mandag 5. mai 2014

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen (Sesong 17)

Skrevet av Lars Petter Jensen - Hasletoppen FK
12: Lande FK
Beklager El Makrello, men dette blir for tynt i toppen. Et lag som nesten ikke henger sammen, med kun 16 spiller og når disse ikke holder toppnivå, så blir det stygt. Har ligaens dårligste forsvar, det må jo bli mange i ræva det eller hva? Men Mikkelsen har jo erfaring fra toppnivået tidligere og han har overlevd før. Finner han gull på overgangsmarkedet kan han finne på å klore seg over streken innen sesongen er over. Vi kommer til å følge med på hva denne karen gjør med laget sitt. Ryktene skal også ha det til at Mr. M har flyttet inn i et nytt hus 5 meter fra Lækkertbanen, her skal han ha full oversikt, dette kan bli skummelt…..
11: Kurland FK
Enda en gang tipper vi nedrykk på dette laget. Her ble vi meget overrasket over den glimrende starten på sesongen, men det flatet ut og det havnet ikke langt unna nedrykk tilslutt. Med en meget tynn midtbane ferdighetsmessig og en aldrende forsvarsrekke på de beste spillerne, ser vi at de kommer til å slite denne sesongen. Men vi liker å bli overrasket og det vil vi gjerne bli igjen. En meget rutinert ringrev av en manager og det har vist seg å være gull verdt for mange lag.
10: Bede County
Ræva, ræva, ræva…… Dette laget eier ikke moral, innsatsvilje eller sjel. Vi tipper det går ned i sumpen igjen. Vi håper og tror at det blir det siste vi ser av et Bede lag i vår elskverdige Varteig liga. Med 3 spillere som har passert 35 år og med kun to gode forsvarspillere kan det ikke bli bra dette. Setter sin lit til at den gamle Svingen storscoreren AEK skal levere varene på topp. Vi tror han/henne er over the top og dermed må de se seg etter noen andre som vil spille for denne klubben og som ønsker å score mål….
9: Real Sika:
Et nytt bekjentskap i den øverste divisjonen. Det er alltids gledelig å ønske nye lag og managere velkommen til toppen, men det kommer til å bli tøft. Vi tror laget er såpass jevnt at de vil komme seg over streken med nød og neppe. Skal ikke se bort i fra at de vil overraske i mange kamper men at de får med seg nok poeng til å bli værende.  Slik laget ser ut nå, så lukter det 4-5-1 lang vei, men det kan være litt risikabelt å kun ha en god spiss om denne ene skal bli skadet. Her forventer vi en ekstra signering av en spiss i løpet av sesongen. Vi ønsker lykke til her oppe…..
8: Haugen FC
Det blir langt nede på rosa bloggerne i år også. Laget er blitt meget aldrende og vi er ikke sikre på at deres manager er like sulten som før. Laget består av bare 3 spillere under 28 år, vi har nesten trua på at de rykker rett ned, men vi har et håp om DAG skal vise seg på fra sin beste side og spytte litt liv tilbake i gjengen. Hvordan han gjør det vites ikke, men er det en som ja kan det, er det denne mannen. Hva er det egentlig han har tenkt på når gutta bare blir eldre og eldre, vi håper det bare er et lite feilskjær og så er de tilbake der de var….
7: Bukkhornet IL
Enda et nytt lag og manager, vi ønsker også dere velkommen. Men her er det en gammel kjenning fra andre ligaer som sitter bak roret. Denne mannen er kjent for å være en taktisk luring og det at han er kommet helt hit på slik en kort stund viser at han har utenomjordiske evner. Vi tror at dette blir årets overraskelse i ligaen og det kommer til å ta mange poeng fra de som ikke kommer forberedte til kampene sine. Laget er tynt besatt men vi tror at når manageren kommer med pisken vil ingen av spillerne yte mindre enn 100 %. Vi venter med spenning på hvor langt dette laget kan gå….
6: Hasletoppen FK
Manager Jensen overrasket både oss og seg selv med å være blant lagene som kjempet om medaljer forrige sesong. Vi tror laget er blitt for gammelt og de kommer til å havne midt på tabellen denne gangen. Deres svakhet har alltid vært at de slipper inn for mange mål. Det som har reddet dem har vært at de har vært blant de mestscorende lagene også. Derfor avhenger det igjen om de klarer å følge opp med like mange mål nå også. Vi ser store svakheter i forsvaret fortsatt, men ryktene skal ha det til at det kan komme inn forsterkninger her i starten av sesongen. Vaflene til Kari er det som vanlig stilt store forventinger til. Det er ofte et stort sammentreff at de gangene ho treffer med vaflene spiller HFK godt. Vi gleder oss til å få smake på dem igjen…..
5: Ødegårdssletta FK
Lillebror Olsen (som sikkert er drittlei å bli kalt og sammenligninga med broren) kommer til å få mye ut av et mannskap som er midt på treet. Vi har tidligere nevnt at denne karen må være en av ligaens beste motivatorer og måten han inspirerer laget på er det mange som kan ta lærdom av.  Mangler det helt store i forhold til spillerstallen, der spesielt forsvaret kan trenge en forsterkning for å blande seg inn i toppen. Vi tror allikevel de har såpass med erfaring at de vil ta mange poeng mot lag de er jevne med. Da blir det spennende å se om lille O kommer seg ut av brorens skygge for godt nå som Big Ols er nede i sumpa igjen…..
4: 1734 Svingen IL
Enda en lillebror som lever i skyggen av den dessverre mer meritterte broren. Vi så forrige sesong hva denne luringen kan få ut av laget sitt. Han kan vel regnes som en av de beste i hele VL og det blir spennende å se hva han finner på denne gangen. Laget har mistet sin storscorer gjennom mange sesonger og mangler pr. dags dato en skikkelig målgjører. Men vi er skråsikre på at SAK har en plan om å kjøpe inn noen som kan ta seg av dette og da blir det en plass i toppen atter en gang. Vi gleder oss som alltid å følge med på brødre duellen mellom Karlsen gutta....
3: Sarpefossen FK
Ligaens klart rikeste klubb og har vært det lenge nå. Vi var foran forrige sesong helt sikre på at de kom til å bruke penger for å forsterke laget. Det ble ingen store kjøp og de sparer fortsatt. Det MÅ jo bli brukt penger snart….. De har ikke et lag som er en klar medaljekandidat nå, men vi ønsker å tro at Sjefen har en plan oppe i det hele. Har vært i toppen noen sesonger nå og det er en meget rutinert manager. Vi liker stilen deres, men misliker at det ikke investeres på nye toppspillere. Vi oppfordrer derfor Sjefen til å KJØPE KJØPE KJØPE……
2: Hasle Hageby 3 BK
Ikke overraskende er Mr. Whatever på sølvplass i år. Er vel ingen som pesær laget sitt mer enn denne karen og som er lykkelig når det går bra og likegyldig når det går ræva. Har en meget sterk første 11 og noen meget spennende spillere i Thomas, Anders og Peggy. Med kun 15 spillere i troppen hadde vi tidligere trodd at laget ville vært sårbart, men dette laget har jo aldri skader. Det er vel ingen av spillerne som tør å være skadet. Da får de vel smake Kongens vrede og DET er vi enige om at vi vil unngå…..
1: Hasle Hageby 5 FK
Storebror, det gjelder vel for alle managerne i hele ligaen. Vi kan kalle han mangt, kanskje også Big Daddy? Han gjør som han alltid gjør, han bare leker med de andre. Når noen tror at denne gangen er det vår tur, tar han innersvingen og glir i fra på slutten av hver sesong. Laget er gjennom et generasjonsskifte, flere av de sentrale spillerne er enten solgt eller begynt å bli gamle. Det tror vi han finner gode erstattere for og kommer til å cruise frem til enda en gull, vi har egentlig mistet tellingen men han vet det nok best sjøl….. 

Vi ønsker samtlige lag i Inga Ligaen lykke til med sesongen!!!

_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evensen

søndag 4. mai 2014

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen (Sesong 17)

Skrevet av Espen Kristiansen - Ryesvei Wednesday

1. St. Hansveien BK
Snittalder: 28
Hjemmebane: Fiskedammen arena

God dekning på keeperplass, med Kerem Derelioglu som back-up for Erik Banan.
Sigurd Gallis har gitt beskjed om at han legger opp etter sesongen. Antar at han derfor kun blir back-up denne sesongen, og at Hans-Tore Lem blir arvtageren. Ellers solid backrekke hvor Leif Panser ikke gjør etternavnet sitt til skamme. Forsvarslegenden kommer til å være en viktig brikke også denne sesongen.
Sigurd Nitzler er playmaker på midtbanen, sammen med Fick, Collett og Ricky Martyn vil det bli nok av målsjanser til St. Hansveien denne sesongen! Samtidig blir det spennende og se om unggutten Inge Pingle får mer spilletid. Avhengig om det blir en femmer eller firer på midtbanen.
St. Hansveien har bare to spisser. Derfor kan det bli litt tynt om det skulle oppstå skader. Kvaliteten derimot er det ingenting og si på. Om St. Hansveien går for Peder Dælen alene på topp, eller om det blir dannet et spisspar med Arnfinn Kullerud er uvisst, men det jeg kan si er at det lukter mål av denne duoen.

2. Hestmoen United
Hjemmebane: Løkka nedenfor huset…
Snittalder:27

Beste keeperen i Varteig Legue? Jaran Andreassen tar det som skal tas og litt til. Klassekeeper! Skulle Hestmoen derimot få en skade på sin eminente keeper, så blir det verre. Ingen back-up, kanskje det kommer en unggutt opp fra juniorakademiet? Andreassen får god hjelp fra et knallsterkt forsvar. Stubsveen, Aamodt og Andersen er det ikke mange som kommer gjennom. Likevel har Hestmoen kun tre gode forsvarsspillere. Christian Dahl og Donald Fristedt holder overhodet ikke nivået. Lukter at Hestmoen kommer til å spille de fleste kampene med 3 mann bak, med mindre de henter inn en forsterkning.
Midtbanen består av rutinerte og eldre spillere, men de har også noen talenter i Jostein Andersen og Arkaitz Intxaurraga. Blir spennende om disse to får sjansen.
Ellers har de Michael Røn på topp som mest sannsynlig vil bli paret opp med Egil Ellenes. Skal ikke se bort ifra at de kan skåre over 20 mål til sammen denne sesongen.

3. Lundekroken IL
Hjemmebane: GOF Stadion
Snittalder: 26

Var så vidt de ikke rykket opp forrige sesongen, men denne sesongen blir det andre boller. Lundekroken ser kanskje ikke så sterke ut på papiret, men manageren deres, Glenn Ove Foss kan gjøre gråstein til gull. Jeg sier ikke at laget er gråstein, men spillerne overpresterer gang på gang takket være deres eminente manager.
Keeper og forsvar holder et stabilt godt nivå. Det samme gjelder midtbanen, hvor Jonas Foss dominerer stort. Sammen med Hans Petter Lunde og Leif Arild Lunde skaper de nok av sjanser til at Vidar Arntsen kan bli toppskårer. Har også et par unggutter på midtbanen (Arild Lunde Jr og Guido Marcâo), og det blir spennende og se hvor mye spilletid de får dersom Lundekroken må toppe laget hver kamp.
Lundekrokens største talent Per-Jørgen Høydahl, regnes å starte de fleste kamper, ettersom jeg ser på han som en fremtidig stjerne.

4. Fjelldal Flyers FC
Hjemmebane: Fjelldal Flyers FC…
Snittalder: 27

Datt litt ut av toppkampen midtveis i forrige sesong. Jeg tror Fjelldal Flyers kommer til å være med inn helt til slutt denne gangen, og kanskje blir det opprykk? Tror at de blir snytt for tredjeplassen av Lundekroken, men at de blir en god nummer fire. Brukbar målmann i Roger Elvås. Han er kun 24 år, og jeg tror vi ser den nye Per Vers. Forsvaret er helt greit, med Jon-Inge Braaten som pisker resten av backrekka. Så kommer vi til det offensive. Paul Sannerud, Joar Lyng og Nikolay Estensen. Det er hva man kan kalle midtbanespillere. Kanskje den mest kreative og samspilte midtbanen i ligaen. I tillegg har de goalgetteren, Nicholas Rørtveit på topp. Enten paret opp med Tiago Jesus Cruz, eller som alenespiss. Mye bra offensivt i dette laget, og vi tror på en opptur denne sesongen.

5. Ingaleden FK
Hjemmebane: Kultorp-Bil Arena
Snittalder: 29

Har en ferdighetsmessig jevn og stor tropp. Mange eldre spillere, hvor man tydelig kan se at det ikke satses på ungdommen. Den yngste spilleren i troppen er Ingolf Danielsen (21), og han er ikke i nærheten av en startplass. De andre lagene i ligaen må se opp for Jørgen Pettersen. Ikke bare er han hjertet i midtbanen, mens han har også en fryktet frisparkfot.
Angrepsspillerne skal man heller ikke kimse av, da Ingaleden kan sette innpå hele tre rutinerte spisser i Nordengen, Mathisen og Niklasson. Jeg tror likevel at det ikke blir noe opprykk for Ingaleden i år. De eldre spillerne er for lite treningsvillige, og jeg tipper de derfor på en femte plass.

6. Sarpsborg FK
Hjemmebane: Sarpsborg FK Arena
Snittalder: 24

Sarpsborg har et knallsterkt forsvar som kjenner hverandre ut og inn. Med Kenneth Ringsrød i mål, er det liten tvil om "sjappa" er stengt. Her skal angrepsspillerne få noe og bryne seg på. En jevngod midtbane, hvor Lenar Berby har vært toneangivende i flere sesonger.
Jeg tror også at Mark Rivers kan fortsette der han slapp, og komme opp i tosifret antall mål denne sesongen. Har også Harry Kure i bakhånd, som er et fartsmonster uten like. Har kun 15 spillere i troppen, noe som gjør de sårbare dersom det skulle oppstå skader. Kan hende forsterkninger er på vei, hvem vet? Jeg tror i alle fall Sarpsborg skal regnes med i kampen om opprykk denne sesongen og.

7. Navestad IF
Hjemmebane: Bede Park
Snittalder: 28

Åssen var det igjen, forsvar er beste angrep? Kim Grønn, Navestad sitt svar på Tony Pulis, vet hva som gjelder for å holde plassen i de øvre avdelingene. I backrekka er det kun et ord som betyr noe, og det er potte tett. Har fem solide mannfolk som skal gjøre jobben. Likevel kan de ikke få gjort så
mye dersom Finn-Arne Flatebø har dyppet hanskene i salo. Ja, jeg vet han er et stort talent, men ferdighetene hans holder ikke nivået enda.
På midtbanen synger Carolino på siste verset, men som mange vet, så er det ikke over før den fete damen synger (eller noe i den duren). Har heldigvis Mata og Thielemann som kan ta seg av all jobbingen og løpingen. Helt ordinært spisspar i Benn og Bettella, men jeg tror vi får se mer spilletid for Løkholm ettersom Grønn er keen på å få fram en ny spiss.

8. Vestvoldlia FK
Hjemmebane: Løkka ved barnehagen
Snittalder: 27

Jeg må si at jeg har troa på Vestvoldlia. De har et spennende lag, samtidig som de spiller underholdende fotball. Det er usikkert om Jerry Bunton blir mannen mellom stengene, eller om Vestvoldlias manager velger den talentfulle Svein Lund denne sesongen. Uansett har de god dekning på keeperplass. Forsvaret består av rutinerte spillere, hvor jeg anser Trond-Erik Rød som å være den beste av de bak der.
Midtbanen er langt mer spennende, hvor ringreven Vidar Lund strør om seg med kremballer. Ellers har de tre litt yngre gutter som kan skape mye trøbbel for motstanderne. Dag Einar Bergli, Waylon Bellamy og Fridtjof Kürstein er alle kreative i sitt spill, og jeg regner med at vi får se mange målgivende pasninger fra denne trioen utover i sesongen.
På topp spiller Bjarne Bergby som nettopp har blitt 30 år. De har også han jeg anser som hele Varteig Leagues mest spennende talent. Han har blitt døpt til den nye A-E Karlsen. Romario Bergli… I likhet med navnebroren bøtter han også inn mål. Dette er grunnen til at Vestvoldlia klarer seg i år, og du skal ikke se bort ifra at de ender enda lenger opp om Romario presterer på sitt beste.

9. Rufus IF
Hjemmebane: Varteig Gymnastikksal
Snittalder: 26

Overrasket som nyopprykket lag forrige sesong. Jeg tror derimot at realiteten bli en helt annet denne sesongen, da de må kjempe om å unngå nedrykk. Som Lundekroken har de en manager som klarer å få maks ut av laget sitt, til tross for at det ikke er det beste på papiret.
Ordet "greit" er en god beskrivelse på keeper og forsvaret til Rufus. Med unntak av Erik Trebekk som er en av de beste unge stopperne i ligaen. Midtbanen kan også karaktiseres som grei, hvor duoen Knut Sælid og Harald Bøe må bære med seg resten av midtbanen. Jørgen Jensen er ellers et artig innslag på midtbanen til Rufus. Her kan vi kanskje snakke om en klassespiller om et par sesonger.
Ellers må de håpe på at Frank Gressum forsetter å skåre for at de skal holde seg oppe.

10. Varteig IL
Hjemmebane: Varteig Banen
Snittalder: 26

Jeg tror Varteig kommer til å slite med og holde seg opp denne sesongen. Har bra keeper i Magnus Krossby. Tror at forsvaret, til tross for gode ferdigheter, kommer til å underprestere denne sesongen. Så litt tendensene forrige sesong. Midtbanen blir viktig om Varteig skal klatre på tabellen. Emmi R Karlsen var forrige sesongs toppskårer, og jeg tror også at Varteig fort kan bli for avhengig av kun en
spiller. Dersom Karlsen blir skadet er det kjørt. Har to unggutter som kan bli viktige i fremtiden, men denne sesongen handler det nok bare om utvikling for deres del.
Spissen Henrik Vikstrøm blir nødt til å skåre flere mål denne sesongen for å støtte opp under Karlsen. Tror det blir nedrykk i år.

11. Hevingen FK
Hjemmebane: Svartedalsberget
Snittalder: 24

Jeg ser likhetstrekk mellom Navestad og Hevingen. Forsvar er beste angrep. Uansett hvor godt forsvaret er, så vil det bli tungt å forsvare seg i 90 minutter gang på gang.
Midtbanen er ung og spennende, men de har ikke nok ferdigheter til å kunne hevde seg denne sesongen. Kanskje om et par sesonger vil spillere som Stig A Squash og Tommy Jansson danne grunnstammen i laget til Hevingen, men jeg ser det ikke for meg denne sesongen.
Angrepet blir litt for tynt om de har tenkt å danne et spisspar, da de kun har to angrepsspillere. Thomas Jansson vil mest sannsynlig være den som skal skåre målene sammen med midtbaneplaymakeren Don Tomaso Jansson.
Tror det blir nedrykk denne sesongen.

12. Bergbykroken FK
Hjemmebane: Isegrusen
Snittalder: 27

Aldri gøy å bli tippet sist, men slik er det bare. Jeg anser Bergbykroken som det svakeste laget. Har en brukbar keeper. Det samme kan sies om Kähler og Nordgård i forsvarsrekka. Resten er tynn suppe. Jeg tror de vil få kjørt seg denne sesongen.
Midtbanen er faktisk ganske bra, med jevnt gode spillere. Innbytterne er "så där". Bjerkaker og Laukvik har blitt skrytt opp i skyene hver sesong, og det med god grunn. Offensive, kreative, matchvinnere er det som kan sies om disse to gutta.
Hva hjelper det når du har spisser som ikke utgjør en trussel? Jeg ser at Hamremoen ikke hadde noen heldig ferdighetsoppdatering, men man kan fortsatt håpe at den gamle storskåreren kan putte et par gåller også denne sesongen. Likevel, alt for tynt i angrepsrekka. Må ha forsterkninger hvis de skal sikre plassen.



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evensen

VL-Redaksjonen tipper Barkebilly Ligaen (Sesong 17)

Skrevet av Daniel Bill - Bede County

12. Taterhaugen
Taterhaugen har en ung manager som mest sannsynlig er en mann for fremtiden! Han har et fotballhode men klarer ikke å vise det på taktikkbordet! Jeg tror de ender sist, men de pleier å ta en å annen skalp i løpet av sesongen, så resten må passe seg litt!

11. Ise SK
Ise SK er et lag som har sett bedre tider. Det hjelper ikke at det går rykter om at manageren deres snart skal gå av med pensjon. De har pr. d.d. en veldig tynn tropp som må forbedres! Midtbanen deres stiller med stokk og rullator. Med Øyvind Musa som en av de beste spillerne sier vel det sitt! Det her blir mest sannsynlig en begredelig sesong.

10. Sarpsborgbomsene
Sarpsborgbomsene har en trio med målfarlige spillere på topp. Spesielt må de andre lagene se opp for Sequeira, som er kjent for å holde hode kaldt foran mål! Hvis de får i gang han kan dette avgjøre mange tette kamper, men forsvarsfireren ser ikke bra ut.

9. Borgen Buas Venner
BBV(W) The big beautiful women har en meget svak tropp, kanskje den svakeste troppen i hele Varteig League. Men de har en av de største troppene. Hvis manageren kvitter seg med 4-5 spillere som er ubrukelige, satser på å videreutvikle ungguttene med et par eldre rever som sier hva de skal gjøre, kan dette laget i løpet av 3-4 sesonger bite godt fra seg, men det er for tidlig ennå!

8. 1738 Borgenhaugen FK
De har en veldig sterk midtbane! Men jeg kan ikke se noe annet ledd som er i nærheten av nivået midtbanen holder. På keeperplassen har de en gammel pensjonist som bestemann mens det lurer en
halvfet unggutt bak han i køen. Forsvaret ser ut som de kan komme til å bli rulla over av de beste lagene i ligaen! Hvis det laget her får på plass en bedre keeper og en bedre forsvarspiller, kan de ta hvem som helst.

7. Bede FC
Bede FC sparket i fjor sin manager, de har fått inn frisk blod som ennå er med for å lære. Det henger fortsatt igjen mye av det den tidligere manageren stod for, så mitt råd til den nye manageren er å kvitte seg med noen av de gamle krigerne å finne noen nye helter, selv om de ikke lenger har supportere på Bede, har de fortsatt en tradisjon og opprettholde!

6. Hiffærne IF
Hiffærne har en sprudlende manager som stiller med en ganske bred stall med et veldig jevnt ferdighetsnivå. Hvis manageren er god på taktikktavla kan de ende på øvre halvdel, men hvis han ikke er det, kan han fort havne på nedre. Forsvarsfireren ser ut de kan slite med neste sesong med tanke på alder.

5. Ryesvei Wednesday
Storsigneringen Snoop Doggy Bag kan skaffe RW masse poeng på egenhånd denne sesongen. Men med rullebladet til Snoop hadde det kanskje lønt seg med en 2. keeper? De har en manager gir omverdenen et innblikk i klubben igjennom media, det takker vi for. Men er manageren oppskrytt? Det får denne sesongen vise. Jeg tipper at de enten holder følge med toppen, ellers så ligger de å kaver i ingenmannsland!

4. Tune IL
Tune har en ganske stor tropp. Får de fokuset til å bruke en femten seksten spillere iløpet av sesongen for å få en kjerne til å bli samspilt over tid, som dermed gjør at ferdighetene demmes øker kan det her bli et veldig godt lag, men for øyeblikket har de et lag som har litt for mye av det «gode».

3. Apolloveien Galaxy
Med det sterkeste laget i hele ligaen bør de klare å rykke opp denne sesongen. De har en vanvittig spiller i Ibarra som kan smelle inn skudd fra 40 meter, men han tror jeg alle de andre managerne
kommer til å prøve å markere ut i hver kamp! En drøss av gode hodespillere gjør at dette laget blir skumle på dødballer!

2. Bede Bataljonen
Bede Bataljonen har en av de mer ivrige managerne i hele Varteig League! Noe som gjør at ikke noe annet enn et opprykk er godt nok for daglig leder Rudi! De har sterke spille i alle ledd som betyr at dette laget blir vanskelige å ta poeng mot! Reggie Walker kommer til å banke inn et å annet mål på frispark denne sesongen!

1. Tindlund Tigrene
Hvis TT ikke rykker opp i år lurer Dick i skyggen mens JJ må ta sin hatt å gå med sola i ryggen!

Lykke til! Xoxo Bede County!



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evense


torsdag 1. mai 2014

VL-FF kårer Varteig Leagues beste (Sesong 16)

Varteig League sesong 16 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i ligaen.

        

Flest scorede mål: 
Inga Ligaen: Hasle Hageby 5 FK - 63 mål
Indianer Ligaen: Lundekroken IL - 53
Barkebilly Ligaen: Bede Bataljonen - Begge 63 mål

Færrest innslupne mål: 
Inga Ligaen: Hasle Hageby 3 BK - Begge 13 mål
Indianer Ligaen: Real Sika - 15 mål
Barkebilly Ligaen: Tindlund Tigrene - 19 mål
Sesongens beste spiller: 
Inga Ligaen: Håvard Mathisen Bøe/Hasle Hageby 3 BK (19 (3) X11)
Indianer Ligaen: Finn Johansen/Sarpsborg FK (17 (6) X11)
Barkebilly Ligaen: Emil Jansson/Tindlund Tigrene (16 (4) X11)


Sesongens poengkonge: 
Inga Ligaen: Gabriel Reid Karlsen/Hasle Hageby 5 FK (14 mål, 6 assist)
Indianer Ligaen: Hans Petter Lunde/Lundekroken IL (13 mål, 9 assist)
Barkebilly Ligaen: Hans-Are Brandhaug/Hiffærne IF (13 mål, 8 assist)

Sesongens toppscorer: 
Inga Ligaen: Gabriel Reid Karlsen/Hasle Hageby 5 FK og Juliano Franco/Hasletoppen FK   - Begge 14 mål 
Indianer Ligaen: Hans Petter Lunde/Lundekroken IL - 13 mål
Barkebilly Ligaen: Hans-Are Brandhaug/Hiffærne IF - 13 mål

Sesongens assistkonge: 
Inga Ligaen: Martin Helgesen/Hasle Hageby 3 BK - 10 assist
Indianer Ligaen: Jonas Foss/Lundekroken IL - 13 assist
Barkebilly Ligaen: Ulrik Bjerkaker/Bergbykroken FK - 10 assist

Sesongens råtass: 

Inga Ligaen: Leif Panser/St. Hansveien BK - 9 gule og 1 rødt kort

Indianer Ligaen: Stig Lars Hansen/Hevingen FK - 9 gule

Barkebilly Ligaen: Franz Alsvåg/Bede Bataljonen  - 6 gule


Sesongens manager/Barkebilly Ligaen: Dag Einar Bergli/Vestvoldlia FK

Vestvoldlia FK manager Dag Einar Bergli (Dmp_no) kroner sin tredje sesong som VL manager med opprykk etter å ha blitt tippet på en litt over middels beskjeden tiende plass før sesongen.... Mr. Bergli som ble rekruttert til VL etter har tilegnet seg mye rutine gjennom utallige timer med CM, FM, Fifa serien etc har også vist strålende progresjon så langt i sin korte VL karriere. Vestvoldlia som endte på femte plass i sin debut sesong (Ses 14) fulgte opp med en sterk/sur fjerdeplass forrige sesong før de denne sesongen kapret sølvmedaljen i sesongens aller siste runde! Bergli er en manager vi har stor tro på i VL fremtiden, og med en spillerstall det er gode muligheter til å bygge videre på er det ingen grenser for hvor godt det kan gå for Bergli og hans menn i fremtiden.




Sesongens manager/Indianer Ligaen: Simen Jensen/Real Sika
VL-FF spår (igjen) en stor Varteig League
fremtid for unge Mr. Jensen!
For andre sesong på rappen er det Simen Jensen som stikker av med tittelen "Sesongens manager" og vinner av Indianer Ligaen...... Det høres muligens litt rart ut, men pga at Varteig League ble redusert fra fire til tre divisjoner etter sesong 15 måtte "fjor årets" vinner av Indianer Ligaen spille nok en sesong i en litt annen divisjon med med det samme navnet....... Vi understreket etter sesong 15 at Mr. Jensen hadde en stor manager fremtid foran seg etter sesong 15, og etter sesong 16 kan vel konkludere med at vi selv var "spot on" når det gjelder den uttalelsen! Vinner til slutt en meget sterk utgave av Indianer Ligaen med god margin (6 poeng), scorer masse mål og slipper inn minimalt! Nå gleder vi oss virkelig til å se hvordan Mr. Jensen takler møtet med de virkelig store gutta i Inga Ligaen den kommende sesongen...........





Sesongens manager/Inga Ligaen: Stig André Karlsen/1734 Svingen I.L
Mr. Karlsen i kjent stil da
Svingen feiret bronse medaljen
Med divisjonens niende sterkeste lag på papiret var det vel litt i overkant av VL-Red å tippe unge Karlsen sine menn på andre plass før denne sesongen.... På grunn av sine eminente taktiske evner var likevel unge Karlsen og hans Svingen lenge med i kampen om "Begeret". Unge Karlsen håvet inn hele ni (9) rundens manager priser i løpet av en sesong (22 runder), og selv om det "bare" ble en bronse medalje på Mr. Karlsen og hans menn kan vel ingen komme med noen påstand om at han ikke fortjener denne prisen!!! Dette var forøvrig Svingens første VL medalje siden sesong 12...











GRATULERER TIL SAMTLIGE SPILLERE OG MANAGERE SOM FIKK UTMERKELSER ETTER SESONG 16! KEEP UP THE GOOD WORK!!!



_____________________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Håkon Håkonsson
Asle Trafo og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)