tirsdag 22. januar 2013

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen


Varteig League - sesong 11 sparkes i gang tirsdag 22.01.2012 kl 2100, og vi i VL-Redaksjonen har satt opp våre tabelltips for den kommende sesongen i Indianer Ligaen (VLs nederste divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr .01.13, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 10 lagene som skal kjempe om opprykk til Inga Ligaen, om å unngå nedrykk til Barkebilly Ligaen  og ikke minst kampen om æren denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover!


10 Tune IL
Tune IL bør være veldig fornøyd med at Thomas Berby valgte å takke ja til jobben som manager. Berby er en manager med drøssevis av erfaring i Xpert11.
Men Berby får en tøff første sesong. Mye opprydning i troppen trengs. Tune mannskapet er det svakeste laget på papiret. Vi tror derfor at de ender på jumboplassen i Indianer Ligaen.
Unggutten Jerry Knutson (17, ferdighet 4), keeper, er hentet opp fra juniorlaget.
To treningskamper er spilt. 2-2 hjemme mot Sarpefossen og 0-4 tap borte mot 1734 Svingen IL.
Spiller å se opp for: Krister Larsen (keeper). Kan være en matchvinner for Tune IL.

9 St. Hansveien BK
Sigurd Elseths St.Hansveien endte på en respektabel 6. plass i jubileumssesongen. Vi tror de får en tyngre sesong nå som ligaen er mer tilspisset. De har en brukbar 1. XI, men hele troppen er for svak. Vi tror at Elseths mannskap må ta den tunge veien ned til Barkebilly.
Midtbanen Sveinung Tønsvik (18, ferdighet 3) er hentet opp fra juniorstallen.
To spillere av mindre betydning har fått sparken.
To treningskamper på fremmed gress er spilt. 0-3 tap mot Tindlund Tigrene og 2-1 seier mot Lande FK.
Spiller å se opp for: Sigurd Gallis. En sterk forsvarsklippe det er vanskelig å gå forbi.

8 Skoglund IF
Oppsiktsvekkende nok velger vi å tippe Skoglund på den siste nedrykksplassen. Grunnen til dette er fordi denne ligaen kan se ut til å bli rekordjevn. Krompen har riktignok mye erfaring som manager, så de kan fort havne høyere opp på tabellen. Skoglund har et greit forsvar og en god midtbane, men på keeperplassen og i angrep ser det tynt ut.
Spissen Torstein Hodne (19, ferdighet 5) er tatt opp fra juniorstallen.
Ingen treningskamper er spilt i pre-season.
Spiller å se opp for: Heine Bruvold, midtbane. Ferdighet 11. En rask midtbane som har et øye for mål. Kan være spilleren som kan få Skoglund vekk fra nedrykksplass.


7 Bede County
Bede har fargeklatten Daniel Bill som sjef. Bill er kreativ og har et sterkt managerhode. Men stallen er noe tynn. Det er ingen topperspillere som kan ta skikkelig tak og få County høyere opp på tabellen. Når det er sagt tror vi at Bills kløkt gjør at County holder seg godt unna nedrykk.
Bill har kjøpt inn sin halvbror Usta Bill (forsvarer, 21 år, ferdighet 7). Et smart kjøp i våre øyne.
En spiller har fått sparken.
Tre bortekamper er spilt i pre-season. 0-4 tap mot HH3BK, 2-4 tap mot Hevingen og 1-2 seier mot rival Bede FC.
Spiller å se opp for: Legenden og playmakeren Rudolf Myhre. Midtbane, ferdighet 10.


6 Hevingen FK
Hevingen har Indianer Ligaens nest svakeste stall på papiret. Mange ville derfor ha tippet dem på klar nedrykksplass. Men yngste Jansson har flere ganger vist at han kan gjøre det sterkt med et antatt svakere lag enn andre. De har riktignok en stall med mange unge spillere, som ikke er klare for nivået i VLs nest øverste liga, så det blir spennende å se hvordan Jansson håndterer det. Vi har så stor tro på hans managerkunnskap at han fører Hevingen til en respoektabel 6. plass.
Midtbanen Øistein Anker (18, ferdighet 4) er hentet opp fra juniorstallen.
Tre sterke kamper er spilt på hjemmebane. 4-1 seier over Haugen FC, 3-0 seier over SFK og 4-0 seier over Tune IL.
Spiller å se opp for: Jørn Stefan Jansson. Midtbane, ferdighet 10. En hissigpropp av de sjeldne. Men en spiller Hevingen virkelig trenger som rydder opp på midtbanen.


5 Haugen FC
Haugen har ihvartfall en av managerne med best selvtillit. Og dette kan fort smitte over på gruppa. Dan Atle Grønns tro på suksess kan fort gjøre at Haugen sloss om opprykksplass til Inga Ligaen. Og skulle de være heldige og ha få skader denne sesongen, så er førsteelleveren såpass sterk at de kan komme høyere opp på tabellen. Men det kommer til å bli tøft i toppen og mener at Haugen havner midt på treet denne sesongen.
To spillere er hentet inn før sesongstart. Forsvarsskansen Rune Grönn (28 år, ferdighet 8) har kommet for ca. 500.000 econ.
Per Einar Grönn (28 år, spiss, ferdighet 9) har også ankommet klubben for kun 580.000 econ.
Tre treningskamper er spilt. Borte mot Svingen endte med 0-4 tap. Hjemme mot lillebror Mats Grønns Bede FC vant de 4-2. Hjemme mot Hasletoppen ble en triller og Haugen tapte 3-6!
Spiller å se opp for: Fredrik Henriksen (28 år, ferdighet 9). En intelligent spiller som jobber utrettelig.

4 Kurland FK
Åsmund Lunde har endelig kommet ut av pensjonisttilværelsen. Og han har tatt over et lag med en meget sterk tropp. Gamle Rufus har blitt omgjort til Kurland FK. Dette er et lag som fort kan sloss om 1. plassen. Det vi er usikre på er Lundes motivasjon. Kommer han til å bruke tid på laget sitt eller vil det være slik at han plutselig ikke dukker opp på treninger og kamper?
Dette spørsmålet gjør at vi tipper Kurland på 4. plass. Men vi håper de er med i toppen av divisjonen.
Tore-André Sæternes (18 år, spiss, ferdighet 4) er tatt opp fra junioravdelingen.
En treningskamp er spilt. Dette endte med 3-4 tap hjemme mot Tindlund Tigrene.
Spiller å se opp for: Martin Brenne (30 år, ferdighet 10). Brenne er en meget rask midtbane som skyter voldsomt hardt med sitt venstreben.

3 Ingaleden FK
Håvard Olsen er en meget manager med kløkt. Men han har fortsatt et jojo-lag. Til nå er de for gode for Indianer Ligaen, men ikke gode nok til å holde seg i Inga Ligaen.
Vi tror igjen at de kaprer opprykksplass. Dette fordi at Big-Ols har såpass mye rutine i Indianer Ligaen. Og som spillende manager tar han et godt tak på midtbanen.
To spillere er hentet inn. Disse er Brian Deane (23 år, midtbane, ferdighet 6) for i overkant av 600.000 econ og Ian Burchnall (21 år, forsvarer, ferdighet 6) for ca. 250.000 econ.
To spillere, blant annet Lars Erik Baller (31 år, forsvarer, ferdighet 8), har fått sparken.
To treningskamper er spilt på fremmed gress uten hell. Dette har endt med 1-4 tap mot Hasletoppen og 1-5 tap borte mot lillebrors Ødegårdssletta.
Spiller å se opp for: Håvard Olsen (33 år, ferdighet 11). Spillende manager Olsen er lagets beste spiller og vil være nøkkelen til Ingaledens jakt mot opprykksplass.

2 Sarpefossen FK
Sjefen disponerer en meget god stall. Han har vært god til å utvikle sine spillere. De fikk opprykksplass forrige sesong, men endringer i ligasystemet førte til at de måtte fortsette i Indianer Ligaen. Men nå tror vi virkelig at tiden er inne for et opprykk. Sjefen har lang fartstid i Xpert11 og med hans rutine og med en meget sterk midtbane, så tror vi de vinner mange av de jevne kampene. Men et noe tynt forsvarsledd gjør at vi ikke tipper dem helt på topp.
Ingen nye spillere inn, en spiller ut.
Tre treningskamper er spilt. Hjemme mot Lande endte med 3-1 seier. Borte mot Tune ble uavgjort 2-2. Også borte mot Ødegårdssletta ble det uavgjort, hele 4-4.
Spiller å se opp for: Christian Helbo Sylte (26 år, ferdighet 9). En meget spennende spiss som er sterk på hodet og som aldri går trett. En lagspiller av rang.

1 Hestmoen United
Hestmoen gikk også på en smell forrige sesong da de til slutt endte på 2. plass. Dette førte til at de også må fortsette sin tilværelse i Indianer Ligaen. Men kjenner vi manager Christensen rett, tar han ikke så tungt på det. Da får han mulighet til å utvikle spillerne ytterligere.
Christensen disponerer en tynn, men meget sterk tropp. Selv om de kun har 16 spillere, så er troppen så jevn at de tåler skader. Alt annet enn opprykk og 1. plass virker meget urealistisk. Med Christensens managerferdigheter og med den sterke troppen mener vi helt klart at de tar 1. plassen.
Ingen spillere inn i pre-season, ei heller noen ut.
En treningskamp er spilt. Dette endte med 2-0 seier borte mot Bedemafiaen.
Spiller å se opp for: Pål Anders Stubsveen (26 år, ferdighet 12). Kanskje VLs mest taklingssterke spiller. Forsvareren lar ingen komme forbi seg. Skulle det skje at noen kom forbi, kan de angre. Da sier det pang og en spiller tas av banen på båre!


_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen
 











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar