torsdag 19. juli 2012

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen (Sesong 9)


Varteig League - sesong 9 sparkes som de fleste som elsker fotball har fått med seg i gang Lørdag 21.07.2012 kl 2100 hjemme hos Mr. K, og etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for den kommende sesongen i Inga Ligaen (VLs 1 divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr 20.07.12, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 12 lagene som skal kjempe om opprykk til Inga Ligaen denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover! (Stig A Karlsen har tippet 1-6 plassen og Mr. K har tippet 7-12 plassen)


12: EPA Utd - Marand101
Marius Andersen bestemte seg for å legge Varteig League karrieren på hylla for ALLTID da han noe overraskende trakk seg i jobben som manager for laget Platåveien 18 BK (nå FK Øya) på grunn av lite tilfredsstillende sportslige resultater midt i VL sesong 2. Men som de fleste har fått med seg skal man ALDRI si Aldri i Varteig League. Det tok hele 7 sesonger før Mr. Andersen brøt sitt VL eksil (etter mye mas fra Mr. K), men når han først kom tilbake kom han tilbake med ett brak ved å føre laget som hadde endt på 9 plass i Indianer Ligaen ses 6 og 7 til opprykk på første forsøk i løpet av sesong 8. Dette var en meget sterk prestasjon, men vi er dessverre for EPA Utd rimelig bombastiske i våre antakelser når vi mener at de vil spille i Indianer Ligaen igjen allerede neste sesong (Ses 10). EPA har pr dags dato den svakeste start XI på papiret i Inga Ligaen, og det er ikke mange spillere i stallen som kan kalles stjernespillere heller. EPA er fortiden det rikeste laget i Inga Ligaen, og skal Mr. Andersen unngå direkte nedrykk denne sesongen er han nødt til å punge ut med samtlige av klubbens econ på forsterkninger meget raskt. Ingen spillere har forlatt eller kommet inn før denne sesongen, og EPA har heller ikke spilt noen treningskamper i preseason.



11: Skoglund IF - Krompen
Lars Finstads "bakere" feiret nok avslutningen på sesong 8 med sterkere saker enn en stripe hver med mel opp i nesa. Skoglund IF berget plassen på dramatisk vis ved å slå 1734 Svingen I.L hjemme på Kneipen Arena. Seieren sikret dem den viktige niende plassen på tabellen i sesongens aller siste runde. Dessverre for Baker laget fra Hafslundsøy tror vi ikke de klarer å gjenta den bragden denne sesongen! Vi er klar over at Finstad er meget rutinert i gamet, men vi føler at laget hans mangler den nødvendige bredden i stallen om skader og suspensjoner på sentrale spillere skulle inntreffe i løpet av sesongen. 1-2 klasse forsterkninger kan raskt snu vårt bilde av deres sesong på hodet, men pr dags dato tror vi at Skoglund IF spiller i Indianer Ligaen neste sesong! Ingen spillere har forlatt eller kommet inn før denne sesongen, og Skoglund IF har heller ikke spilt noen treningskamper i preseason.


10: Navestad IF - Gronn"Jo-Jo"21: Vi kan selvfølgelig ikke gjøre annet enn å tippe jo-jo laget Navestad rett ned i Indianer Ligaen igjen.... Etter vår mening er Kim Grønn faktisk en av Varteig Leagues aller beste managere (ferdighet 12), men vi føler at stallen hans er i manko på 1-2 spillere som kan dra lasset i VLs øverste divisjon. Mr. Grønn har klassespillere som Egil Langbråten, Felicio Carolino og Clifford Sedgmore i stallen, men disse spillerne har ikke peiling på hvordan man skal unngå nedrykk etter klubbens mange opp og nedturer. Skal Kim Grønn klare å kvitte seg med jo-jo stemplet en gang for alle er han nødt til å hente inn 1-2 spillere som er vant med å spille på et STABILT høyt nivå. I hvilke ledd på banen spillerne han burde kjøpe inn skal vi ikke avsløre her, men det burde være enkelt for en klasse manager som Mr. Grønn å finne ut av! Dan Benn og Helge Solvang la skoene på hylla etter sesong 8, og Mr. Grønn har hentet opp den spennende unggutten Censu Miruzzi før den kommende sesongen. Navestad har spilt 1 treningskamp i preseason som endte med 0-2 seier vs Ingaleden FK.


9: Tindlund Tigrene - Jornsjan
Eldste bror Janssons Tigre har blitt et fast innslag i Inga Ligaen etter at JJ (Double J eller Jørn Jansson om du vil) rykket opp fra Indianer Ligaen på først forsøk i sesong 4! Klubben, spillerne og ikke minst deres manager har vist en utrolig evne til å overleve under press i samtlige av de 4 sesongene de nå har bak seg i VLs øverste divisjon. Med den overlegne "bunnstrid rutinen" dette laget og deres manager innehar er vi 100% sikre på at TT og JJ blir å se i Inga Ligaen også neste sesong. Når det er sagt er det pr dags dato behov for forsterkninger i samtlige ledd av TTs spillerstall om de skal ha håp om å bli værende i Inga Ligaen i mange sesonger fremover! Kenneth Engen la støvlene på hylla etter sesong 8. JJ har vært ivrig og ikke minst fremtidsrettet på overgangsmarkedet før denne sesongen. Stortalentene Magnus Asplin (18 år, forsvar), Abraham McLean (20 år, keeper) og Ørjan Dahlum (17 år, midtbane) er spillere vi spår en stor fremtid for i VL. TT har spilt 4 treningskamper av det imponerende slaget i preseason som har endt med 3-0 seier vs FK Øya, 4-2 seier vs Bede County, 3-0 seier vs Bede FC og 4-0 seier vs Sarpsborg FK.


8: Hevingen FK - Lillejonas12
Yngste bror Jansson brukte riktignok to sesonger mer enn eldste bror Jansson på å føre laget sitt opp fra Indianer til Inga Ligaen, men det ser virkelig ut til at TJ (Mr. Facerape, Lille Jansson eller Thomas Jansson om du vil) har den samme evnen til å klamre seg fast til ting som sin litt mer meritterte "bunnstrid konge" og storebror JJ (Tindlund Tigrene). Endte på en meget imponerende syvende plass i sin Inga Liga debut (sesong 8), og var faktisk i realiteten aldri innblandet i nedrykksstriden. TJ har i sin korte VL karriere innkassert to månedens lag priser (Januar og Februar 2012), opprykk fra Indianer Ligaen og en 7 plass i Inga Ligaen som beviser at dette er en ung fremadstormene manager som alle bør se opp for i VL fremtiden! Hevingen har en spillestil som er vanskelig å bryte ned, men de mangler spillere som kan bidra med det lille ekstra. Hevingen supporterne skriker nok etter en skikkelig stjerne som de kan trykke navnet til på supporter draktene sine, og for å oppnå en sterkere plassering enn en 8 plass på tabellen denne sesongen vil minst et stjerne kjøp være nødvendig! Ingen nevneverdige spillere har forlatt laget før denne sesongen, men Hevingen har muligens hentet opp sesongens største talent i form av Henrik Hatlehol /17 år, ferdighet 5) før denne sesongen. Jonny Galula er også hentet inn for en billig econ. Hevingen har spilt 4 kamper i preseason som har endt med 0-2 seier vs St. Hansveien BK, 4-1 seier vs Sarpefossen FK, 2-0 seier vs Sarpsborg FK og 2-0 seier vs Bede FK


7: Ise SK - Pål"Sexy"Kongen
Da Ise SK rykket ned til Indianer Ligaen etter sesong 4 valgte Pål Østby å konvertere fra en ordinær til en mer sexy spillestil hvor underholdning, lekenhet, mojo og ikke minst mange scoringer skulle stå i fokus for Ise SKs måte å spille fotball på! Det slo til umiddelbart! Ise SK vant Indianer Ligaen på først forsøk og var tilbake i det gode selskap på rekordtid. De gjorde det på en Sexy måte ved å score rekord mange mål, og de vant med rekord mange poeng! Ise SK supporterne, media og ikke minst de andre managerne i ligaen døpte han raskt om til Mr. Sexy, men ingen hadde vel innerst inne troen på at den sexye stilen kunne fortsette i VLs øverste divisjon. Der tok de feil! Ise SK fortsatte den gode trenden, og en 6, 2 og 4 plass i Inga Ligaen siden opprykket beviser at sexy ofte kan være effektivt. Med et aldrende lag på papiret tror vi derimot ikke at dette vil bli en jubel sesong for Ise SK rent tabell messig, men det skal ikke mer enn 1 til 2 klassespillere til før Ise SK kan være med å kjempe om medalje allerede denne sesongen. Hvis det skulle utebli har de alltids VLs ubestridte sexsymbol som de kan følge på trenerbenken. Ingen spillere å snakke om har forlatt/kommet inn før denne sesongen. Ise Sk har spilt 1 treningskamp i preseason som endte med 1-2 tap vs Hasle Hageby 3 BK.


6: Rufus IF - Haavboe
Rufus gjennomførte en meget god sesong i Indianerligaen forrige sesong og endte på en klar 1. plass.
De har en meget god manager i Håvard Bøe, som har rutine i å være med i toppdivisjonen. De hadde to sesonger i Indianerligaen der de bygget opp et sterkt lag. Nå disponerer Bøe Ingaligaens nest sterkeste stall på papiret.
Men stallen er veldig tynn, kun 16 spillere, så de kan få det tungt dersom de får skader og suspensjoner. Derfor vil vi i skrivende stund ikke sette de høyere på tabellen. Men vi tror de havner på en respektabel 6. plass.
Bøe har valgt å spille to treningskamper, begge på fremmed gress. Disse har endt med 1-4 tap mot Hasletoppen og 4-1 seier mot Lande.
Ingen spillere er hentet inn, mens to unggutter av mindre betydning har blitt solgt.

Svingen endte på 6. plass forrige sesong. Dette var ikke uant, da manager Stig André Karlsen var tidlig ute i media for å fortelle at han valgte å satse på unggutta den sesongen. De har styrket troppen med å hente inn den rutinerte forsvarskjempen Roy Pettersen(alder 32, ferdighet 12) og det ryktes at en ny rutinert spiller er på vei inn.
Svingen har også gode spillere i keeperen Ernst Aas og spissen Andre A-E Karlsen, som kan være med på å få Svingen høyere på tabellen. Men skulle de falle av lasset tidlig denne sesongen, tror vi at yngste Karlsen igjen kommer til å satse på unggutta for videre utvikling. Derfor tipper vi at de ender på 5. plass.
Fire treningskamper er spilt på hjemmebane mot Indianer liga lag:
Ødegårdssletta - tap 1-2; Bede FC – seier 3-1; Sarpefossen – seier 4-2; Bede County – seier 5-2.
Roy Pettersen er kjøpt inn for 1,8 mill econ, mens to juniorspillere er tatt opp.
Jolly Jumper, som allerede har fått sparken av Ise, ble solgt for 700.000 econ og Neslin Anelka er solgt for 2 mill econ.

Lande er et lag som har en meget erigert kurve. Og vi tror dette fortsetter. De siste tre sesongene har de tatt steg for steg høyere posisjon. Forrige sesong endte de på en sterk 5. plass og vi tror de fortsetter denne trenden og havner en plassering høyere.
Marcello Mikkelsen viser med det at han er en tålmodig manager, som bygger stein for stein.
Lande har en stor spillerstall med en god miks av rutinerte spillere og sultne unggutter. Alt i alt en spennende og jevn stall.
To treningskamper er spilt. Sarpefossen borte: uavgjort 1-1. Rufus hjemme: tap 1-4.
«Villhesten» Roger Hauge (30 år, midtbane, ferdighet 10) er hentet inn for 2,7 mill econ. Den hardtskytende unggutten Marcelo Gallardo (10 år, spiss, ferdighet 5) er også kjøpt inn for i underkant av 300.000 3con.

Carl Kongen og hans HH3BK innfridde forventningene forrige sesong og sikret seg bronsemedalje.
Kongen er en manager som hater å tape og lar alle tapa gå veldig inn på ham, særlig i startfasen av sesongen da han satser på å være med i tet.
Skuffelsen av slike tap gjør at vi hver sesong frykter hans avgang. Og han har vært nære – veldig nære. Men han styrer fortsatt skuta på en fortreffelig god måte.
Kongen disponerer en spennende stall der spissparet Kent Jensen og Fes Sundås er et par å se opp for.
Simensen selv er en av VLs store midtbanedirigenter som kan gjøre furore mot enhver motstander. Men vi stiller spørsmålstegn til en tynn forsvarsrekke. Derfor tror vi at HH3BK holder seg på 3. plass også denne sesongen.
Fire treningskamper er spilt: SFK hjemme: seier 4-1, Ise borte:seier 2-1, FK Øya hjemme: seier 5-2, Varteig hjemme: seier 1-0.
Juniorspilleren Alvin Velez (20 år, forsvarer, ferdighet 5) er tatt opp i stallen, mens to spillere er solgt for totalt ca. 700.000 econ.

Hasletoppen har hatt tre gode sesonger på rad nå. Lap har fått skikk på laget og Hasletoppen er et lag å se opp for kommende sesong. Fra å være middelhavsfarere er de nå et topplag som kan ta hvem som helst. Lap har vært meget bevisst på å jobbe knallhardt med to nøkkelfaktorer: Lagmoral og vinnermentalitet! Dette har gjenspeilet de siste sesongene. De kom på en sterk 2. plass forrige sesong og vi tror de fortsetter den gode trenden og kanskje kommer noen hakk nærmere HH5FK kommende sesong.
Fire treningskamper er spilt på hjemmebane:
Rufus – seier 4-1, SFK – seier 4-1, Bede County – seier 4-2, Ingaleden – tap 0-3.

Skal det bli spenning i VLs toppdivisjon kommende sesong? Dette er det store spørsmålet alle stiller seg.
Vi tror IKKE det!
Det er én grunn til det og det er to grunner….: VLs beste manager og VLs sterkeste stall.
Kjært barn har mange navn, men vi velger å bruke navnet «The Special One». Mr. K er en mester i å skape et storlag. De fire siste sesongene beviser dette, da de har tatt fire gull på rad, en fantastisk bragd.
Med spillere som brødrene Reid Karlsen (Gabriel og Emmanuel), samt Svein Fjærvik på midtbanen, kombinert med et sterkt forsvar og en sterk spissduo i Per Gunnar Lunde og Kristian Navestad lukter det krutt. Og med «The Special Ones» managerhode lukter det svidd krutt fra alle kanter. Vi kan rett og slett ikke se at noen lag kan ta gullet fra HH5FK denne sesongen heller. De er soleklare favoritter!
Fire treningskamper er spilt på eget gress, alle har endt med seier:
Ingaleden 3-0, Apolloveien Galaxy 5-3, Hestmoen 2-0, Ødegårdssletta 4-1.
Onkel Arild Rørdal har lagt opp, mens Onkel Terje Petersen har kommet opp fra juniorstallen.


________________________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende


Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Johanna (klasse 8C), Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar