torsdag 19. juli 2012

VL-Redaksjonen tipper Indianerligaen (Sesong 9), Del 1.

Om noen få dager, sparkes Varteig League igang igjen. Vi i VL-redaksjonen har satt vår Indianerliga-ekspert, Odd-Carsten Veit til å ta en nærmere titt på lagene i årets utgave av den prestisjetunge divisjonen. Han har virkelig satt dem under lupen og har følgende tabelltips.


12. Bedemafian FC – Tobben14
På årets jumboplass tipper vi Bedemafian FC. De har ligaens på papiret svakeste tropp, den svakeste manageren og den nest yngste troppen. Laget hadde en tung fjorårssesong, og vi tror de vil slite også i år. Klubben er en av de mest velstående i divisjonen, og kan fort hente noen forsterkninger før overgangsvinduet stenger, men da kan det allerede være for seint. Laget har ikke spilt noen treningskamper i pre-season.


Spillere inn: Eddy Frost (M, 18 år – 2,5 mill), David Baguetta (M, 18 år – egen junioravdeling).
Spillere ut: Dario Pellegrino og Anders Fabregas, begge sparket.

11. Varteig IL – M-foss
Varteig IL har slitt lenge i bunnen av indianerligaen, og denne sesongen blir intet unntak.  De har ikke spillermateriale til noe annet. Deres 36-år gamle keeper, Diego Farfan, er vanskelig å lure i buret og på midtbanen har de sin styrke i Julius Arvesen, men sett bort i fra de to, er det ikke mye Varteig har å komme med. Legg til en av ligaens minst begavede managere og under middels økonomi og kalkulatoren viser utvetydig et bunnlag. Laget har spilt en treningskamp i pre-season: HH3BK (B,1-0).


Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Sam Ahrenius og Stein Haugvik, begge lagt opp.

10. Sarpsborg FK – Falcao36
Det er lett å ha trua på SFK, mye på grunn av deres genierklærte manager. Men det er bare så mye en manager kan gjøre for utfallet av en kamp. Hovedgrunnlaget legges av spillerne som er utpå matta, og de SFK har å velge mellom, utgjør en av de svakeste troppene i ligaen.  Med en snittalder på utrolige 21 år, er SFK definitivt et lag for fremtiden. Men denne sesongen blir ikke året da klubben tar steget opp fra nedre halvdel. Laget har spilt 4 treningskamper: HH3BK (B, 4-1), Hasletoppen FK (B, 4-1), Hevingen FK (B, 2-0), Tindlund Tigrene (B, 4-0).


Spillere Inn:  Kenneth Ringsrød (Keeper, 18 år, 250 000), Alessandro Veronese (Midtbane, 17 år, 2,2 mill.).
Spillere Ut: Bjørn Inge Nilsen og Rune Melleby, sparket. Sigbjørn Hulsker (solgt: 950 000), John Olav Harr (solgt:  1,6 mill), Kato Kristensen (Solgt, 55 000) og Gard Kristiansen (Solgt (3,2 mill.).

9. FK Øya - 19anders96
FK Øya har gode spillere i alle ledd, og kan på en god dag mønstre en meget og startellever. Allikevel er det langt mellom poengene for laget, og slik tror vi det også vil bli i år. Laget har gjort en solid midtbaneforsterkning i Genzo Toma, noe som vil være en utslagsgivende faktor for at laget gjør det litt bedre enn i fjor, men alt i alt ser vi for oss en middelmådig sesong for indianerligaens «Wonder-kid». Laget har spilt 2 treningskamper:  Tindlund Tigrene (B, 3-0), HH3BK (B, 5-2).


Spillere inn: Genzo Toma (4,7 mill) og Marcus Bergland (Egen junioravdeling)
Spillere ut: Ingen.


8. St. Hansveien BK – SigurdElseth
St. Hansveien har en god spillerstall, godt forankret i defensive kvaliteter. En av deres viktigste spillere i år, blir 26 år gamle Sigurd Gallis. Presterer han, vil laget bli vanskelig å score på. Men det er ikke her den store utfordringen ligger for den nyansatte manageren. Fremover på banen ser det nemlig mye tynnere ut. Om laget får på plass en målfarlig spiss, kan de fort overraske, men det ser ut som om klubbkassa er rimelig bunnskrapt.  Vi tror managerens mangel på Varteig-League-erfaring gjør at de dessverre havner på nederste del av tabellen når vi teller opp til slutt. Laget har spilt en treningskamp i pre-season: Hevingen FK (H, 0-2)


Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen

7. Bede FC – ArseneW_boi
Etter sin snarvisitt i inga-ligaen var Bede FC tilbake i indianerligaen for fjorårets sesong.  Det endte med en respektabel 4. plass. I år har klubben en uttalt opprykksambisjon, noe vi ikke tror de klarer. Laget er på papiret sterkt, men med skader eller suspensjoner på sentrale spillere blir laget på det beste middelmådig. Lite hjelper det da om manageren kan slenge med leppa i media og skape skandaler. Til tross for en innholdsrik bankkonto, er det lite bevegelse på overgangsmarkedet for klubben. Mangelen på gode rotasjonsspillere kan føre til rovdrift på de viktigste spillerne. Kombinert med høy snittalder, tyder det katastrofe for de ambisiøse taterne. Lukter vi hoder som må trille nede på Bede? Laget har spilt fire treningskamper: Bede County (B, 0-0), 1734 Svingen IL (B, 3-1), Tindlund Tigrene (B, 3-0), Hevingen FK (B, 2-0).


Spillere inn: Nicholas Wilhelmsson (Spiss, 18 år, Egen junioravdeling).
Spillere ut: Harald Otterstad (Lagt opp).



6. Apolloveien Galaxy – Klunde
Mye avhenger av 34 år gamle Gunnar Lunde når Apolloveien Galaxy spiller kamper. Det er greit så lenge han er i siget, men skulle han få en formsvikt, har laget store problemer. Klubben har en 4. plass fra sesong seks som sin toppnotering, men heller ikke i år kommer laget til å være helt oppe og spise kirsebær med de store. Til det er nivået i årets utgave av divisjonen rett og slett for høyt. Med ligaens eldste tropp, kan det fort bli tungt for Apolloveien, men den enorme rutinen kan også bidra til å gjøre vårt tips til skamme. Laget har spilt to treningskamper: Hestemoen United (H, 4-3) og HH5BK (B, 5-3)


Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen



5. Ingaleden FK – Vargen74
Ingaleden har en sterk tropp, men mangelen på en stjernespiss gjør at de bare vil havne på midten av tabellen.  De kom på femteplass i fjor, og der tror vi også de havner også i år. Uten noen åpenbare forsterkninger i løpet av ferien, forblir Ingaleden det vi anser som et profilløst og kjedelig lag.  Troppen er middels sterk, manageren har middels ferdighet, og det har gått middels i treningskampene. Det eneste punktet hvor Ingaleden utpeker seg på, er gjennomsnittsalder. Troppen er den nest eldste i divisjonen.  Håvard Olsen og Eivind Brenne blir viktige spillere for Ingaleden i år. Ingaleden har spilt 4 treningskamper: HH5BK (B, 3-0), Navestad IF (H, 0-2), Ødegårdsletta (H, 4-0) og Hasletoppen FK (B, 0-3).
Spillere inn: Marcelo Pacheco (Spiss, 20 år – 50 000)
Spillere ut:  Ingen

4. Bede County - BillShakespeare
Spørsmålet alle stiller seg er: Klarer County å rykke rett opp igjen? Vårt svar er: Nei! Hvorfor? Per dags dato mangler de en eller to spillere som stikker seg ut fra mengden. Laget er, slik det står nå, helt på det jevne. Kombinert med en driftig manager, er det helt klart en suksessoppskrift, og det var ikke langt unna at klubben klarte å beholde plassen i Inga-ligaen.  Problemet denne sesongen, er at det er andre lag i ligaen som rett og slett er bedre. Med relativt dårlig økonomi, vil det også bli vanskelig å hente spillere som kan heve laget. At laget grisespiller og drar på seg mye kort, spesielt i bakre firer, kan fort bli utslagsgivende i år. Bede County har i skrivende stund ikke vunnet en fotballkamp på en måned, og må være på tå hev fra første spark på ballen, skal de henge med. County har spilt fire treningskamper: Bede FC (H, 0-0), Tindlund Tigrene (B, 4-2), Hasletoppen FK (B, 4-2) og 1734 Svingen IL (B, 5-2).


Spillere inn: Oskar Aronsen (Spiss, 20 år, 900 000) og Sergio Lux (Forsvarer, 19 år, 670 000).
Spillere ut: Stian Klangen Jensen (sparket) og Bernardo Vidigal (lagt opp).

3. Ødegårdsletta FK - vegardolsen
Den første opprykksplassen tror vi Ødegårdsletta kaprer. Etter nedrykket fra fjorårets Inga-liga, meldte manager Vegard Olsen direkte «we’ll be back». Det er et hårete utsagn, men vi tror Ødegårdsletta har egenskapene til å lever varene.  Klubben har ikke vært aktive på sommerens overgangsmarked, men troppen de har fra før av er god nok til å holde stand i toppen av divisjonen.  Midtbanetrioen Baller/Skjelin/Steffen kommer til å være viktige for Ødegårdsletta i år, mens Petter Wilhelmsen er en bauta i den bakre fireren. Laget har spilt fire treningskamper: 1734 Svingen IL (B, 1-2), Hestemoen United (B, 0-3), Ingaleden FK (B, 4-0) og HH5FK (B, 4-1).

Spillere inn: Håvard Bergerud (Spiss, 18 år, 120 000), Øivind Buer (Forsvarer, 19 år, 950 000)
Spillere ut: Fredrik Olsen, Pål Øyvind Nordengen og Jon Vegard Endresen (alle sparket)

2. Sarpefossen FK - Sjefen
Andreplassen tror vi Sarpefossen FK tar. De har en sterk tropp, kronet med en av ligaens beste managere. Kom på en skuffende 7. plass i fjor, men i år tror vi er året Sarpefossen tar steget opp til de store gutta. Kobinasjonen Vinje-Lehn/Heien er reelt krutt på midtbanen, mens både Bjerknes og Sylte kan score mål. Sarpefossens største hemsko er et relativt svakt defensivt alibi i troppen. Men med god økonomi, kan det godt hende at det kommer inn både en og to forsterkninger til St. Olavs Vold i løpet av overgangsvinduet. I treningskampene har ikke laget prestert, men vi tror laget virkelig får fart på sakene når alvoret starter. Tre treningskamper spilt:  Lande FK (H, 1-1), Hevingen FK (B, 4-1) og 1734 Svingen IL (B, 4-2).


Spillere inn: Eivind Heien (M, 25 år – 6,7 mill.)
Spillere ut: Vidar Isebakke (Solgt, 1,3 mill.)

1. Hestemoen United – Anakreon
Den gamle storklubben, som har vunnet Inga-ligaen hele tre ganger, snører i år støvlene for å spille Indianerligafotball. Vi tror det ender med en relativt grei suksess og ett enkelt opprykk tilbake til den øverste divisjonen. Hestemoen har et sterkt kollektiv, men også spillere som kan gjøre det på egenhånd. Manageren er også en av de beste i divisjonen.  Det forventes mange mål av Michael Røn, men han savner kanskje en solid spissmakker. Det er en oppgave 19 år gamle John Øyvind Hovde får å bryne seg på.  Hestemoen har den mest verdifulle troppen i divisjonen. Med en samlet verdi på rundt 70 mill, 3,5 ganger så mye som Apolloveien Galaxy og 20 mill mer enn neste på lista (Sarpefossen FK, ca. 50 mill, red. anm.), vil noe annet enn opprykk være en liten sensasjon. Hestemoen har spilt tre treningskamper og tapt alle: Apolloveien Galaxy ( B, 4-3),  Ødegårdsletta FK (H, 0-3) og HH5FK (B, 2-0).


Spillere inn: Egil Ellenes (Spiss, 17, 420 000), John Øyvind Hovde (Spiss, 18, 530 000)
Spillere ut: Kenneth Møller (Sparket)



Odd-Carsten Veit, Jerusalem.
_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar