tirsdag 22. januar 2013

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen


Varteig League - sesong 11 sparkes i gang tirsdag 22.01.2012 kl 2100, og vi i VL-Redaksjonen har satt opp våre tabelltips for den kommende sesongen i Indianer Ligaen (VLs nederste divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr .01.13, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 10 lagene som skal kjempe om opprykk til Inga Ligaen, om å unngå nedrykk til Barkebilly Ligaen  og ikke minst kampen om æren denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover!


10 Tune IL
Tune IL bør være veldig fornøyd med at Thomas Berby valgte å takke ja til jobben som manager. Berby er en manager med drøssevis av erfaring i Xpert11.
Men Berby får en tøff første sesong. Mye opprydning i troppen trengs. Tune mannskapet er det svakeste laget på papiret. Vi tror derfor at de ender på jumboplassen i Indianer Ligaen.
Unggutten Jerry Knutson (17, ferdighet 4), keeper, er hentet opp fra juniorlaget.
To treningskamper er spilt. 2-2 hjemme mot Sarpefossen og 0-4 tap borte mot 1734 Svingen IL.
Spiller å se opp for: Krister Larsen (keeper). Kan være en matchvinner for Tune IL.

9 St. Hansveien BK
Sigurd Elseths St.Hansveien endte på en respektabel 6. plass i jubileumssesongen. Vi tror de får en tyngre sesong nå som ligaen er mer tilspisset. De har en brukbar 1. XI, men hele troppen er for svak. Vi tror at Elseths mannskap må ta den tunge veien ned til Barkebilly.
Midtbanen Sveinung Tønsvik (18, ferdighet 3) er hentet opp fra juniorstallen.
To spillere av mindre betydning har fått sparken.
To treningskamper på fremmed gress er spilt. 0-3 tap mot Tindlund Tigrene og 2-1 seier mot Lande FK.
Spiller å se opp for: Sigurd Gallis. En sterk forsvarsklippe det er vanskelig å gå forbi.

8 Skoglund IF
Oppsiktsvekkende nok velger vi å tippe Skoglund på den siste nedrykksplassen. Grunnen til dette er fordi denne ligaen kan se ut til å bli rekordjevn. Krompen har riktignok mye erfaring som manager, så de kan fort havne høyere opp på tabellen. Skoglund har et greit forsvar og en god midtbane, men på keeperplassen og i angrep ser det tynt ut.
Spissen Torstein Hodne (19, ferdighet 5) er tatt opp fra juniorstallen.
Ingen treningskamper er spilt i pre-season.
Spiller å se opp for: Heine Bruvold, midtbane. Ferdighet 11. En rask midtbane som har et øye for mål. Kan være spilleren som kan få Skoglund vekk fra nedrykksplass.


7 Bede County
Bede har fargeklatten Daniel Bill som sjef. Bill er kreativ og har et sterkt managerhode. Men stallen er noe tynn. Det er ingen topperspillere som kan ta skikkelig tak og få County høyere opp på tabellen. Når det er sagt tror vi at Bills kløkt gjør at County holder seg godt unna nedrykk.
Bill har kjøpt inn sin halvbror Usta Bill (forsvarer, 21 år, ferdighet 7). Et smart kjøp i våre øyne.
En spiller har fått sparken.
Tre bortekamper er spilt i pre-season. 0-4 tap mot HH3BK, 2-4 tap mot Hevingen og 1-2 seier mot rival Bede FC.
Spiller å se opp for: Legenden og playmakeren Rudolf Myhre. Midtbane, ferdighet 10.


6 Hevingen FK
Hevingen har Indianer Ligaens nest svakeste stall på papiret. Mange ville derfor ha tippet dem på klar nedrykksplass. Men yngste Jansson har flere ganger vist at han kan gjøre det sterkt med et antatt svakere lag enn andre. De har riktignok en stall med mange unge spillere, som ikke er klare for nivået i VLs nest øverste liga, så det blir spennende å se hvordan Jansson håndterer det. Vi har så stor tro på hans managerkunnskap at han fører Hevingen til en respoektabel 6. plass.
Midtbanen Øistein Anker (18, ferdighet 4) er hentet opp fra juniorstallen.
Tre sterke kamper er spilt på hjemmebane. 4-1 seier over Haugen FC, 3-0 seier over SFK og 4-0 seier over Tune IL.
Spiller å se opp for: Jørn Stefan Jansson. Midtbane, ferdighet 10. En hissigpropp av de sjeldne. Men en spiller Hevingen virkelig trenger som rydder opp på midtbanen.


5 Haugen FC
Haugen har ihvartfall en av managerne med best selvtillit. Og dette kan fort smitte over på gruppa. Dan Atle Grønns tro på suksess kan fort gjøre at Haugen sloss om opprykksplass til Inga Ligaen. Og skulle de være heldige og ha få skader denne sesongen, så er førsteelleveren såpass sterk at de kan komme høyere opp på tabellen. Men det kommer til å bli tøft i toppen og mener at Haugen havner midt på treet denne sesongen.
To spillere er hentet inn før sesongstart. Forsvarsskansen Rune Grönn (28 år, ferdighet 8) har kommet for ca. 500.000 econ.
Per Einar Grönn (28 år, spiss, ferdighet 9) har også ankommet klubben for kun 580.000 econ.
Tre treningskamper er spilt. Borte mot Svingen endte med 0-4 tap. Hjemme mot lillebror Mats Grønns Bede FC vant de 4-2. Hjemme mot Hasletoppen ble en triller og Haugen tapte 3-6!
Spiller å se opp for: Fredrik Henriksen (28 år, ferdighet 9). En intelligent spiller som jobber utrettelig.

4 Kurland FK
Åsmund Lunde har endelig kommet ut av pensjonisttilværelsen. Og han har tatt over et lag med en meget sterk tropp. Gamle Rufus har blitt omgjort til Kurland FK. Dette er et lag som fort kan sloss om 1. plassen. Det vi er usikre på er Lundes motivasjon. Kommer han til å bruke tid på laget sitt eller vil det være slik at han plutselig ikke dukker opp på treninger og kamper?
Dette spørsmålet gjør at vi tipper Kurland på 4. plass. Men vi håper de er med i toppen av divisjonen.
Tore-André Sæternes (18 år, spiss, ferdighet 4) er tatt opp fra junioravdelingen.
En treningskamp er spilt. Dette endte med 3-4 tap hjemme mot Tindlund Tigrene.
Spiller å se opp for: Martin Brenne (30 år, ferdighet 10). Brenne er en meget rask midtbane som skyter voldsomt hardt med sitt venstreben.

3 Ingaleden FK
Håvard Olsen er en meget manager med kløkt. Men han har fortsatt et jojo-lag. Til nå er de for gode for Indianer Ligaen, men ikke gode nok til å holde seg i Inga Ligaen.
Vi tror igjen at de kaprer opprykksplass. Dette fordi at Big-Ols har såpass mye rutine i Indianer Ligaen. Og som spillende manager tar han et godt tak på midtbanen.
To spillere er hentet inn. Disse er Brian Deane (23 år, midtbane, ferdighet 6) for i overkant av 600.000 econ og Ian Burchnall (21 år, forsvarer, ferdighet 6) for ca. 250.000 econ.
To spillere, blant annet Lars Erik Baller (31 år, forsvarer, ferdighet 8), har fått sparken.
To treningskamper er spilt på fremmed gress uten hell. Dette har endt med 1-4 tap mot Hasletoppen og 1-5 tap borte mot lillebrors Ødegårdssletta.
Spiller å se opp for: Håvard Olsen (33 år, ferdighet 11). Spillende manager Olsen er lagets beste spiller og vil være nøkkelen til Ingaledens jakt mot opprykksplass.

2 Sarpefossen FK
Sjefen disponerer en meget god stall. Han har vært god til å utvikle sine spillere. De fikk opprykksplass forrige sesong, men endringer i ligasystemet førte til at de måtte fortsette i Indianer Ligaen. Men nå tror vi virkelig at tiden er inne for et opprykk. Sjefen har lang fartstid i Xpert11 og med hans rutine og med en meget sterk midtbane, så tror vi de vinner mange av de jevne kampene. Men et noe tynt forsvarsledd gjør at vi ikke tipper dem helt på topp.
Ingen nye spillere inn, en spiller ut.
Tre treningskamper er spilt. Hjemme mot Lande endte med 3-1 seier. Borte mot Tune ble uavgjort 2-2. Også borte mot Ødegårdssletta ble det uavgjort, hele 4-4.
Spiller å se opp for: Christian Helbo Sylte (26 år, ferdighet 9). En meget spennende spiss som er sterk på hodet og som aldri går trett. En lagspiller av rang.

1 Hestmoen United
Hestmoen gikk også på en smell forrige sesong da de til slutt endte på 2. plass. Dette førte til at de også må fortsette sin tilværelse i Indianer Ligaen. Men kjenner vi manager Christensen rett, tar han ikke så tungt på det. Da får han mulighet til å utvikle spillerne ytterligere.
Christensen disponerer en tynn, men meget sterk tropp. Selv om de kun har 16 spillere, så er troppen så jevn at de tåler skader. Alt annet enn opprykk og 1. plass virker meget urealistisk. Med Christensens managerferdigheter og med den sterke troppen mener vi helt klart at de tar 1. plassen.
Ingen spillere inn i pre-season, ei heller noen ut.
En treningskamp er spilt. Dette endte med 2-0 seier borte mot Bedemafiaen.
Spiller å se opp for: Pål Anders Stubsveen (26 år, ferdighet 12). Kanskje VLs mest taklingssterke spiller. Forsvareren lar ingen komme forbi seg. Skulle det skje at noen kom forbi, kan de angre. Da sier det pang og en spiller tas av banen på båre!


_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen
 











VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen

Miss Canada, Inga Skaya
I kveld sparkes Varteig League sesong 11 igang. Derfor har vi i VL-redaksjonen som vanlig satt lagene under lupen og kommet opp med et brennhett tabelltips.


10. Lande FK – I sterk konkurranse med de to neste lagene på listen, viner dessverre Marcelos men den lite ettertraktede sisteplassen i årets Inga-liga. Først og fremst er det på midtbanen det skorter for Mikkelsen. Har hentet inn tre forsterkninger i løpet av ferien;  Den franske sisteskansen Hugo Lloris (24, 1,5 - mill econ), en ung og lovende forsvarer i Oskar Mikkelsen (18 - 1 mill. econ) og den 22 år gamle forsvarsspilleren Horacio Andreoni (22 – 2 mill. econ).  Ut har Roc Gonzales (lagt opp), Finn Erik Aafløy (Solgt- 1 mill. econ) og Erik Thorstvedt (sparket) forsvunnet.

9. Navestad IF – Heisen fortsetter å gå opp og ned, og det ser ikke ut som om Kim Grønn har noen intensjoner om å hoppe av, verken i den ene eller andre etasjen. Som vanlig ender deres opphold i Inga Ligaen med nedrykk, noe som ikke bør komme som julekvelden på noen som helst, uavhengig av kjønn. Har dessuten et av de svakeste lagene på papiret og kombinert med en manager som ikke evner å holde laget flytende, går dette som det må.  NIF har investert hele 5,5 mill. econ i den 28 år gamle forsvarsspilleren Edmundo Irazoki. Ellers har Torbjørn Bjerkelig fått sparken.

8. Bede FC – Etter å ha beholdt plassen relativt komfortabelt etter forrige sesong, tror vi løpet nå er kjørt for Bede FC. Laget er rett og slett for gammelt. Med pil råtten økonomi som vanligvis hører hjemme ved Glommas utløp, ser det heller ikke ut som om de har mye å gå på når det gjelder forsterkninger.  Bede FC har ikke hentet noen spillere i ferien, men har rukket å sparke Sten Wartz. Twitterlegenden Zoltan Perren har valgt å legge sko og handsker på hylla. Han skal nå forfølge en karriere som juggel-selger på frimarkeder rundt om i distriktet.

7. Ødegårdsletta FK – Vegard Olsen og hans menn imponerte nok mange i løpet av forrige sesong, og vi tror de kommer til å gjøre det tilstrekkelig godt også i år. Manageren er kløktig og vet hvordan han skal få maksimalt ut av spillergruppa. Mangler nok noe kvalitet i stallen for å ta steget opp i toppsjiktet, men det er nok ikke langt unna.  Ødegårdsletta har kjøpt den 31 år gamle spissen Mats Ottdal for 1 mill econ. De har også solgt Knut Groven ( 400k) og Håvard Pedersen (500k).

6. Hasle Hageby 3 BK – Ble tippet på medaljeplass i fjor, men leverte en heller skuffende åttendeplass. Dersom de skulle komme til å gjenskape den bragden i det nye ligasystemet, ender det med nedrykk. Vi tror imidlertid at HH3BK er for gode til det og at fjorårets sesong var et aldri så lite arbeidsuhell. HH3BK har en ung og spennende stall som vi kan vente mye av i fremtiden. Frem til det, er de en middelhavsfarer.  Har ikke forsterket stallen, men hentet opp 18 år gamle Hauk Gerhardsen fra junioravdelingen. Han erstatter den solgte Jerker Wennergren som gikk for 90k econ.

5. Tindlund Tigrene – JJ startet forrige sesong katastrofalt.  Poengfangsten var marginal, men etter at JJ tok en aldri så liten ferie, kom både han og laget styrket ut av det. Eventyret endte med en historisk femteplass, noe som nok overasket de aller fleste. Men de som vet hva JJ står for, vet også at mannen aldri gir opp eller legger noe i mellom. Derfor tror vi også at de denne sesongen vil kapre den sterke femteplassen, til tross for divisjonens på papiret svakeste tropp.  TT har hentet opp den 17 år gamle forsvarsspilleren Erany Lindegård fra eget akademi, ellers er stallen uforandret .

4. Ise SK – Pål Østby kan skilte med å være en av ligaens beste managere. Selv om det nok ikke holder til medaljer og pokaler, er Ise SK konsekvent et av lagene som bekler den øverste halvdelen av tabellen. Den sexy-fotballen som har blitt Ises varemerke gir dem mer enn nok kvalitet til å kopiere fjerdeplassen fra fjerde sesong. Har hentet opp de to juniorene Roald Bergh (18, F) og Eigil Lunde-Ingvaldsen (19, M) før årets sesong. Trond Bergsland har lagt opp mens Vidar Røvballe har fått fyken.

3. 1734 Svingen IL – Klarte endelig å heve Håkon Håkonsens gyllene mjødbeger forrige sesong, noe som har blitt feiret opp og ned på Ujevn Arena. Kombinert med en knallhard sesongoppkjøring, ser vi ikke helt hvordan søttenfir-og-tredve  skal klare å kopiere bragden. Vi tror nok at de kommer til å hvile litt på laubærene, noe som straffer seg voldsomt i denne divisjonen. Dermed ender det med en hederlig bronsje for de regjerende mestrene.  Har hentet opp juniorene Dag-Ivar Magnussen (18, K) og Gustav Juliussen ( 17, K). Øistein Drillestad har fått sparken.

2. Hasletoppen FK – Lap greide bronsjen i forrige sesong, og vil i år gi Uglekidsa enda mer å glede seg over.  Manageren har fått enda mer rutine, stallen er sterk og vaflene er gyllenbrune. Vi tror dermed at Hasletoppen kan smykke trofehylla med en sølvmedalje fra Inga Ligaen etter sesong 11. Men han vil nok ikke holde de to brødrene adskilt lenge, da troppen begynner å dra på årene. Miche Kopstad Jensen (17, S) har blitt hentet opp fra junioravdelingen mens Jon Fredrik Olsen (1 mill), Espen Brattli (900k) og Lars Christian Ruud (550k) har blitt solgt.

1. Hasle Hageby 5 FK – Mens de andre managerene feiret Svingens Gull, lå angivelig Mr. K naken i fosterstilling under garderobedusjens iskalde vannsprut på Evja mens han gjentok mantraet «Aldri igjen». For Mr. K var det utrolig surt at hans yngre bror snappet det høythengende mjødbegeret fra ham og revansjelysten formelig lyser av både manageren og spillergruppa. HH5FK har det sterkeste laget i ligaen og har mer motivasjon enn noen gang. Så får vi andre bare håpe at han kan levere en like episk gullfest som lillebroren.  HH5FK Har ikke forandret troppen siden forrige sesong.

mandag 21. januar 2013

VL-Redaksjonen tipper Barkebilly Ligaen (Sesong 11)




Varteig League - sesong 11 sparkes, som de fleste som elsker fotball har fått med seg i gang Tirsdag 22.01.2013 kl 2100! Etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for Varteig Leagues nyopprettede 2 divisjon Barkebilly Ligaen (VLs 2. divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr 21.01.13, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 1o lagene som skal kjempe om opprykk til Indianer Ligaen denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover!

10: Fjelldal Flyers FC
Det er muligens ikke noe artig å bli tippet på siste plass i VL i sin debut sesong, men da er det selvfølgelig også en herlig følelse å motbevise ekspertene ved å ende opp på en plass litt høyere på tabellen..... 21 år gamle "Tannburste" har etter vår mening den svakeste start X11 i Barkebilly, og selv om han råder over et ok forsvar vil keeper duoen hans få store problemer med å holde kula ute av nettet er vi redde for..... Har spilt 1 treningskamp i løpet av preseason som endte med 2-0 tap vs Tindlund Tigrene. William Langagergaard er hentet inn for en mindre sum econ, og Tage Wammer er hentet opp fra eget junior lag (2 spillere er sparket ut).

9: Real Sika
17 år gamle Simen Jensen må vi også innrømme at vi har liten forutsetning for å bedømme. Har ledet laget sitt i 2 treningskamper så langt som har endt med en ganske sterk uavgjort (1-1) hjemme vs Bedemafian og 0-1 tap vs Ryesvei Wednesday. Har en stor stjerne i forsvarkjempen Stig-Inge Marken , og en meget god spiss i form av Håvar Enger  , og vi kan vel nesten garantere at Markus Davidsen  vil komme til å sette mange noen frispark rett i mål. Når det er sagt ser det litt for tynt ut i rekkene til at en så fersk manager skal prestere noe bedre enn enn 9 plass i sin debut sesong...... Unggutten Howie McLeod er hentet opp før sesongen og en spiller er sparket ut.

8: Sarpsborgbomsene
Innehar en av Barkebilly Ligaens aller mest rutinerte og tålmodige managere (ikke minst mål farlige) Geir Tommy Hansen er vel kjent i X11 universet for å bygge stein for stein, og dyrke frem gode spillere fra bunnen av. Har på papiret Barkebilly sin sterkeste spiss trio, og en spennende/relativt ung midtbane. Bortsett fra bautaen Arne Røste ser det litt tynt ut bakover på banen og keeper plassen er ikke mye å skryte av! Vi spår store utskiftninger, og mange spennende unggutter på kortsikt. GT Hansen vil nok kose seg å utvikle laget sitt i Barkebilly Ligaen i 1-3 sesonger før han føler at laget sitt er klar for å ta steget opp! Bomsene har spilt 2 treningskamper i preseason som har endt med 5-0 seier vs Lundekroken IL og 0-6 tap vs HH5FK. Bjarne Sandvik er hentet opp fra eget junior lag før denne sesongen...

7: 1738 Borgenhaugen FK
JonPau er som mange nye ansikter i Barkebilly et ubeskrevet blad, og siden dette ikke spilte en eneste kamp i preseason er det nesten umulig for oss å bedømme dette laget..... Når det er sagt har Borgenhaugens 20 år gamle manager et ganske spennende lag på papiret med matchvinnere i spillere som Atgeirr HåkøybotnTore Rise og Lars-Petter Bing , samtidig som stallen også innehar et knippe meget spennende unggutter. Har for øyeblikket en alt for spinkel midtbane til å ende høyere på tabellen. Laget har hentet inn spissen Joseba Salinas før denne sesongen.

6: Ryesvei Wednesday
Navnet klinger meget bra, og motivasjonen ser det heller ikke ut til å være noe galt med! 19 år gamle Espenkr har vært meget aktiv så langt, og det liker vi i VL ;) Ryesvei sin manager har virkelig båret ut søpla og ryddet i stallen før sesongen sparkes i gang, og selv om stallen er litt slank forventer vi at det vil bli gjort grep her også. Innehar for øyeblikket en jevnt over ok stall med få stjerner, men med 1-2 forsterkninger som kan gå rett inn på laget har vi troen på en god sesong for VL debutanten! 5 spillere av liten betydning har allerede forlatt klubben, og Kantarell Falcao og Pablo Tommasi er hentet inn før den kommende sesongen. Laget har spilt 3 treningskamper i preseason som har endt med 2-4 tap vs Bede FC, 4-1 tap vs HH3BK og 1-0 seier vs Real Sika.

5: Apolloveien Galaxy
Kristoffer Riis Lunde ble spådd en lysende manager fremtid i Varteig League da han ble med i ligaen så tidlig som i sesong 3. De siste sesongene har vi hverken sett eller hørt mye fra Mr. Lunde..... Her må det skjerpings til for på alle plan for det er ingen tvil om at han kan hvis han vil! Laget bærer for tiden preg av liten tilvekst spesielt på midtbane, og Mr. Lunde MÅ ta grep så raskt som mulig ellers så risikerer han å sitte igjen med et lag med en snitt alder på 35 år om få sesonger! Vi har troen på at Mr. Lunde så nå er ferdig med en slitsom flytte periode har mer tid til rådighet for klubben i hans hjerte! 2 spillere la skoene på hylla etter sesong 10, ingen spillere er hentet inn før denne sesongen, og ingen treningskamper har blitt spilt i preseason......

4: Lundekroken IL
Fotball nomaden Glenn Ove Foss har endelig entret Varteig League scenen, og den hardtskytende/hodesterke Varteig legenden som det faktisk ryktes om at var i Drillo sitt søkelys for noen år tilbake har vi alle store forventninger til!!! Har til nå vist meget stor interesse, og har også gjort meget viktige og ikke minst riktige grep med stallen ved å hente inne Jamie Trower (Keeper, 28 år, ferdighet 9) og Richard Galt (Spiss, 30 år, ferdighet 8). Disse to signeringene beviser allerede at Mr. Foss har et godt øye for en god deal, og at han ser hvor behovet trykker som mest. Med et av VL (uansett divisjon) sine aller største talenter som faktisk kan minne litt om Glenn Ove selv i form av Tore Norbakken samt stjerne spillere som Jacob Stenerud og Torgrim Qvist i stallen tror vi dette kan bli en meget hyggelig debut sesong for eldste 
bror Foss selv om vi tror Lundekroken ender opp på den litt sure 4 plassen denne sesongen. Laget
har spilt 2 kamper i preseason som har endt med 5-0 tap vs Sarpebomsene og 1-4 tap vs VIL.

3: Sarpsborg FK
Vi overdriver ikke når vi karakteriserer Mr. Berby som en X11 legende (indirekte har han mye av skylden for at VL eksisterer...). Mr. Berby er mildt sagt rutinert i gamet, og det syntes på stallen han disponerer pr i dag! Har sakte men målbevist bygget opp en stall som er proppfult av egen produserte talenter, og med 1-2 rutinerte spillere inn som kan veilede unggutta litt tror vi Mr. Berby og hans unggutter kan ta sitt første skritt på deres vei opp til Inga Ligaen allerede denne sesongen. 1 spiller av liten betydning har fått sparken, og 1 keeper Øyvind Fritjofsen ble noe overraskende solgt før denne sesongen.... Ingen spillere inn før denne sesongen så langt. SFK har spilt 3 borte kamper i preseason som har endt med 4-o tap vs HH5FK, 3-0 tap vs Svingen og 4-0 tap vs Hevingen.

2: Bedemafian FC
En av Varteig Leagues aller yngste managere Tobben14 (16 år) har bevist at han innehar tålmodigheten til en mye eldre mann.... Har bygget stein for stein siden han ble med i ligaen før sesong 7, og nå ser det endelig ut til å betale seg! Har matchvinnere i hvert ledd samtidig som han har unge fremadstormende spillere i hver lag del. Han har også opparbeidet seg rutine som få andre har i denne divisjonen pr i dag. Bedemafian har spilt 2 treningskamper i preseason som har endt med 1-1 vs Real Sika og 2-0 tap vs Hestmoen Utd. Tobben har hentet opp en solid forsterkning i form av Pan Di Bei, og den spennende unggutten Colum Flynn før denne sesongen! 

1: Varteig IL
Martin Foss har jobbe i det stille siden han ble med i ligaen før sesong 6, men selv om vi har hørt lite fra han i media siden hans inntreden tror vi dette vil bli en jubelsesong for yngste bror Foss. Har fått en ekstra motivasjons faktor i form av intern møte vs storebror Foss og hans Lundekroken IL, og etter det vi har hørt rykter om har Martin uttalt at han "driter i hvilken plass han ender på bare han tar 6 poeng i løpet av de to kampene mot Lundekroken". Har pr dags dato et av de sterkeste lagene i Barkebilly, samtidig som laget har råd til skader og karantener uten å bli svekket nevneverdig! Laget har spilt 3 treningskamper i preseason som har endt med 5-1 tap vs Ise, 4-0 tap vs HH5FK og 1-4 seier vs Storebror Foss og hans Lundekroken IL




VI GLEDER OSS TIL Å HØRE FRA VARTEIG LEAGUES 
NYE MANAGERE I PRESSEROMMET.......

LYKKE TIL MED
VARTEIG LEAGUE SESONG 11 ALLE SAMMEN ;)







_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen 

onsdag 16. januar 2013

VL-FF kårer Inga Ligaens beste (Sesong 10)


Varteig League sesong 10 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i Inga Ligaen.

  

Sesongens All Star Team (Inga Ligaen Ses 10/4-4-2)
Posisjon
Navn
Lag
Grunnlag
Keeper
9 (0) ganger på rundens lag
Forsvar
21 (6) ganger på rundens lag
Forsvar
14 (3) ganger på rundens lag
Forsvar
8 (0) ganger på rundens lag
Forsvar
7 (0) ganger på rundens lag, 2 poeng
Midtbane
18 (8) ganger på rundens lag
Midtbane
11 (3) ganger på rundens lag
Midtbane
11 (0) ganger på rundens lag
Midtbane
10 (0) ganger på rundens lag
Spiss
12 (0) X11, 25 mål, 4 assist
Spiss
7 (0) X11, 21 mål, 3 assist
B
E
N
K
Keeper
3 (0) ganger på rundens lag
Forsvar
6 (0) ganger på rundens lag
Midtbane
10 (0) ganger på rundens lag
Spiss
10 (0) X11, 7 mål, 3 assist
Midtbane
8 (0) ganger på rundens lag

Flest scorede mål:                  Hasletoppen FK - 63 mål
Færrest innslupne mål:          
1734 Svingen I.L - 6 mål!

Sesongens beste spiller:         
Roy Pettersen 1734 Svingen I.L  - 21 (6) ganger på rundens lag

Sesongens poengkonge:        
Andre A-E Karlsen / 1734 Svingen I.L  - 29 poeng

Sesongens toppscorer:          
Andre A-E Karlsen / 1734 Svingen I.L - 25 mål (Ny rekord)

Sesongens assistkonge:         
Mikael K Jensen og Gabriel K Jensen / begge Hasletoppen FK - 10 assist

Sesongens råtass:                  
Hans Enger Gallis / Hasle Hageby 5 FK - 8 gule, 1 rødt

Sesongens mest verdifulle spiller: Andre A-E Karlsen / 1734 Svingen I.L - 25 mål, 4 assist, 12 (0) X11.
Her var det ingen tvil om hvem vi skulle velge!!! Svingen supporterne har sunget "She Scores When she wants", og det er ikke så rart siden hun aldri sluttet med nettopp det! Scorer hele 25 mål på 22 kamper som er ny rekord i Varteig League (Uansett div) samtidig som hun er nest sist på 4 mål! Har man en slik spiss i stallen lukter det virkelig Gull og Andre A-E Karlsen var uten tvil Svingen sin aller største bidragsyter til at det ble en realitet denne sesongen!

Sesongens unge spillere (U23
): 

I denne kategorien hadde vi store problemer med å velge bare en ung spiller så valget falt på 3 meget spennende spillere for VL fremtiden!

Svein Erik Lunde / Hasle Hageby 3 BK:
(22 år sesong 10)
Spiller hele 20 kamper, og bidrar sterkt til at Hasle Hageby 3 BK beholder plassen i Inga Ligaen denne sesongen! Er allerede en meget viktig brikke i HH3BK sitt forsvar, og kan bli en av VL sine aller beste forsvar spillere i fremtiden! Scorer også 1 mål og gir 3 assist i løpet av sesongen! 

(23 år sesong 10)
I en alder av 23 år fikk endelig Lars Andreassen sitt skikkelige gjennombrudd i VL! Spiller 15 kamper i løpet av sesongen hvor han bidrar med hele 9 poeng (2 mål og 7 assist). Andreassen vil nok få enda mer spilletid for HH5FK den kommende sesongen!

(20 år sesong 10)
Ja vi er klar over at han er 100% lik Ødegårdssletta manager Vegard Olsen utseendemessig, men det er ikke derfor han blir kåret som 1 av de 3 beste talentene denne sesongen! I en alder av bare 20 år spilte han hele 20 kamper for "sletta" hvor han også bidro med 3 assist! Ogiwara blir av ekspertene også kåret av mange eksperter som sesongens kjøp (Hentet inn for 2 619 200 econ)

(20 år, skill 6, rask, overalt spiller - sesong 10) 
(21 år, skill 8, rask og overalt spiller - sesong 11)


Sesongens overraskelse (manager/lag): Jørn Jansson/Tindlund Tigrene
Tindlund Tigrene
Jubelsesong for JJ


JJ sine Tigre ble tippet på tiende plass som er synonymt med nord og ned av ekspertene før Inga Ligaen sesong 10, men nok en gang beviser eldste mann Jansson at han er i stand til å dra flere ess opp av ermet en enn tryllekunstner drar kaniner opp av hatten! Starter sesongen katastrofalt med hele 8 tap på de 9 første serierundene, men klarer på nesten magisk vis å snu den dårlige trenden igjen. Det er mulig at han fikk ny inspirasjon etter at han fikk tatt ut litt av sin frustrasjon på Bede FC manager M. Grønn, men det er det bare JJ selv som kan svare på ;) Tippet på 10 plass, men ender til slutt på en MEGET respektabel 5 (femte) plass som vil si at JJ og hans menn virkelig har gjort ekspertenes tips til skamme denne sesongen. Gratulerer med en sterk 5plass og ny Inga Ligaen kontrakt JJ/TT!!!

Sesongens manager: Stig Andre Karlsen / 1734 Svingen I.L :

Mr. K dukket til slutt opp på
Svingen Pub hvor han gratulerte
Lillebror Karlsen med Gullet,
og overleverte "Håkon Håkonssons
Gylne Mjød Beger" til de nye mesterne
Svingen Ble tippet som en god nummer 2 før jubileum sesongen ble sparket i gang som beviser at de fleste inkludert HH5FK undervurderte Yngste bror Karlsen og hans menn! Vinner til slutt Inga Ligaen sesong 10 med hele 8 poeng foran HH5FK samtidig som Svingen gjengen unngikk den bitre smaken av tap gjennom hele sesongen (22 kamper - 18 seiere - 4 uavgjort - 0 tap). Det som vel er aller mest imponerende er at Svingen fra start til slutt av sesong 10 i realiteten aldri var truet, og fra og med alvspilt sesong var det aldri noen som klarte å nærme seg dem! Gratulere med et etterlengtet Gull til 1734 Svingen I.L, og gratulerer til unge SA Karlsen som sesongens manager i Inga Ligaen! 





GRATULERER TIL SAMTLIGE SPILLERE OG MANAGERE SOM FIKK UTMERKELSER ETTER SESONG 10!!!


________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig League FotballForbund)
VL-FF president – Håkon Håkonsson
Asle Trafo og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)