fredag 11. november 2011

Odd Carsten Veit om Indianerligaen.

Varteigleague er godt i gang og mens kanonene kjemper om poeng, ligagull og overlevelse i den øverste divisjonen har lagene i Indianerligaen kun et mål for øyet. Å rykke opp og bli en av de store gutta. Denne spalten skal i hovedsak handle om Indianerligaen.

Før sesongen sparket igang, var det få som så for seg et tabellscenario som det vi har idag. Øverst troner nykomlingen Bede County med 12 poeng. Det betyr at Bill Shakespeare og hans mannskap har full pott etter de fire første kampene. Bak County kommer nykomlingen Bede FC, Navestad IF og Furuholmen Fotball, Alle med 9 poeng. Det er liten tvil om at nykomlingene er med og setter sitt preg på ligaen innledningsvis, men kan suksessen fortsette?

Indianerligaen runde 5

Rødsøy FK - Furuholmen Fotball

Tabellsekser Rødsøy FK tar imot Furuholmen Fotball hjemme på Rødsøybanen. Hjemmelaget har vunnet to av fire kamper så langt, sist borte mot Glengshølen Flyers. De er oppført med en 0'er i målforskjellen med 5 skårede og 5 innslupne mål. Furuholmen Fotball står med 9 poeng på sine fire første kamper og ligger som nr. 4. Sist runde slo de Hevingen FK 2-1 på hjemmebane. Furuholmen har skåret 7, sluppet inn 4 og har 3 plussmål i protokollen. I forrige møte, som var siste runde av fjorårets sesong, vant Furuholmen 2-0 på Sletta. Vi spår et jevnt oppgjør på Rødsøybanen.

Formspillere, skader og suspensjoner:

Furuholmen: Helge By har 5 målpoeng på fire kamper, 2 mål og tre assist. Han har blitt tatt ut på rundens lag 2 ganger og blir absolutt en å se opp for denne kampen. Ellers har Asle Trafo tre nettkjenninger for gjestene. Martin Papuc og Ståle Tynning er lettere skadet.

Rødsøy: Martin Andersen har to mål og to assist og er Rødsøys toppscorer og poengkonge så langt i sesongen. B Andreas Johansen har to opptredener på rundens lag. Rødsøy har ingen suspensjoner, men Kjell Kaspersen er ute med skade. Julian Hansen er lettere skadet men kan være klar til kampen.

Apolloveien Galaxy - Navestad IF
NIF var det eneste laget som rykket ned fra fjorårets utgave av Ingaligaen. Foreløpig ligger de på tredjeplass i Indianerligaen og lørdag gjester de tabellåtter Apolloveien Galaxy på Apollo Road. Navestad IF er garantert ute etter å hevne det sure tapet mot Bede County forrige runde. Apolloveien har 5 poeng på sine fire kamper og har ikke vunnet siden runde to. Laget har sluppet inn 5 og skåret 4 mål. De har dermed -1 i målforskjell. Navestad IF har 9 poeng på sine fire kamper. Målforskjellen er +6, med 9 skårede og tre innslupne. Vi spår en tøff kamp der bortelaget kan trekke det lengste strået.

Formspillere, skader og suspensjoner:

Apolloveien Galaxy: Esat Starova og Hjalmar Albertsen har to målpoeng hver, med henholdsvis 2 mål og 2 assist. Hjalmar Albertsen er tatt ut på rundens lag en gang. Ingen suspensjoner. Keeper Matlan Daud er lettere skadet.

Navestad IF: Terje Maurstad og Dan Benn har scoret to hver og er toppscorere. Felicio Carolino og Esa-Pekka Tekkala står oppført med tre målpoeng. Forsvarsklippe Terje Maurstad er skadet frem til 16. november og skaper dermed hodebry for manager Gronn21.

Surfellingen IF - Varteig IL
Et bånnoppgjør av den klassiske sorten. Ingen av lagene har maktet å ta poeng i løpet av de fire første rundene. Da blir det ekstra viktig for begge lag og vinne denne og vi spår en knokkelkamp av dimensjoner. Hjemmelaget har sluppet inn 15 mål og scoret 3 på så langt, noe som gir -12 i målfor(s)kjell. Sist runde tapte de 3-0 borte mot Sarpefossen FK. Bortelaget, Varteig IL, har sluppet inn hele femten mål og kun scoret 1, -14 i målforskjell. Den nyansatte manageren Martin Foss fikk sin ilddåp da Varteig ble feid av banen med 5-1 borte mot Bede FC forrige runde. En vanskelig og viktig kamp for begge lag der hjemmefordelen kan få mye å si for utfallet.

Formspillere, skader og suspensjoner.
Surfellingen IF: Clas Toresen har nettet to ganger og er toppscorer og poengkonge med sine 2 poeng. Ingen spillere fra surfellingen har blitt tatt med på rundens lag. Ola Jakobsen og Jarle Berglund er suspendert fra Lørdagens kamp, mens Benjamin Bruun og Finn-Erik Pedersen er i faresonen med to gule. Manager Kjell "Messi" Mangset melder ellers om en skadefri tropp.

Varteig IL: B-A Arntzen har scoret lagets eneste mål, mens Arnfinn Rafn har en målgivende. Ingen uttak på rundens lag. Christer Tveit er skadet frem til 20. November.

Bede County - Bede FC
Rundens storkamp, lokalderby og det er to nykomlinger som braker sammen når Indianerligaens nr.1 og 2 møtes til dyst. Bede Countys manager Daniel Bill Shakspeare har fått rundens managerprisen to av fire ganger så langt og ingen har så langt klart å stjele poeng fra laget. 12 mål på fire kamper tilsier et snitt på 3 pr. kamp. 5 innslupne betyr at målforskjellen er + 7. Sist runde stakk de av med 3 poeng fra Bede Park etter å ha slått giganten Navestad IF. Bede FC har kun tapt en av sine fire kamper, mot nettopp Navestad IF. Målforskjellen lyder 11-4, + 7. Sist runde slo de Varteig IL hele 5-1 hjemme på Bedarena og hadde 15-2 i sjanser. Dette blir et tett oppgjør og det er umulig å si hvordan det ender, men nok en gang kan hjemmefordelen ha mye å si.

Formspillere, skader og suspensjoner.
Bede County: Stein-Arild Opdan har nettet fire ganger og er toppscorer samtidig som han deler poengtronen med Quentin Benton som har 3 assist og en skåring. Keeper Asgeir Bærø har blitt tatt ut på rundens lag to ganger. Per-Egil Michelsen ute med suspensjon. Quentin Benton og Sondre Talberg er lettere skadet og usikre før lørdagens kamp. Patrick Basma og Rudolf Myhre er i faresonen med to gule kort.

Bede FC: Christian Due har nettet fire ganger og med to assist er han også poengkonge med sine 6 poeng. Per Gregersen har 2 opptredener på rundens lag. Bede FC har ingen suspensjoner eller skader og ingen spillere i faresonen.

Glengshølen Flyers - Lande FK
Glengshølen ligger på 10. plass og har kun ett poeng på sine fire kamper. Målforskjellen er -4 med 5 skårede og 9 innslupne mål. Sist runde tapte de 1-2 hjemme mot Rødsøy FK. Gjestene har to tap og to seire og har tatt med seg 6 poeng så langt. Målforskjellenen lyder på +5 med 12 nettkjenninger og syv i sekken. Sist runde slo de Apolloveien Galaxy på hjemmebane. Vi spår at Lande tar dette greit.

Formspillere, skader og Suspensjoner:
Glengshølen Flyers: Heine Bruvold har to mål og to assist og er både målkonge og poengkonge for hjemmelaget. Ingen spillere på rundens lag, ingen skader eller suspensjoner.

Lande FK: Conrad Landmark har puttet 6 og har en assist. Han er dermed toppscorer og poengkonge med sine 7 poeng. Trym Fiskerstrand har tre målgivende og to skåringer. Conrad Landmark har blitt tatt ut til rundens lag hele tre ganger. Finn-Erik Mjelde er lettere skadet.

Hevingen FK - Sarpefossen FK
Et midt-på-treetoppgjør som er viktig for begge lag. Hjemmelaget har mulighet til å dra seg opp fra bunnstriden, mens gjestene kan ta steget opp blandt de tre beste om resultatene går i deres retning. Hevingen ligger på 9. plass med sine tre poeng. Målforskjellen er -2 med 6 fulltreffere og 8 baklengs. Sist runde tapte de 2-1 borte mot Furuholmen. Gjestene fra Sarpefossen ligger som nr. 5 med sine 8 pinner. Målforskjellen er +5 med 9 nettkjenninger og 4 innslupne. Sist runde vant de solid hjemme mot Surfellingen med sifrene 3-0. Vi spår en tøff brudulje men at bortelaget kan ta full pott.

Formspillere, skader og suspensjoner
Hevingen FK: Özden Özesen er toppscorer med sine tre fulltreffere. Clas Reitan er poengkonge med sine tre assist. Trygve Aspaas er tatt ut på rundens lag hele tre ganger og må absolutt være i form om Hevingen skal beholde poengene hjemme på Svartedalsberget. Clas Reitan er ute med skade.

Sarpefossen FK: J Richard Bjerkenes har 5 scoringer og er toppscorer. Han deler poengtronen med Bjørn-Tore Modenæs som har 5 assister. Tor-Arve Friele har blitt tatt ut på rundens lag samtlige ganger så langt og kommer absolutt til å sette sitt preg på denne kampen. Mikael Baugstø er ute med skade.

Det var det. Da har vi tatt det kamp for kamp og det var mye mer jobb en jeg trodde. Det kommer nok til å bli første og siste gang jeg går så grundig til verks. Du har sikkert ikke giddet lese alt en gang, og det skjønner jeg godt. Makan til TL;DNR er det lenge siden jeg har sett. I fremtiden tar jeg bare storkampene!

Odd Carsten Veit, Jerusalem

1 kommentar:

  1. Meget spennende lesning Mr. Veit! Jeg gadd faktisk å lese samtlige ord ;)

    Dette var en så grundig, og gjennomført Preview av Indianer Ligaen at du faktisk har sikret deg fast jobb som skribent på denne siden!!!

    Keep up the good work Mr. Veit ;)

    Ingen tvil om at jeg gleder meg til å følge Indianer Liga kampene til helga :)

    SvarSlett