torsdag 19. juli 2012

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen (Sesong 9)


Varteig League - sesong 9 sparkes som de fleste som elsker fotball har fått med seg i gang Lørdag 21.07.2012 kl 2100 hjemme hos Mr. K, og etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for den kommende sesongen i Inga Ligaen (VLs 1 divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr 20.07.12, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 12 lagene som skal kjempe om opprykk til Inga Ligaen denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover! (Stig A Karlsen har tippet 1-6 plassen og Mr. K har tippet 7-12 plassen)


12: EPA Utd - Marand101
Marius Andersen bestemte seg for å legge Varteig League karrieren på hylla for ALLTID da han noe overraskende trakk seg i jobben som manager for laget Platåveien 18 BK (nå FK Øya) på grunn av lite tilfredsstillende sportslige resultater midt i VL sesong 2. Men som de fleste har fått med seg skal man ALDRI si Aldri i Varteig League. Det tok hele 7 sesonger før Mr. Andersen brøt sitt VL eksil (etter mye mas fra Mr. K), men når han først kom tilbake kom han tilbake med ett brak ved å føre laget som hadde endt på 9 plass i Indianer Ligaen ses 6 og 7 til opprykk på første forsøk i løpet av sesong 8. Dette var en meget sterk prestasjon, men vi er dessverre for EPA Utd rimelig bombastiske i våre antakelser når vi mener at de vil spille i Indianer Ligaen igjen allerede neste sesong (Ses 10). EPA har pr dags dato den svakeste start XI på papiret i Inga Ligaen, og det er ikke mange spillere i stallen som kan kalles stjernespillere heller. EPA er fortiden det rikeste laget i Inga Ligaen, og skal Mr. Andersen unngå direkte nedrykk denne sesongen er han nødt til å punge ut med samtlige av klubbens econ på forsterkninger meget raskt. Ingen spillere har forlatt eller kommet inn før denne sesongen, og EPA har heller ikke spilt noen treningskamper i preseason.



11: Skoglund IF - Krompen
Lars Finstads "bakere" feiret nok avslutningen på sesong 8 med sterkere saker enn en stripe hver med mel opp i nesa. Skoglund IF berget plassen på dramatisk vis ved å slå 1734 Svingen I.L hjemme på Kneipen Arena. Seieren sikret dem den viktige niende plassen på tabellen i sesongens aller siste runde. Dessverre for Baker laget fra Hafslundsøy tror vi ikke de klarer å gjenta den bragden denne sesongen! Vi er klar over at Finstad er meget rutinert i gamet, men vi føler at laget hans mangler den nødvendige bredden i stallen om skader og suspensjoner på sentrale spillere skulle inntreffe i løpet av sesongen. 1-2 klasse forsterkninger kan raskt snu vårt bilde av deres sesong på hodet, men pr dags dato tror vi at Skoglund IF spiller i Indianer Ligaen neste sesong! Ingen spillere har forlatt eller kommet inn før denne sesongen, og Skoglund IF har heller ikke spilt noen treningskamper i preseason.


10: Navestad IF - Gronn"Jo-Jo"21: Vi kan selvfølgelig ikke gjøre annet enn å tippe jo-jo laget Navestad rett ned i Indianer Ligaen igjen.... Etter vår mening er Kim Grønn faktisk en av Varteig Leagues aller beste managere (ferdighet 12), men vi føler at stallen hans er i manko på 1-2 spillere som kan dra lasset i VLs øverste divisjon. Mr. Grønn har klassespillere som Egil Langbråten, Felicio Carolino og Clifford Sedgmore i stallen, men disse spillerne har ikke peiling på hvordan man skal unngå nedrykk etter klubbens mange opp og nedturer. Skal Kim Grønn klare å kvitte seg med jo-jo stemplet en gang for alle er han nødt til å hente inn 1-2 spillere som er vant med å spille på et STABILT høyt nivå. I hvilke ledd på banen spillerne han burde kjøpe inn skal vi ikke avsløre her, men det burde være enkelt for en klasse manager som Mr. Grønn å finne ut av! Dan Benn og Helge Solvang la skoene på hylla etter sesong 8, og Mr. Grønn har hentet opp den spennende unggutten Censu Miruzzi før den kommende sesongen. Navestad har spilt 1 treningskamp i preseason som endte med 0-2 seier vs Ingaleden FK.


9: Tindlund Tigrene - Jornsjan
Eldste bror Janssons Tigre har blitt et fast innslag i Inga Ligaen etter at JJ (Double J eller Jørn Jansson om du vil) rykket opp fra Indianer Ligaen på først forsøk i sesong 4! Klubben, spillerne og ikke minst deres manager har vist en utrolig evne til å overleve under press i samtlige av de 4 sesongene de nå har bak seg i VLs øverste divisjon. Med den overlegne "bunnstrid rutinen" dette laget og deres manager innehar er vi 100% sikre på at TT og JJ blir å se i Inga Ligaen også neste sesong. Når det er sagt er det pr dags dato behov for forsterkninger i samtlige ledd av TTs spillerstall om de skal ha håp om å bli værende i Inga Ligaen i mange sesonger fremover! Kenneth Engen la støvlene på hylla etter sesong 8. JJ har vært ivrig og ikke minst fremtidsrettet på overgangsmarkedet før denne sesongen. Stortalentene Magnus Asplin (18 år, forsvar), Abraham McLean (20 år, keeper) og Ørjan Dahlum (17 år, midtbane) er spillere vi spår en stor fremtid for i VL. TT har spilt 4 treningskamper av det imponerende slaget i preseason som har endt med 3-0 seier vs FK Øya, 4-2 seier vs Bede County, 3-0 seier vs Bede FC og 4-0 seier vs Sarpsborg FK.


8: Hevingen FK - Lillejonas12
Yngste bror Jansson brukte riktignok to sesonger mer enn eldste bror Jansson på å føre laget sitt opp fra Indianer til Inga Ligaen, men det ser virkelig ut til at TJ (Mr. Facerape, Lille Jansson eller Thomas Jansson om du vil) har den samme evnen til å klamre seg fast til ting som sin litt mer meritterte "bunnstrid konge" og storebror JJ (Tindlund Tigrene). Endte på en meget imponerende syvende plass i sin Inga Liga debut (sesong 8), og var faktisk i realiteten aldri innblandet i nedrykksstriden. TJ har i sin korte VL karriere innkassert to månedens lag priser (Januar og Februar 2012), opprykk fra Indianer Ligaen og en 7 plass i Inga Ligaen som beviser at dette er en ung fremadstormene manager som alle bør se opp for i VL fremtiden! Hevingen har en spillestil som er vanskelig å bryte ned, men de mangler spillere som kan bidra med det lille ekstra. Hevingen supporterne skriker nok etter en skikkelig stjerne som de kan trykke navnet til på supporter draktene sine, og for å oppnå en sterkere plassering enn en 8 plass på tabellen denne sesongen vil minst et stjerne kjøp være nødvendig! Ingen nevneverdige spillere har forlatt laget før denne sesongen, men Hevingen har muligens hentet opp sesongens største talent i form av Henrik Hatlehol /17 år, ferdighet 5) før denne sesongen. Jonny Galula er også hentet inn for en billig econ. Hevingen har spilt 4 kamper i preseason som har endt med 0-2 seier vs St. Hansveien BK, 4-1 seier vs Sarpefossen FK, 2-0 seier vs Sarpsborg FK og 2-0 seier vs Bede FK


7: Ise SK - Pål"Sexy"Kongen
Da Ise SK rykket ned til Indianer Ligaen etter sesong 4 valgte Pål Østby å konvertere fra en ordinær til en mer sexy spillestil hvor underholdning, lekenhet, mojo og ikke minst mange scoringer skulle stå i fokus for Ise SKs måte å spille fotball på! Det slo til umiddelbart! Ise SK vant Indianer Ligaen på først forsøk og var tilbake i det gode selskap på rekordtid. De gjorde det på en Sexy måte ved å score rekord mange mål, og de vant med rekord mange poeng! Ise SK supporterne, media og ikke minst de andre managerne i ligaen døpte han raskt om til Mr. Sexy, men ingen hadde vel innerst inne troen på at den sexye stilen kunne fortsette i VLs øverste divisjon. Der tok de feil! Ise SK fortsatte den gode trenden, og en 6, 2 og 4 plass i Inga Ligaen siden opprykket beviser at sexy ofte kan være effektivt. Med et aldrende lag på papiret tror vi derimot ikke at dette vil bli en jubel sesong for Ise SK rent tabell messig, men det skal ikke mer enn 1 til 2 klassespillere til før Ise SK kan være med å kjempe om medalje allerede denne sesongen. Hvis det skulle utebli har de alltids VLs ubestridte sexsymbol som de kan følge på trenerbenken. Ingen spillere å snakke om har forlatt/kommet inn før denne sesongen. Ise Sk har spilt 1 treningskamp i preseason som endte med 1-2 tap vs Hasle Hageby 3 BK.


6: Rufus IF - Haavboe
Rufus gjennomførte en meget god sesong i Indianerligaen forrige sesong og endte på en klar 1. plass.
De har en meget god manager i Håvard Bøe, som har rutine i å være med i toppdivisjonen. De hadde to sesonger i Indianerligaen der de bygget opp et sterkt lag. Nå disponerer Bøe Ingaligaens nest sterkeste stall på papiret.
Men stallen er veldig tynn, kun 16 spillere, så de kan få det tungt dersom de får skader og suspensjoner. Derfor vil vi i skrivende stund ikke sette de høyere på tabellen. Men vi tror de havner på en respektabel 6. plass.
Bøe har valgt å spille to treningskamper, begge på fremmed gress. Disse har endt med 1-4 tap mot Hasletoppen og 4-1 seier mot Lande.
Ingen spillere er hentet inn, mens to unggutter av mindre betydning har blitt solgt.

Svingen endte på 6. plass forrige sesong. Dette var ikke uant, da manager Stig André Karlsen var tidlig ute i media for å fortelle at han valgte å satse på unggutta den sesongen. De har styrket troppen med å hente inn den rutinerte forsvarskjempen Roy Pettersen(alder 32, ferdighet 12) og det ryktes at en ny rutinert spiller er på vei inn.
Svingen har også gode spillere i keeperen Ernst Aas og spissen Andre A-E Karlsen, som kan være med på å få Svingen høyere på tabellen. Men skulle de falle av lasset tidlig denne sesongen, tror vi at yngste Karlsen igjen kommer til å satse på unggutta for videre utvikling. Derfor tipper vi at de ender på 5. plass.
Fire treningskamper er spilt på hjemmebane mot Indianer liga lag:
Ødegårdssletta - tap 1-2; Bede FC – seier 3-1; Sarpefossen – seier 4-2; Bede County – seier 5-2.
Roy Pettersen er kjøpt inn for 1,8 mill econ, mens to juniorspillere er tatt opp.
Jolly Jumper, som allerede har fått sparken av Ise, ble solgt for 700.000 econ og Neslin Anelka er solgt for 2 mill econ.

Lande er et lag som har en meget erigert kurve. Og vi tror dette fortsetter. De siste tre sesongene har de tatt steg for steg høyere posisjon. Forrige sesong endte de på en sterk 5. plass og vi tror de fortsetter denne trenden og havner en plassering høyere.
Marcello Mikkelsen viser med det at han er en tålmodig manager, som bygger stein for stein.
Lande har en stor spillerstall med en god miks av rutinerte spillere og sultne unggutter. Alt i alt en spennende og jevn stall.
To treningskamper er spilt. Sarpefossen borte: uavgjort 1-1. Rufus hjemme: tap 1-4.
«Villhesten» Roger Hauge (30 år, midtbane, ferdighet 10) er hentet inn for 2,7 mill econ. Den hardtskytende unggutten Marcelo Gallardo (10 år, spiss, ferdighet 5) er også kjøpt inn for i underkant av 300.000 3con.

Carl Kongen og hans HH3BK innfridde forventningene forrige sesong og sikret seg bronsemedalje.
Kongen er en manager som hater å tape og lar alle tapa gå veldig inn på ham, særlig i startfasen av sesongen da han satser på å være med i tet.
Skuffelsen av slike tap gjør at vi hver sesong frykter hans avgang. Og han har vært nære – veldig nære. Men han styrer fortsatt skuta på en fortreffelig god måte.
Kongen disponerer en spennende stall der spissparet Kent Jensen og Fes Sundås er et par å se opp for.
Simensen selv er en av VLs store midtbanedirigenter som kan gjøre furore mot enhver motstander. Men vi stiller spørsmålstegn til en tynn forsvarsrekke. Derfor tror vi at HH3BK holder seg på 3. plass også denne sesongen.
Fire treningskamper er spilt: SFK hjemme: seier 4-1, Ise borte:seier 2-1, FK Øya hjemme: seier 5-2, Varteig hjemme: seier 1-0.
Juniorspilleren Alvin Velez (20 år, forsvarer, ferdighet 5) er tatt opp i stallen, mens to spillere er solgt for totalt ca. 700.000 econ.

Hasletoppen har hatt tre gode sesonger på rad nå. Lap har fått skikk på laget og Hasletoppen er et lag å se opp for kommende sesong. Fra å være middelhavsfarere er de nå et topplag som kan ta hvem som helst. Lap har vært meget bevisst på å jobbe knallhardt med to nøkkelfaktorer: Lagmoral og vinnermentalitet! Dette har gjenspeilet de siste sesongene. De kom på en sterk 2. plass forrige sesong og vi tror de fortsetter den gode trenden og kanskje kommer noen hakk nærmere HH5FK kommende sesong.
Fire treningskamper er spilt på hjemmebane:
Rufus – seier 4-1, SFK – seier 4-1, Bede County – seier 4-2, Ingaleden – tap 0-3.

Skal det bli spenning i VLs toppdivisjon kommende sesong? Dette er det store spørsmålet alle stiller seg.
Vi tror IKKE det!
Det er én grunn til det og det er to grunner….: VLs beste manager og VLs sterkeste stall.
Kjært barn har mange navn, men vi velger å bruke navnet «The Special One». Mr. K er en mester i å skape et storlag. De fire siste sesongene beviser dette, da de har tatt fire gull på rad, en fantastisk bragd.
Med spillere som brødrene Reid Karlsen (Gabriel og Emmanuel), samt Svein Fjærvik på midtbanen, kombinert med et sterkt forsvar og en sterk spissduo i Per Gunnar Lunde og Kristian Navestad lukter det krutt. Og med «The Special Ones» managerhode lukter det svidd krutt fra alle kanter. Vi kan rett og slett ikke se at noen lag kan ta gullet fra HH5FK denne sesongen heller. De er soleklare favoritter!
Fire treningskamper er spilt på eget gress, alle har endt med seier:
Ingaleden 3-0, Apolloveien Galaxy 5-3, Hestmoen 2-0, Ødegårdssletta 4-1.
Onkel Arild Rørdal har lagt opp, mens Onkel Terje Petersen har kommet opp fra juniorstallen.


________________________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende


Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Johanna (klasse 8C), Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen


VL-Redaksjonen tipper Indianerligaen (Sesong 9), Del 1.

Om noen få dager, sparkes Varteig League igang igjen. Vi i VL-redaksjonen har satt vår Indianerliga-ekspert, Odd-Carsten Veit til å ta en nærmere titt på lagene i årets utgave av den prestisjetunge divisjonen. Han har virkelig satt dem under lupen og har følgende tabelltips.


12. Bedemafian FC – Tobben14
På årets jumboplass tipper vi Bedemafian FC. De har ligaens på papiret svakeste tropp, den svakeste manageren og den nest yngste troppen. Laget hadde en tung fjorårssesong, og vi tror de vil slite også i år. Klubben er en av de mest velstående i divisjonen, og kan fort hente noen forsterkninger før overgangsvinduet stenger, men da kan det allerede være for seint. Laget har ikke spilt noen treningskamper i pre-season.


Spillere inn: Eddy Frost (M, 18 år – 2,5 mill), David Baguetta (M, 18 år – egen junioravdeling).
Spillere ut: Dario Pellegrino og Anders Fabregas, begge sparket.

11. Varteig IL – M-foss
Varteig IL har slitt lenge i bunnen av indianerligaen, og denne sesongen blir intet unntak.  De har ikke spillermateriale til noe annet. Deres 36-år gamle keeper, Diego Farfan, er vanskelig å lure i buret og på midtbanen har de sin styrke i Julius Arvesen, men sett bort i fra de to, er det ikke mye Varteig har å komme med. Legg til en av ligaens minst begavede managere og under middels økonomi og kalkulatoren viser utvetydig et bunnlag. Laget har spilt en treningskamp i pre-season: HH3BK (B,1-0).


Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Sam Ahrenius og Stein Haugvik, begge lagt opp.

10. Sarpsborg FK – Falcao36
Det er lett å ha trua på SFK, mye på grunn av deres genierklærte manager. Men det er bare så mye en manager kan gjøre for utfallet av en kamp. Hovedgrunnlaget legges av spillerne som er utpå matta, og de SFK har å velge mellom, utgjør en av de svakeste troppene i ligaen.  Med en snittalder på utrolige 21 år, er SFK definitivt et lag for fremtiden. Men denne sesongen blir ikke året da klubben tar steget opp fra nedre halvdel. Laget har spilt 4 treningskamper: HH3BK (B, 4-1), Hasletoppen FK (B, 4-1), Hevingen FK (B, 2-0), Tindlund Tigrene (B, 4-0).


Spillere Inn:  Kenneth Ringsrød (Keeper, 18 år, 250 000), Alessandro Veronese (Midtbane, 17 år, 2,2 mill.).
Spillere Ut: Bjørn Inge Nilsen og Rune Melleby, sparket. Sigbjørn Hulsker (solgt: 950 000), John Olav Harr (solgt:  1,6 mill), Kato Kristensen (Solgt, 55 000) og Gard Kristiansen (Solgt (3,2 mill.).

9. FK Øya - 19anders96
FK Øya har gode spillere i alle ledd, og kan på en god dag mønstre en meget og startellever. Allikevel er det langt mellom poengene for laget, og slik tror vi det også vil bli i år. Laget har gjort en solid midtbaneforsterkning i Genzo Toma, noe som vil være en utslagsgivende faktor for at laget gjør det litt bedre enn i fjor, men alt i alt ser vi for oss en middelmådig sesong for indianerligaens «Wonder-kid». Laget har spilt 2 treningskamper:  Tindlund Tigrene (B, 3-0), HH3BK (B, 5-2).


Spillere inn: Genzo Toma (4,7 mill) og Marcus Bergland (Egen junioravdeling)
Spillere ut: Ingen.


8. St. Hansveien BK – SigurdElseth
St. Hansveien har en god spillerstall, godt forankret i defensive kvaliteter. En av deres viktigste spillere i år, blir 26 år gamle Sigurd Gallis. Presterer han, vil laget bli vanskelig å score på. Men det er ikke her den store utfordringen ligger for den nyansatte manageren. Fremover på banen ser det nemlig mye tynnere ut. Om laget får på plass en målfarlig spiss, kan de fort overraske, men det ser ut som om klubbkassa er rimelig bunnskrapt.  Vi tror managerens mangel på Varteig-League-erfaring gjør at de dessverre havner på nederste del av tabellen når vi teller opp til slutt. Laget har spilt en treningskamp i pre-season: Hevingen FK (H, 0-2)


Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen

7. Bede FC – ArseneW_boi
Etter sin snarvisitt i inga-ligaen var Bede FC tilbake i indianerligaen for fjorårets sesong.  Det endte med en respektabel 4. plass. I år har klubben en uttalt opprykksambisjon, noe vi ikke tror de klarer. Laget er på papiret sterkt, men med skader eller suspensjoner på sentrale spillere blir laget på det beste middelmådig. Lite hjelper det da om manageren kan slenge med leppa i media og skape skandaler. Til tross for en innholdsrik bankkonto, er det lite bevegelse på overgangsmarkedet for klubben. Mangelen på gode rotasjonsspillere kan føre til rovdrift på de viktigste spillerne. Kombinert med høy snittalder, tyder det katastrofe for de ambisiøse taterne. Lukter vi hoder som må trille nede på Bede? Laget har spilt fire treningskamper: Bede County (B, 0-0), 1734 Svingen IL (B, 3-1), Tindlund Tigrene (B, 3-0), Hevingen FK (B, 2-0).


Spillere inn: Nicholas Wilhelmsson (Spiss, 18 år, Egen junioravdeling).
Spillere ut: Harald Otterstad (Lagt opp).



6. Apolloveien Galaxy – Klunde
Mye avhenger av 34 år gamle Gunnar Lunde når Apolloveien Galaxy spiller kamper. Det er greit så lenge han er i siget, men skulle han få en formsvikt, har laget store problemer. Klubben har en 4. plass fra sesong seks som sin toppnotering, men heller ikke i år kommer laget til å være helt oppe og spise kirsebær med de store. Til det er nivået i årets utgave av divisjonen rett og slett for høyt. Med ligaens eldste tropp, kan det fort bli tungt for Apolloveien, men den enorme rutinen kan også bidra til å gjøre vårt tips til skamme. Laget har spilt to treningskamper: Hestemoen United (H, 4-3) og HH5BK (B, 5-3)


Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen



5. Ingaleden FK – Vargen74
Ingaleden har en sterk tropp, men mangelen på en stjernespiss gjør at de bare vil havne på midten av tabellen.  De kom på femteplass i fjor, og der tror vi også de havner også i år. Uten noen åpenbare forsterkninger i løpet av ferien, forblir Ingaleden det vi anser som et profilløst og kjedelig lag.  Troppen er middels sterk, manageren har middels ferdighet, og det har gått middels i treningskampene. Det eneste punktet hvor Ingaleden utpeker seg på, er gjennomsnittsalder. Troppen er den nest eldste i divisjonen.  Håvard Olsen og Eivind Brenne blir viktige spillere for Ingaleden i år. Ingaleden har spilt 4 treningskamper: HH5BK (B, 3-0), Navestad IF (H, 0-2), Ødegårdsletta (H, 4-0) og Hasletoppen FK (B, 0-3).
Spillere inn: Marcelo Pacheco (Spiss, 20 år – 50 000)
Spillere ut:  Ingen

4. Bede County - BillShakespeare
Spørsmålet alle stiller seg er: Klarer County å rykke rett opp igjen? Vårt svar er: Nei! Hvorfor? Per dags dato mangler de en eller to spillere som stikker seg ut fra mengden. Laget er, slik det står nå, helt på det jevne. Kombinert med en driftig manager, er det helt klart en suksessoppskrift, og det var ikke langt unna at klubben klarte å beholde plassen i Inga-ligaen.  Problemet denne sesongen, er at det er andre lag i ligaen som rett og slett er bedre. Med relativt dårlig økonomi, vil det også bli vanskelig å hente spillere som kan heve laget. At laget grisespiller og drar på seg mye kort, spesielt i bakre firer, kan fort bli utslagsgivende i år. Bede County har i skrivende stund ikke vunnet en fotballkamp på en måned, og må være på tå hev fra første spark på ballen, skal de henge med. County har spilt fire treningskamper: Bede FC (H, 0-0), Tindlund Tigrene (B, 4-2), Hasletoppen FK (B, 4-2) og 1734 Svingen IL (B, 5-2).


Spillere inn: Oskar Aronsen (Spiss, 20 år, 900 000) og Sergio Lux (Forsvarer, 19 år, 670 000).
Spillere ut: Stian Klangen Jensen (sparket) og Bernardo Vidigal (lagt opp).

3. Ødegårdsletta FK - vegardolsen
Den første opprykksplassen tror vi Ødegårdsletta kaprer. Etter nedrykket fra fjorårets Inga-liga, meldte manager Vegard Olsen direkte «we’ll be back». Det er et hårete utsagn, men vi tror Ødegårdsletta har egenskapene til å lever varene.  Klubben har ikke vært aktive på sommerens overgangsmarked, men troppen de har fra før av er god nok til å holde stand i toppen av divisjonen.  Midtbanetrioen Baller/Skjelin/Steffen kommer til å være viktige for Ødegårdsletta i år, mens Petter Wilhelmsen er en bauta i den bakre fireren. Laget har spilt fire treningskamper: 1734 Svingen IL (B, 1-2), Hestemoen United (B, 0-3), Ingaleden FK (B, 4-0) og HH5FK (B, 4-1).

Spillere inn: Håvard Bergerud (Spiss, 18 år, 120 000), Øivind Buer (Forsvarer, 19 år, 950 000)
Spillere ut: Fredrik Olsen, Pål Øyvind Nordengen og Jon Vegard Endresen (alle sparket)

2. Sarpefossen FK - Sjefen
Andreplassen tror vi Sarpefossen FK tar. De har en sterk tropp, kronet med en av ligaens beste managere. Kom på en skuffende 7. plass i fjor, men i år tror vi er året Sarpefossen tar steget opp til de store gutta. Kobinasjonen Vinje-Lehn/Heien er reelt krutt på midtbanen, mens både Bjerknes og Sylte kan score mål. Sarpefossens største hemsko er et relativt svakt defensivt alibi i troppen. Men med god økonomi, kan det godt hende at det kommer inn både en og to forsterkninger til St. Olavs Vold i løpet av overgangsvinduet. I treningskampene har ikke laget prestert, men vi tror laget virkelig får fart på sakene når alvoret starter. Tre treningskamper spilt:  Lande FK (H, 1-1), Hevingen FK (B, 4-1) og 1734 Svingen IL (B, 4-2).


Spillere inn: Eivind Heien (M, 25 år – 6,7 mill.)
Spillere ut: Vidar Isebakke (Solgt, 1,3 mill.)

1. Hestemoen United – Anakreon
Den gamle storklubben, som har vunnet Inga-ligaen hele tre ganger, snører i år støvlene for å spille Indianerligafotball. Vi tror det ender med en relativt grei suksess og ett enkelt opprykk tilbake til den øverste divisjonen. Hestemoen har et sterkt kollektiv, men også spillere som kan gjøre det på egenhånd. Manageren er også en av de beste i divisjonen.  Det forventes mange mål av Michael Røn, men han savner kanskje en solid spissmakker. Det er en oppgave 19 år gamle John Øyvind Hovde får å bryne seg på.  Hestemoen har den mest verdifulle troppen i divisjonen. Med en samlet verdi på rundt 70 mill, 3,5 ganger så mye som Apolloveien Galaxy og 20 mill mer enn neste på lista (Sarpefossen FK, ca. 50 mill, red. anm.), vil noe annet enn opprykk være en liten sensasjon. Hestemoen har spilt tre treningskamper og tapt alle: Apolloveien Galaxy ( B, 4-3),  Ødegårdsletta FK (H, 0-3) og HH5FK (B, 2-0).


Spillere inn: Egil Ellenes (Spiss, 17, 420 000), John Øyvind Hovde (Spiss, 18, 530 000)
Spillere ut: Kenneth Møller (Sparket)



Odd-Carsten Veit, Jerusalem.
_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende

søndag 8. juli 2012

VL-FF kårer Inga Ligaens beste (Sesong 8)


Varteig League sesong 8 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i Inga Ligaen.

  

Sesongens All Star Team (Inga Ligaen Ses 8/4-4-2)
Posisjon
Navn
Lag
Grunnlag
Keeper
Ernst Aas
Svingen
6 (2) ganger på rundens lag
Forsvar
Asbjørn Engebråten
Hestmoen
13 (5) ganger på rundens lag
Forsvar
Hans Enger Gallis
HH5FK
10 (0) ganger på rundens lag
Forsvar
Ole-Erik Sandelin
Skoglund
9 (1) ganger på rundens lag
Forsvar
Eskil Hovden
Ise
7 (0) ganger på rundens lag, 2 poeng
Midtbane
Svein Inge Fjærvik
HH5FK
14 (7) ganger på rundens lag
Midtbane
Gabriel Reid Karlsen
HH5FK
12 (3) ganger på rundens lag
Midtbane
Emmanuel Reid Karlsen
HH5FK
12 (0) ganger på rundens lag
Midtbane
Carl Henrik Simensen
HH3BK
9 (1) ganger på rundens lag
Spiss
Per Gunnar Lunde
HH5FK
6 (0) X11, 11 mål
Spiss
Michael Røn
Hestmoen
8 (0) X11, 6 mål
B
E
N
K
Keeper
Martin Carlsen
6 (0) ganger på rundens lag
Forsvar
Håkon Smaaberg Lunde
HH5FK
7 (0) ganger på rundens lag
Midtbane
Lars-Jørgen Karlsen
HH5FK
8 (0) ganger på rundens lag
Spiss
Stein.Arild Opdan
Bede County
9 mål, 3 assist
Spiss
Skoglund
7 (0) ganger på rundens lag

Flest scorede mål:                  Hasle Hageby 5 FK - 59 mål
Færrest innslupne mål:           Hasle Hageby 5 FK - 25 mål

Sesongens beste spiller:        
Svein Inge Fjærvik / Hasle Hageby 5 FK  - 14 (7) ganger på rundens lag

Sesongens poengkonge:        
Gabriel Reid Karlsen / Hasle Hageby 5 FK  - 22 poeng

Sesongens toppscorer:          
Roine Emilsen Hasletoppen - 13 mål

Sesongens assistkonge:        
Gabriel Reid Karlsen / Hasle Hageby 5 FK - 10 assist

Sesongens råtass:                 
Patrick Basma / Bede County - 7 gule, 3 røde

Sesongens mest verdifulle spiller: 
Gabriel Reid Karlsen / Hasle Hageby 5 FK - 12 mål, 9 assist, 12 (3) X11.
Nok en gang får Gabriel prisen for å være den mest verdifulle spilleren i Inga Ligaen. Han har vært en meget viktig brikke i at HH5FK tar sitt fjerde gull på rad! Reid Karlsen er kun 26 år og har de beste årene foran seg. En fantastisk spiller som HH5FK kommer til å ha glede av i mange flere sesonger.

Sesongens unge spiller (U23
): Kristian Navestad / Hasle Hageby 5 FK:
Unggutten Kristian Navestad (23 år/Sesong 8) har hatt en strålende sesong for HH6FK. Med 12 poeng, hvorav 9 mål og 3 assist, på 18 kamper, har Navestad virkelig blomstret denne sesongen. Navestad er en meget god hodespiller og kan spille utenfor sin posisjon. Kan bli en megaviktig spiller for HH5FK i fremtiden.

Sesongens overraskelse(manager/lag): Thomas Jansson / Hevingen FK:
Hevingen ble tippet nedenom og hjem før sesongstart – eller rettere sagt på en 11. plass. Men yngste Jansson beviste at lagkvalitet/ferdighet ikke har alt å si i denne ligaen. Å være en dyktig taktikker, så vel som å ha harmoni i gruppa er kanskje enda mer viktig.
Hevingen endte til slutt på en imponerende 7. plass i deres aller første sesong i Inga Ligaen og vi mener det er den største overraskelsen denne sesongen!
    

Sesongens manager: Lars-Jørgen Karlsen / Hasle Hageby 5 FK :
Nok en gang valset HH5FK seg igjennom en sesong, uten at noen kunne gjøre noe med det. Når det gjensto fire kamper av sesongen, hadde de allerede sikret seg 1. plass! 
Mr. K kan nå innkassere sitt og lagets 5. gull og deres 4. på rad. Hvilket annet lag kan gjøre dette i fremtiden? Sannsynligvis ingen!
«The Special One» og hans HH5FK ble tippet på en 1. plass før sesongen, noe som gir dem et stort press. Likevel takler de denne utfordringen på formidabelt vis. Dette viser hvor sterk vinnerkulturen er i laget. Mr. K er en vinner!!


GRATULERER TIL SAMTLIGE SPILLERE OG MANAGERE SOM FIKK UTMERKELSER ETTER SESONG 8!!!



________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Pål Ørn Omdal
Yngvar Eilertsen og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)

VL-FF kårer Indianer Ligaens beste (Sesong 8)


Varteig League sesong 8 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i Indianer Ligaen.

           
Sesongens All Star Team (Indianer Ligaen Ses 8/4-4-2)
PossisjonNavnLagGrunnlag
KeeperMichael TholstrupFK Øya 9 (0) ganger på rundens lag
ForsvarEgil Langbråten Navestad IF 13 (0) ganger på rundens lag
ForsvarSalaheddine El Fassi Navestad IF 11 (1) ganger på rundens lag
ForsvarSverre Vestly Bede FC 11 (0) ganger på rundens lag
ForsvarFelipe Ricardo Rufus IF 10 (0) ganger på rundens lag
MidtbaneGunnar Lunde Apolloveien Galaxy 15 (9) ganger på rundens lag
MidtbaneHåvard Olsen Ingaleden FK 14 (9) ganger på rundens lag
MidtbaneJørgen Pettersen Ingaleden FK 12 (0) ganger på rundens lag
MidtbaneJohn Ø-Jensen Ingaleden FK 9 (1) ganger på rundens lag
SpissJoachim Sundås EPA Utd 6 (0) X11, 15 mål, 7 assist
SpissHarry Klein Bede FC 13 (0) X11, 10 mål, 3 assist
BENK
KeeperEivind Brenne Ingaleden FK 8 (0) ganger på rundens lag
ForsvarJacob Sundås EPA Utd 9 (1) ganger på rundens lag
MidtbaneMartin Brenne Rufus IF 8 (1) X11, 9 mål, 8 assist
SpissHåvard Bøe Rufus IF 8 (0) X11, 11 mål, 2 assist
ForsvarGard Gressum Rufus IF 8 (0) ganger på rundens lag

Flest scorede mål: Ingaleden FK - 62 mål
Færrest innslupne mål: Navestad IF - 8 mål

Sesongens beste spiller:  Gunnar Lunde/Appoloveien Galaxy - 15 (9) ganger på rundens lag

Sesongens poengkonge:  Jørgen Pettersen/Ingaleden FK - 24 poeng

Sesongens toppscorer:  Joachim Sundås/EPA Utd - 15 mål

Sesongens assistkonge:  Vegard Brattset (Rufus IF) og 
Hjalmar Albertsen (Appoloveien Galaxy) - 13 assist

Sesongens råtass:  Arnfinn Rafn /Varteig IL - 7 gule

Sesongens mest verdifulle spiller:  Joachim Sundås/EPA United - 15 mål, 7 assist, 6 X11

Sørger nesten egenhendig med sine 22 poeng for at EPA Utd tar den viktige tredje plassen i Indianer Ligaen, og sørger for at Marius Andersen kan juble for opprykk i sitt Varteig League comeback!

Sesongens unge spiller (U23):  Jørgen Pettersen/Ingaleden FK :
Unggutten Jørgen Pettersen (23 år/Sesong 8) har vært Ingaleden FK sin dominerende offensive spiller denne sesongen! Med sine 12 mål og 12 assist er Jørgen Pettersen en av Varteig Leagues (uansett divisjon) aller mest spennende playmaker. Pettersen har også vært innom rundens lag i Indianer Ligaen hele 12 ganger denne sesongen! Pettersen er virkelig en spennende spiller som er og blir en meget viktig brikke i Ingaledens fremtid i mange sesonger fremover

Sesongens overraskelse(manager/lag): Kim Grønn - Gronn21/Navestad IF :
Yo-Yo laget Navestad IF er nok en gang klare for spill i VLs øverste divisjon. Dette er Kim Grønns tredje opprykk fra Indianer til Inga Ligaen, men dette må vi vel kalle det mest imponerende! Var tippet på sjette plass i Indianer Ligaen før sesong åtte, men motbeviste Varteig Leagues "bedrevitere" til gangs ved å følge Rufus IF i Indianer Gull kampen helt til siste serierunde (endte 1 poeng bak første plassen)! Det ser virkelig ut til at Mr. Grønn har virkelig fått orden på den defensive biten av Navestads filosofi. 8 mål i "sekken" i løpet av 22 kamper er en meget imponerende statistikk (ny rekord). Denne biten av Navestads spill vil selvfølgelig meget viktig å videreføre i Inga Ligaen sesong 9 hvis Navestad skal klare å kvitte seg med sitt Yo-Yo image.     

Sesongens manager: Håvard Bøe - Haavboe/Rufus IF :
Mange lovord har blitt sagt om Mr. Bøe i tidligere sesonger. Spennende manager med et gigantisk potensiale, fargeklatt i presserommet, fritidsklubbens grandiosa konge, Rufus ungjentenes drøm, Fotsal mesteren og Mannen med en toer så vid som en åtter ball er bare noen av kjele navnene Mr. Bøe har tilegnet seg i løpet av sin VL karriere. Denne sesongen var han "bare" best i Indianer Ligaen! Rufus IF rykket sist ned fra Inga Ligaen etter sesong 6, og det er nok ingen tilfeldighet at mesterhjernen Bøe har brukt en "ekstra" sesong i Indianer Ligaen for å klargjøre gutta sine til et comeback i den knall tøffe Inga Ligaen. Rufus IF var riktig nok tippet på første plass i Indianer Ligaen, men som alle i denne ligaen vet er det som oftest lettere å tippe noe enn å utføre noe i den knallharde virkeligheten som heter Varteig League!!! 




GRATULERER TIL SAMTLIGE SPILLERE OG MANAGERE SOM FIKK UTMERKELSER ETTER SESONG 8!!!



________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Pål Ørn Omdal
Yngvar Eilertsen og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)