar
7 ganger X11



Midtbane
Ludvik Lunde    
14 (4) ganger X11
Midtbane
10 ganger X11
Midtbane
9 ganger X11
Midtbane
6 (1) ganger X11



Spiss
9 (1) X11, 13 mål
Spiss
3 ganger X11, 7 mål
B
E
N
K
Keeper
3 (0) ganger X11
Forsvar
7 ganger X11
Midtbane
5 ganger X11
Midtbane
10 mål, 3 assist, 2 X11
Spiss
5 ganger X11


Flest scorede mål:                   Lundekroken IL - 45 mål
Færrest innslupne mål:           Lundekroken IL - 14 mål
Sesongens beste spiller:         Ludvik Lunde , Lundekroken IL - 14 (4) ganger X11

Sesongens poengkonge:         Thor LundeLundekroken IL - 16 poeng

Sesongens toppscorer:           Thor LundeLundekroken IL - 13 mål

Sesongens assistkonge:         
Arnfinn RafnVarteig IL - 7 assist


Sesongens råtass:                  Ole-Andreas Fristad, Fjelldal Flyers FC – 8 gule, 1 røde kort

Sesongens mest verdifulle spiller: Thor Lunde/Lundekroken IL - Lunde noterte seg for hele 13 scoringer og 3 assist i sin debut sesong i VL - Barkebilly Ligaen. Viser at han har et høyt maks nivå ved å bekle X11 rundens lag hele 9 av 18 ganger. En av de sterkeste bidragsyterne til at Lundekroken spiller i Inga Ligaen neste sesong. Vi får håpe for GOF og hans menn at han klarer å kopiere denne prestasjonen på et litt høyere nivå den kommende sesongen.

Sesongens unge spiller (U23): Jonas Foss/Lundekroken IL (18 år ses 11) - Her snakker vi virkelig talent med stor T. GOF sin hodesterke nevø har allerede i sin debut sesong bevist at han er et av de heteste talentene i Varteig League uansett dvisjon. Spilte hele 16 av 18 kamper i sin debut sesong, og imponerte med hele 5 scoringer og 3 assist. Dette er en spiller som garantert vil prege VL i mange sesonger fremover. Det blir spennende å se hvor lenge Lundekroken klarer å beholde han siden det går rykter om at stor klubber som HH5FK, Svingen og Hasle Hageby 3 er ute etter han, men GOF har nok en fordel av at blod er tykkere enn vann.

Sesongens overraskelse (manager/lag): Simen Jensen/Real Sika
Simen Jensen (til venstre) feirer opprykket 
sammen med assistent trener Lunner
Ble tippet så langt ned som en niende (9) plass før sesong 11, men gjorde VL ekspertene til latter da han Real Sika endte på 2 plass etter 18 spilte serierunder! Det er synonymt med opprykk som igjen er synonymt med overraskende og ikke minst imponerende! VL redaksjonen mente at det var umulig for en så ung og fersk manager som Jensen å prestere noe høyere plassering enn en 9 plass med en så tynn stall også, men der to de styggelig feil. 
 






Sesongens manager: Glenn Ove Foss a.k.a GOF/Lundekroken IL

GOF viser gjerne gutta i Lundekroke at man
kan være teknisk brilliant selv om man
ruver neste 2m over bakken
(bildet er tatt på Lundekrokens treningsfelt)
Slik ser en ekte vinner ut
Wimbledon legenden Vinnie Jones sa en gang at 'Winning doesn't really matter as long as you win.'. Man kan på mange måter sammenlikne Wimbledon legenden Jones med den hardtskytende og hodesterke VIL Legenden Glenn Ove Foss. Lundekroken IL ble tippet på den litt sure fjerdeplassen før denne sesongen, og bare det så ut til å være nok til å tenne den ellers så sindige GOF. Mr. Foss har taklet det beintøffe presset og nivået med glans fra første serierunde, og har gjennom nesten hele sesongen sett nedover på tabellen. Ser ut til å mestre alt fra taktikk, speiding, kjøp/salg av de riktige spillerne og ikke minst mind games i media. At Glenn Ove Foss ble kåret til sesongens manager i Barkebilly Ligaen var et av de enkleste valgene vi i VL-FF noengang har trengt å gjøre, og vi må innrømme at vi venter i spenning på hva en av Varteig Leagues aller mest spennende managere kan få til i Indianer Ligaen neste sesong!!! Gratulerer som sesongens manager i Barkebilly Ligaen GOF!

Fortsetter GOF den gode trenden i VL skal man ikke se bort fra at dette kan bli
VIL legendens neste stoppested som manager! 



GRATULERER TIL SAMTLIGE SPILLERE OG MANAGERE SOM FIKK UTMERKELSER I BARKEBILLY LIGAEN ETTER SESONG 11!!!


________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Håkon Håkonsson
Asle Trafo og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)