søndag 4. mai 2014

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen (Sesong 17)

Skrevet av Espen Kristiansen - Ryesvei Wednesday

1. St. Hansveien BK
Snittalder: 28
Hjemmebane: Fiskedammen arena

God dekning på keeperplass, med Kerem Derelioglu som back-up for Erik Banan.
Sigurd Gallis har gitt beskjed om at han legger opp etter sesongen. Antar at han derfor kun blir back-up denne sesongen, og at Hans-Tore Lem blir arvtageren. Ellers solid backrekke hvor Leif Panser ikke gjør etternavnet sitt til skamme. Forsvarslegenden kommer til å være en viktig brikke også denne sesongen.
Sigurd Nitzler er playmaker på midtbanen, sammen med Fick, Collett og Ricky Martyn vil det bli nok av målsjanser til St. Hansveien denne sesongen! Samtidig blir det spennende og se om unggutten Inge Pingle får mer spilletid. Avhengig om det blir en femmer eller firer på midtbanen.
St. Hansveien har bare to spisser. Derfor kan det bli litt tynt om det skulle oppstå skader. Kvaliteten derimot er det ingenting og si på. Om St. Hansveien går for Peder Dælen alene på topp, eller om det blir dannet et spisspar med Arnfinn Kullerud er uvisst, men det jeg kan si er at det lukter mål av denne duoen.

2. Hestmoen United
Hjemmebane: Løkka nedenfor huset…
Snittalder:27

Beste keeperen i Varteig Legue? Jaran Andreassen tar det som skal tas og litt til. Klassekeeper! Skulle Hestmoen derimot få en skade på sin eminente keeper, så blir det verre. Ingen back-up, kanskje det kommer en unggutt opp fra juniorakademiet? Andreassen får god hjelp fra et knallsterkt forsvar. Stubsveen, Aamodt og Andersen er det ikke mange som kommer gjennom. Likevel har Hestmoen kun tre gode forsvarsspillere. Christian Dahl og Donald Fristedt holder overhodet ikke nivået. Lukter at Hestmoen kommer til å spille de fleste kampene med 3 mann bak, med mindre de henter inn en forsterkning.
Midtbanen består av rutinerte og eldre spillere, men de har også noen talenter i Jostein Andersen og Arkaitz Intxaurraga. Blir spennende om disse to får sjansen.
Ellers har de Michael Røn på topp som mest sannsynlig vil bli paret opp med Egil Ellenes. Skal ikke se bort ifra at de kan skåre over 20 mål til sammen denne sesongen.

3. Lundekroken IL
Hjemmebane: GOF Stadion
Snittalder: 26

Var så vidt de ikke rykket opp forrige sesongen, men denne sesongen blir det andre boller. Lundekroken ser kanskje ikke så sterke ut på papiret, men manageren deres, Glenn Ove Foss kan gjøre gråstein til gull. Jeg sier ikke at laget er gråstein, men spillerne overpresterer gang på gang takket være deres eminente manager.
Keeper og forsvar holder et stabilt godt nivå. Det samme gjelder midtbanen, hvor Jonas Foss dominerer stort. Sammen med Hans Petter Lunde og Leif Arild Lunde skaper de nok av sjanser til at Vidar Arntsen kan bli toppskårer. Har også et par unggutter på midtbanen (Arild Lunde Jr og Guido Marcâo), og det blir spennende og se hvor mye spilletid de får dersom Lundekroken må toppe laget hver kamp.
Lundekrokens største talent Per-Jørgen Høydahl, regnes å starte de fleste kamper, ettersom jeg ser på han som en fremtidig stjerne.

4. Fjelldal Flyers FC
Hjemmebane: Fjelldal Flyers FC…
Snittalder: 27

Datt litt ut av toppkampen midtveis i forrige sesong. Jeg tror Fjelldal Flyers kommer til å være med inn helt til slutt denne gangen, og kanskje blir det opprykk? Tror at de blir snytt for tredjeplassen av Lundekroken, men at de blir en god nummer fire. Brukbar målmann i Roger Elvås. Han er kun 24 år, og jeg tror vi ser den nye Per Vers. Forsvaret er helt greit, med Jon-Inge Braaten som pisker resten av backrekka. Så kommer vi til det offensive. Paul Sannerud, Joar Lyng og Nikolay Estensen. Det er hva man kan kalle midtbanespillere. Kanskje den mest kreative og samspilte midtbanen i ligaen. I tillegg har de goalgetteren, Nicholas Rørtveit på topp. Enten paret opp med Tiago Jesus Cruz, eller som alenespiss. Mye bra offensivt i dette laget, og vi tror på en opptur denne sesongen.

5. Ingaleden FK
Hjemmebane: Kultorp-Bil Arena
Snittalder: 29

Har en ferdighetsmessig jevn og stor tropp. Mange eldre spillere, hvor man tydelig kan se at det ikke satses på ungdommen. Den yngste spilleren i troppen er Ingolf Danielsen (21), og han er ikke i nærheten av en startplass. De andre lagene i ligaen må se opp for Jørgen Pettersen. Ikke bare er han hjertet i midtbanen, mens han har også en fryktet frisparkfot.
Angrepsspillerne skal man heller ikke kimse av, da Ingaleden kan sette innpå hele tre rutinerte spisser i Nordengen, Mathisen og Niklasson. Jeg tror likevel at det ikke blir noe opprykk for Ingaleden i år. De eldre spillerne er for lite treningsvillige, og jeg tipper de derfor på en femte plass.

6. Sarpsborg FK
Hjemmebane: Sarpsborg FK Arena
Snittalder: 24

Sarpsborg har et knallsterkt forsvar som kjenner hverandre ut og inn. Med Kenneth Ringsrød i mål, er det liten tvil om "sjappa" er stengt. Her skal angrepsspillerne få noe og bryne seg på. En jevngod midtbane, hvor Lenar Berby har vært toneangivende i flere sesonger.
Jeg tror også at Mark Rivers kan fortsette der han slapp, og komme opp i tosifret antall mål denne sesongen. Har også Harry Kure i bakhånd, som er et fartsmonster uten like. Har kun 15 spillere i troppen, noe som gjør de sårbare dersom det skulle oppstå skader. Kan hende forsterkninger er på vei, hvem vet? Jeg tror i alle fall Sarpsborg skal regnes med i kampen om opprykk denne sesongen og.

7. Navestad IF
Hjemmebane: Bede Park
Snittalder: 28

Åssen var det igjen, forsvar er beste angrep? Kim Grønn, Navestad sitt svar på Tony Pulis, vet hva som gjelder for å holde plassen i de øvre avdelingene. I backrekka er det kun et ord som betyr noe, og det er potte tett. Har fem solide mannfolk som skal gjøre jobben. Likevel kan de ikke få gjort så
mye dersom Finn-Arne Flatebø har dyppet hanskene i salo. Ja, jeg vet han er et stort talent, men ferdighetene hans holder ikke nivået enda.
På midtbanen synger Carolino på siste verset, men som mange vet, så er det ikke over før den fete damen synger (eller noe i den duren). Har heldigvis Mata og Thielemann som kan ta seg av all jobbingen og løpingen. Helt ordinært spisspar i Benn og Bettella, men jeg tror vi får se mer spilletid for Løkholm ettersom Grønn er keen på å få fram en ny spiss.

8. Vestvoldlia FK
Hjemmebane: Løkka ved barnehagen
Snittalder: 27

Jeg må si at jeg har troa på Vestvoldlia. De har et spennende lag, samtidig som de spiller underholdende fotball. Det er usikkert om Jerry Bunton blir mannen mellom stengene, eller om Vestvoldlias manager velger den talentfulle Svein Lund denne sesongen. Uansett har de god dekning på keeperplass. Forsvaret består av rutinerte spillere, hvor jeg anser Trond-Erik Rød som å være den beste av de bak der.
Midtbanen er langt mer spennende, hvor ringreven Vidar Lund strør om seg med kremballer. Ellers har de tre litt yngre gutter som kan skape mye trøbbel for motstanderne. Dag Einar Bergli, Waylon Bellamy og Fridtjof Kürstein er alle kreative i sitt spill, og jeg regner med at vi får se mange målgivende pasninger fra denne trioen utover i sesongen.
På topp spiller Bjarne Bergby som nettopp har blitt 30 år. De har også han jeg anser som hele Varteig Leagues mest spennende talent. Han har blitt døpt til den nye A-E Karlsen. Romario Bergli… I likhet med navnebroren bøtter han også inn mål. Dette er grunnen til at Vestvoldlia klarer seg i år, og du skal ikke se bort ifra at de ender enda lenger opp om Romario presterer på sitt beste.

9. Rufus IF
Hjemmebane: Varteig Gymnastikksal
Snittalder: 26

Overrasket som nyopprykket lag forrige sesong. Jeg tror derimot at realiteten bli en helt annet denne sesongen, da de må kjempe om å unngå nedrykk. Som Lundekroken har de en manager som klarer å få maks ut av laget sitt, til tross for at det ikke er det beste på papiret.
Ordet "greit" er en god beskrivelse på keeper og forsvaret til Rufus. Med unntak av Erik Trebekk som er en av de beste unge stopperne i ligaen. Midtbanen kan også karaktiseres som grei, hvor duoen Knut Sælid og Harald Bøe må bære med seg resten av midtbanen. Jørgen Jensen er ellers et artig innslag på midtbanen til Rufus. Her kan vi kanskje snakke om en klassespiller om et par sesonger.
Ellers må de håpe på at Frank Gressum forsetter å skåre for at de skal holde seg oppe.

10. Varteig IL
Hjemmebane: Varteig Banen
Snittalder: 26

Jeg tror Varteig kommer til å slite med og holde seg opp denne sesongen. Har bra keeper i Magnus Krossby. Tror at forsvaret, til tross for gode ferdigheter, kommer til å underprestere denne sesongen. Så litt tendensene forrige sesong. Midtbanen blir viktig om Varteig skal klatre på tabellen. Emmi R Karlsen var forrige sesongs toppskårer, og jeg tror også at Varteig fort kan bli for avhengig av kun en
spiller. Dersom Karlsen blir skadet er det kjørt. Har to unggutter som kan bli viktige i fremtiden, men denne sesongen handler det nok bare om utvikling for deres del.
Spissen Henrik Vikstrøm blir nødt til å skåre flere mål denne sesongen for å støtte opp under Karlsen. Tror det blir nedrykk i år.

11. Hevingen FK
Hjemmebane: Svartedalsberget
Snittalder: 24

Jeg ser likhetstrekk mellom Navestad og Hevingen. Forsvar er beste angrep. Uansett hvor godt forsvaret er, så vil det bli tungt å forsvare seg i 90 minutter gang på gang.
Midtbanen er ung og spennende, men de har ikke nok ferdigheter til å kunne hevde seg denne sesongen. Kanskje om et par sesonger vil spillere som Stig A Squash og Tommy Jansson danne grunnstammen i laget til Hevingen, men jeg ser det ikke for meg denne sesongen.
Angrepet blir litt for tynt om de har tenkt å danne et spisspar, da de kun har to angrepsspillere. Thomas Jansson vil mest sannsynlig være den som skal skåre målene sammen med midtbaneplaymakeren Don Tomaso Jansson.
Tror det blir nedrykk denne sesongen.

12. Bergbykroken FK
Hjemmebane: Isegrusen
Snittalder: 27

Aldri gøy å bli tippet sist, men slik er det bare. Jeg anser Bergbykroken som det svakeste laget. Har en brukbar keeper. Det samme kan sies om Kähler og Nordgård i forsvarsrekka. Resten er tynn suppe. Jeg tror de vil få kjørt seg denne sesongen.
Midtbanen er faktisk ganske bra, med jevnt gode spillere. Innbytterne er "så där". Bjerkaker og Laukvik har blitt skrytt opp i skyene hver sesong, og det med god grunn. Offensive, kreative, matchvinnere er det som kan sies om disse to gutta.
Hva hjelper det når du har spisser som ikke utgjør en trussel? Jeg ser at Hamremoen ikke hadde noen heldig ferdighetsoppdatering, men man kan fortsatt håpe at den gamle storskåreren kan putte et par gåller også denne sesongen. Likevel, alt for tynt i angrepsrekka. Må ha forsterkninger hvis de skal sikre plassen.



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar