onsdag 18. april 2012

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen (Sesong 8)



Varteig League - sesong 8 sparkes som de fleste som elsker fotball har fått med seg i gang Lørdag 21.04.2012 kl 2100 hjemme hos Carlkongen, og etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for den kommende sesongen i Indianer Ligaen (VLs 2 divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr 19.04.12, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 12 lagene som skal kjempe om opprykk til Inga Ligaen denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover!

12: Bedemafian FC: Varteig Leagues nest ferskeste manager er også en av ligaens to yngste managere, og selv om det nyeste tilskuddet til Varteig Leagues "Bede klan" er tippet på jumboplassen denne sesongen er Tobias Hovelsen en manager vi har stor tro på i fremtiden. Har det svakeste laget på papiret i ligaen, og det trengs en skikkelig opprydning i spillerstallen i løpet av sesongen. Midtbanen bør forsterkes allerede for noen uker siden, og Bedemafian trenger i prinsippet forsterkninger i i alle sine lagdeler. Det er ikke gjort på en dag, og derfor tror vi laget ender på 12 plass denne sesongen. Laget har hentet inn 3 spillere før denne sesongen hvor Jonathan Martyn skiller seg ut som kvalitets signering! Laget har spilt 1 treningskamp før denne sesongen som endte med 6 - 0 tap vs Svingen.

11: FK Øya: Varteig Leagues wonderkid har vært med i gamet siden sesong 2 ble sparket i gang! Det begynner å bli en stund siden Mr. Arnesen imponerte oss ved å kapre 5 plasssen i Inga Ligaen, men det ser ut som om unggutten fra Øya er i, ferd med å omstrukturere laget sitt! Alle vet at det tar tid og tålmodighet, og derfor tipper vi at dette vil bli en slags mellom sesong for Arnesens menn! Når det er sagt har Arnesen overasket oss før, og vi skal ikke se bort i fra at han gjør det igjen! FK Øya har hentet inn tre meget spennende spillere før denne sesongen i form av klassespillerene José Luis Mejia og Jayden Garrett samt den meget spennende unggutten Tobias Skinnarmo. Laget har spilt 2 treningskamper før denne sesongen som har endt med 2 - 1 tap vs Ise SK og 6 - 2 Navestad FK.

10: GT Trøsken Youngstars: GT Hansen liker seg ikke under høye forventninger og hardt press så denne sesongen velger vi å ikke legge noen forventninger på GT Trøsken Youngstars spillende manager/eier....  Har etter vår mening et meget ungt og spennende lag, men siden de tidligere nøkkelspillerne Marius Andersen og Bjørn A Johansen har bestemt seg for å legge opp etter denne ses er det usikkert hvor mange kamper disse spillerne får under beltet denne sesongen! GT har gjort smarte kjøp ved å hente inn rutinerte spillere som Thobias Didriksson og Zachary Burke samtidig som han har gitt 3 spillere som ikke var gode nok for fremtiden sparken! GT kan med et par rutinerte spillere inn fort ende høyere på tabellen, men pr i dag tror vi de tar 10 plassen. Lage har spilt 3 treningskamper før denne sesongen som har endt med 5 - 0 tap vs Hasletoppen, 2 - 0 tap vs Svingen og 4 - 1 vs HH5FK.

9: Varteig IL: Martin Foss er ikke den som skriker høyest i Varteig League, men han har etter vår mening hatt en taus, men positiv progresjon som manager i ligaen (kom gjerne med en kommentar til dette Martin). Kan brife med at de har ligaens beste keeper i VL på papiret i form av Diego Farfan, og det kan de komme til å trenge denne sesongen. Har et relativt ungt og spennende lag på gang, men vi føler at dette laget ikke er kapabelt til å ende høyere enn på 9 plass denne sesongen. VIL har sparket en spiller av liten betydning før denne sesongen, og så langt har VIL ikke hentet inn noen nye spillere. Laget har ikke spilt noen treningskamper før denne ses!

8: Donald Bakken FK: Varteig Leagues aller ferskeste manager Ken Richard Sundås (Bedre kjent som Fes Sundås) imponerte alle da han tok over Åsmund Lundes gamle klubb ved å bare tape 1 av sine 9 første VL kamper på slutten av ses 7! Har kvalitets spillere i alle ledd, men er litt tynt besatt hvis det skulle dukke opp skader eller karantener på nøkkelspillere. Selv om Fes gjorde det bra i starten på sin korte VL karriere er det litt vanskelig å si hvor god manager han egentlig siden vi ikke sett så mye til han enda, men fortsetter han slik han slapp kan det hende at han motbeviser våre tips kraftig. Har ikke kjøpt eller solgt noen spillere før denne ses. Laget har spilt 2 kamper i preseason som har endt med 4 - 0 tap vs HH3BK og 1 - 1 vs Hevingen.

7: Sarpsborg FK: Den legendariske X11 manageren Lenar Berbys lag SFK er det laget vi var minst usikre på hvor vi skulle plassere på tabellen før denne sesongen! Derfor ga vi SFK "lucky number seven" plasseringen denne sesongen. Berby førte SFK til en sterk 8 plass i sin debut sesong, og med en hel VL sesong bak seg hvor han har blitt vant med det skyhøye nivået som VL representerer samtidig som han har blitt kjent med laget sitt som også har hatt en god progresjon vet vi ærlig talt ikke hvor det kan ende for SFK denne sesongen. SFK er etter vår mening sesongens joker i Indianer Ligaen som i prinsippet kan ende hvor som helst på tabellen. Eigil Eikanger og Simon Kittilsen har forlatt klubben før denne ses og Svein E Haugvik er hentet opp fra juniorlaget. Laget har spilt 3 treningskamper i preseason som har endt med 1 - 1 vs Tinlund, 4 - 1 seier vs Lande og 4 - 1 tap vs Hestmoen.

6: Navestad IF: Kim Grønn endte på den kjipe 10 plassen i Inga Ligaen ses 7, etter å ha vunnet Indianer Ligaen overlegent i sesong 6. Har et godt men aldrende lag på papiret, og når vi hører om at Grønn muligens skal bruke noen sesonger på å bygge opp et storlag for fremtiden tror vi ikke Navestad IF vil prioritere et opprykk allerede denne sesongen. Det er ingen tvil om at Grønn har et meget klokt taktisk hode (vant Indianer Ligaen ses6, mnd lag Nov 2011), og han har bevist tidligere i sin VL karriere at han kan lage Gull ut av gråstein. Likevel tipper vi Navestad IF på en noe beskjeden 6 plass i forhold til managerens opplagte kvaliteter. Navestad har sparket to spillere av liten betydning før denne sesongen, og har enda ikke hentet inn noen nye spillere. Laget har spilt 2 meget imponerende treningskamper før denne sesongen som har endt med 4 - 0 vs Bede FC og 6 - 2 vs FK Øya.

5: Sarpefossen FK: Den hyggelige og rutinerte "mester kokken" Sjefen endte på den litt kjipe 4 plassen i Indianer Ligaen sesong 7, og var med på å kjempe om opprykk lenge. Når det er sagt tror ikke vi at Sjefen gråter av den grunn for det er en meget tålmodig manager vi snakker om her. Sjefen er en fyr vi føler at neste kan kontrollere laget sitt til et opprykk, men ikke før han føler at laget hans er klart for et opprykk til Inga Ligaen. Det er det ikke pr i dag, og vi tror derfor at Sjefen vil fortsette å utvikle sitt unge mannskap samtidig som han vil ligge relativt høyt oppe ved sesongslutt. Mikal Baugstø og Tor-Arve Friele la skoene på hylla etter ses 7, og inn har sjefen hentet inn rutine i form av Joakim Astermark og en unggutt fra egen juniorstall i form av Christer Magelssen. Laget har spilt to treningskamper før denne ses som har endt med 7 - 1  tap vs HH5FK og 0 - 4 seier vs Lande.

4: Bede FC: Sesongens positive overraskelse i Indianer Ligaen sesong 6 (3 plass) endte til slutt opp med et meget negativt møte med Varteig Leagues topp divisjon da laget endte på siste plass med 6 poeng (6 uavgjort) etter sesong 7. Å ikke vinne på 22 kamper kan fort gjøre noe med et lag, men vi har troen på at de utallige oppvaskmøtene i klubben blandet med Mats Grønn si karisma og opplagte manager ferdigheter fører til at denne sesongen kan bli en opptur for Bede FC. De havner etter våre tips på den kjipe 4 plassen denne sesongen, men alt vil være bedre for klubben, manager og fansen etter sesongen de hadde sist! Vi har alle savnet å høre fra Mr. Grønn som fikk media forbud av Bede FC på slutten av forrige sesong. Vi gleder oss til å høre fra han oftere denne sesongen! Alf-Inge Albrigtsen har fått sparken før denne ses, ingen spillere er hentet inn så langt. laget har spilt 1 treningskamp i preseason som endte med  4 - 0 tap vs Navestad. 

3: Ingaleden FK: Big-Ols leder sitt elskede Leden i Indianer Ligaen for andre gang i løpet av sin VL karriere. Forrige gang Inga Ingaleden gikk ned gikk de rett opp igjen, og det tror vi de gjør etter denne sesongen også! Den sjarmerende og alltid engasjerte Big-Ols gjorde et kupp da han hentet inn den rutinerte "poteten" Vidar Gallis fra HH5FK før runde 21 av VL sesong 7 for en slikk og ingenting, og med trippel mesteren og humørspredere Vidar sammen med klasse spillere som Håvard Olsen , Eivind BrenneJohn Ø-JensenJørgen Pettersen og Rick Buntin i troppen er vi sikker på at det blir en kort visitt for Leden i Indianer Ligaen denne seongen også! Vidar Watvedt er sparket ut av laget før denne ses, og Ingaleden har ikke kjøpt noen nye spillere så langt. Laget har spilt 3 treningskamper før denne ses som har endt med 4 - 1 tap vs HH5FK, 1 - 0 tap vs Hasletoppen og 0 - 2 tap vs Apolloveien Galaxy

2: Apolloveien Galaxy: Den meget talentfulle Mr. Riis Lundes Appoloveien Galaxy har vært et nesten lag de to siste sesongene hvor de har hengt med i toppen av Indianer Ligaen lenge. Denne sesongen tror vi at Lundes menn tar steget opp. Lunde har sett seg lei på å være et nesten lag ved å "splache" ut 7 481 300 på en spiller som setter den tidligere Hestmoen playmakeren Arne "Kæll" Hansen i skyggen i form av Walter Davidson (skill 14), og med en slik spiller i troppen vil entusiasmen blant egne spillere og supportere øke kraftig. Lunde har selvfølgelig satset mye på et kort her, men når det kortet er et "spar ess" tror ikke vi det kan gå galt for Lundes ambisjoner om opprykk denne sesongen! Laget har spilt 3 treningskamper før denne sesongen som har endt med 2 - 1 tap vs Hevingen, en svimlende 7 - 1 seier vs Hestmoen og 0 - 2 seier vs Ingaleden.

1: Rufus IF: Han har muligens mistet troen på seg selv og sitt eget lag, MEN det har ikke vi i VL-Redaksjonen!!! Har pr i dag det sterkeste laget i Indianer Ligaen samtidig som Mr. Bøe er en meget habil manager. Mr. Bøe har vært flink til å utvikle sine yngre spillere som nå har gitt han en meget god bredde i stallen. Har store stjerner i hver eneste lagdel, og med den bredden Rufus har i troppen har de råd til skader og suspensjoner uten at de blir merkverdig svekket. Rufus er i pr i dag et lag som ville gjort det sterkt i Inga Ligaen, og vi er 100% sikker på at han vil få vist oss hva laget hans duger til nettopp i Inga Ligaen i sesong 9. Vi garanterer at Rufus IF spiller i Inga Ligaen neste sesong!!! Rufus har hentet inn den meget rutinerte klassespilleren Felipe Ricardo før denne sesongen. Laget har spilt 2 treningskamper før denne sesongen som har endt med 5 - 0 tap vs HH3BK og 7 - 2 tap vs Ise SK!?



LYKKE TIL I INDIANER LIGAN SES 8 ALLE SAMMEN!!!!




_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende


Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Johanna (klasse 8C), Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar