tirsdag 22. januar 2013

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen

Miss Canada, Inga Skaya
I kveld sparkes Varteig League sesong 11 igang. Derfor har vi i VL-redaksjonen som vanlig satt lagene under lupen og kommet opp med et brennhett tabelltips.


10. Lande FK – I sterk konkurranse med de to neste lagene på listen, viner dessverre Marcelos men den lite ettertraktede sisteplassen i årets Inga-liga. Først og fremst er det på midtbanen det skorter for Mikkelsen. Har hentet inn tre forsterkninger i løpet av ferien;  Den franske sisteskansen Hugo Lloris (24, 1,5 - mill econ), en ung og lovende forsvarer i Oskar Mikkelsen (18 - 1 mill. econ) og den 22 år gamle forsvarsspilleren Horacio Andreoni (22 – 2 mill. econ).  Ut har Roc Gonzales (lagt opp), Finn Erik Aafløy (Solgt- 1 mill. econ) og Erik Thorstvedt (sparket) forsvunnet.

9. Navestad IF – Heisen fortsetter å gå opp og ned, og det ser ikke ut som om Kim Grønn har noen intensjoner om å hoppe av, verken i den ene eller andre etasjen. Som vanlig ender deres opphold i Inga Ligaen med nedrykk, noe som ikke bør komme som julekvelden på noen som helst, uavhengig av kjønn. Har dessuten et av de svakeste lagene på papiret og kombinert med en manager som ikke evner å holde laget flytende, går dette som det må.  NIF har investert hele 5,5 mill. econ i den 28 år gamle forsvarsspilleren Edmundo Irazoki. Ellers har Torbjørn Bjerkelig fått sparken.

8. Bede FC – Etter å ha beholdt plassen relativt komfortabelt etter forrige sesong, tror vi løpet nå er kjørt for Bede FC. Laget er rett og slett for gammelt. Med pil råtten økonomi som vanligvis hører hjemme ved Glommas utløp, ser det heller ikke ut som om de har mye å gå på når det gjelder forsterkninger.  Bede FC har ikke hentet noen spillere i ferien, men har rukket å sparke Sten Wartz. Twitterlegenden Zoltan Perren har valgt å legge sko og handsker på hylla. Han skal nå forfølge en karriere som juggel-selger på frimarkeder rundt om i distriktet.

7. Ødegårdsletta FK – Vegard Olsen og hans menn imponerte nok mange i løpet av forrige sesong, og vi tror de kommer til å gjøre det tilstrekkelig godt også i år. Manageren er kløktig og vet hvordan han skal få maksimalt ut av spillergruppa. Mangler nok noe kvalitet i stallen for å ta steget opp i toppsjiktet, men det er nok ikke langt unna.  Ødegårdsletta har kjøpt den 31 år gamle spissen Mats Ottdal for 1 mill econ. De har også solgt Knut Groven ( 400k) og Håvard Pedersen (500k).

6. Hasle Hageby 3 BK – Ble tippet på medaljeplass i fjor, men leverte en heller skuffende åttendeplass. Dersom de skulle komme til å gjenskape den bragden i det nye ligasystemet, ender det med nedrykk. Vi tror imidlertid at HH3BK er for gode til det og at fjorårets sesong var et aldri så lite arbeidsuhell. HH3BK har en ung og spennende stall som vi kan vente mye av i fremtiden. Frem til det, er de en middelhavsfarer.  Har ikke forsterket stallen, men hentet opp 18 år gamle Hauk Gerhardsen fra junioravdelingen. Han erstatter den solgte Jerker Wennergren som gikk for 90k econ.

5. Tindlund Tigrene – JJ startet forrige sesong katastrofalt.  Poengfangsten var marginal, men etter at JJ tok en aldri så liten ferie, kom både han og laget styrket ut av det. Eventyret endte med en historisk femteplass, noe som nok overasket de aller fleste. Men de som vet hva JJ står for, vet også at mannen aldri gir opp eller legger noe i mellom. Derfor tror vi også at de denne sesongen vil kapre den sterke femteplassen, til tross for divisjonens på papiret svakeste tropp.  TT har hentet opp den 17 år gamle forsvarsspilleren Erany Lindegård fra eget akademi, ellers er stallen uforandret .

4. Ise SK – Pål Østby kan skilte med å være en av ligaens beste managere. Selv om det nok ikke holder til medaljer og pokaler, er Ise SK konsekvent et av lagene som bekler den øverste halvdelen av tabellen. Den sexy-fotballen som har blitt Ises varemerke gir dem mer enn nok kvalitet til å kopiere fjerdeplassen fra fjerde sesong. Har hentet opp de to juniorene Roald Bergh (18, F) og Eigil Lunde-Ingvaldsen (19, M) før årets sesong. Trond Bergsland har lagt opp mens Vidar Røvballe har fått fyken.

3. 1734 Svingen IL – Klarte endelig å heve Håkon Håkonsens gyllene mjødbeger forrige sesong, noe som har blitt feiret opp og ned på Ujevn Arena. Kombinert med en knallhard sesongoppkjøring, ser vi ikke helt hvordan søttenfir-og-tredve  skal klare å kopiere bragden. Vi tror nok at de kommer til å hvile litt på laubærene, noe som straffer seg voldsomt i denne divisjonen. Dermed ender det med en hederlig bronsje for de regjerende mestrene.  Har hentet opp juniorene Dag-Ivar Magnussen (18, K) og Gustav Juliussen ( 17, K). Øistein Drillestad har fått sparken.

2. Hasletoppen FK – Lap greide bronsjen i forrige sesong, og vil i år gi Uglekidsa enda mer å glede seg over.  Manageren har fått enda mer rutine, stallen er sterk og vaflene er gyllenbrune. Vi tror dermed at Hasletoppen kan smykke trofehylla med en sølvmedalje fra Inga Ligaen etter sesong 11. Men han vil nok ikke holde de to brødrene adskilt lenge, da troppen begynner å dra på årene. Miche Kopstad Jensen (17, S) har blitt hentet opp fra junioravdelingen mens Jon Fredrik Olsen (1 mill), Espen Brattli (900k) og Lars Christian Ruud (550k) har blitt solgt.

1. Hasle Hageby 5 FK – Mens de andre managerene feiret Svingens Gull, lå angivelig Mr. K naken i fosterstilling under garderobedusjens iskalde vannsprut på Evja mens han gjentok mantraet «Aldri igjen». For Mr. K var det utrolig surt at hans yngre bror snappet det høythengende mjødbegeret fra ham og revansjelysten formelig lyser av både manageren og spillergruppa. HH5FK har det sterkeste laget i ligaen og har mer motivasjon enn noen gang. Så får vi andre bare håpe at han kan levere en like episk gullfest som lillebroren.  HH5FK Har ikke forandret troppen siden forrige sesong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar