fredag 20. april 2012

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen (Sesong 8)


Varteig
 League
 - sesong 8 sparkes, som de fleste som elsker fotball har fått med seg, i gang lørdag 21.4.2012 klokken 21.00 hjemme hos Carlkongen, og etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for den kommende sesongen i Inga Ligaen (VLs toppdivisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr 20.04.12, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 12 lagene som skal kjempe om "Håkon Håkonsens Gylne Mjødbeger" og ikke minst kampen om æren denne sesongen. Vi starter fra bunn og jobber oss oppover.



12 Bede County
Det er liten eller ingen tvil om at Mr. Daniel Bill har et unikt managertalent. County fikk en sterk 2. plass i Indianer Ligaen forrige sesong mye takket være Bills suverene taktiske evner. Men i Inga Ligaen blir det en langt tøffere hverdag og spillerstallen «Shakespeare» disponerer er den svakeste på papiret. Det holder dermed ikke kun å være taktisk klok og vi tror Bede County må ta til takke med jumboplassen. Men en god lærdom vil de ta med seg ned igjen.
County har spilt to treningskamper. Begge har endt med tap mot andre Inga Ligaen lag. Borte mot Ise (3-1) og hjemme mot Tindlund Tigrene (2-5).

11 Hevingen FK
Hevingen tok en overraskende 3. plass i Indianer Ligaen forrige sesong og Thomas Jansson kunne dermed krone seg med tittelen "Sesongens overraskelse". Også Jansson viser at han har taktisk sterke evner, men det blir likevel tøft for Hevingen i Inga Ligaen. Spilleren Jørn Stefan Jansson på midtbanen er den eneste virkelig gode spilleren, men etter han ser det tynt ut. Dermed tror vi at Hevingen må ta til takke med 11. plass og må ta turen ned til Indianer Ligaen igjen.
Hevingen har spilt tre vennskapskamper i pre-season, alle på eget gress. Mot Apolloveien Galaxy vant de 2-1, mens de tapte 3-5 mot Ødegårdssletta. I den siste kampen spilte de uavgjort 1-1 mot Donald Bakken FK.

10 Ødegårdssletta FK
Ødegårdssletta endte på en noe skuffende 8. plass forrige sesong. Laget er svekket etter at keeperveteranen Tom Egil Braadland la opp og de har per dags dato kun en keeper, talentfulle Jens Einar Simensen. Men han er på langt nær ferdig utviklet og kommer til å få store problemer med å holde nullen. Riktignok har Sletta en solid midtbane og en brukbar angrepsrekke. Likevel tror vi de vil slite i bunnen fordi de har en tynn forsvarsrekke og en for svak keeper.
Sletta har spilt to vennskapskamper. De slo Hevingen 5-3 borte, men tapte stygt 5-2 hjemme mot Skoglund.

9 Tindlund Tigrene
Jørn Jansson fortsetter å imponere alle. Forrige sesong ble Tigrene tippet på en 10. plass, altså siste nedrykksplass. Men de endte på en solid 5. plass! Stallen er ikke blitt forsterket siden forrige sesong, men de har spillere som Andreas Otnes (M), Trond André Grothe (S) og Jørn Jansson (F) selv som er en sterk stamme i laget. Janssons entusiasme for spillet har virkelig smittet over på spillerne og det er vondt å møte Tgrene. Derfor tror vi de holder seg unna nedrykket, men får en tyngre sesong nå enn forrige sesong.
Tigrene har spilt tre treningskamper: 1-1 hjemme mot Sarpsborg FK, 5-2 seier borte mot Bede County og 3-0 seier borte mot Hasletoppen.

8 Lande
Marcelo Mikkelsen er en dyktig manager og har et lag som fort kan ende høyere opp på tabellen, skulle alt klaffe. Forrige sesong brukte Lande til å tilvenne seg det høye nivået i Inga Ligaen og endte på 9. plass.
Mikkelsens mannskap har et sterkt forsvar der Anders Lind er den store dirigenten. Angrepsrekka er også i stand til å skape furore i ethvert forsvar. Men midtbanen ser noe tynn ut. Likevel tror vi at Lande bygger stein på stein og tar et steg høyere opp på tabellen enn forrige sesong og havner på en 8. plass.
Mikkelsen har valgt å spille tre treningskamper i pre-season og alle har endt med tap. Dette mot Svingen (borte, 2-1), Sarpsborg FK (borte, 4-1) og Sarpefossen (hjemme, 0-4).

7 Skoglund IF
Lars «Bakeren» Finstad har tatt VL med storm. Han tok over et Glengshølen Flyers som var ødelagt av sin gamle manager Larsgola. Men Finstad tok store grep i laget og gjorde helt om på mentaliteten og organiseringen i laget. Han gjorde om bunnlaget til et vinnerlag over natten! 1. plass i Indianer Ligaen i sin første sesong dokumenterer dette.
Finstad har lang erfaring som manager og vet å organisere et lag. Stallen har også en sterk stamme i laget med en solid keeper i Birger Lybekk, smarte Ole-Erik Sandelin i forsvar, midtbanedirigenten Heine Bryvold og den rutinerte angriperen Hans-Petter Nedgård. Men bak disse spillerne er det noe tynt. Derfor tror vi at Skoglund ender på en respektabel 7. plass.
Én treningskamp er spilt. Den endte med en sterk 5-2 seier borte mot Ødegårdssletta.


6 Hestmoen United
Jostein Christensen disponerer ligaens sterkeste mannskap på papiret. Samtidig har de en av de mest meritterte managerne i ligaen. Men stallen ser noe tynn ut (16 spillere) og de kan få det tøft dersom nøkkelspillere blir skadet eller suspendert. Samtidig tror vi at Christensen fortsetter sin strategi om å bruke sesongen på utvikling av de unge spillerne i stallen. Derfor tror vi at Hestmoen får en sesong midt på treet, en plass høyere enn forrige sesong.
Hestmoen har spilt to treningskamper. Første kamp endte med et barkende tap (7-1!!) borte mot Apolloveien Galaxy og med en sterk seier (4-1) hjemme mot Sarpsborg FK.

5 1734 Svingen IL
Svingen kapret 3. plassen i siste runde forrige sesong, men får det nok tøffere denne sesongen. De har ligaens beste keeper i Ernst Aas, som alene kan gjøre at de kommer høyere opp på tabellen og de har en målfarlig spiss i Andre A-E Karlsen. Men får de skader eller suspensjoner på nøkkelspillere, så ser det for tynt ut i rekkene til at de skal være med i kampen om medaljene denne sesongen. Svingen har en historie med å starte sterkt, men velger å bruke yngre krefter dersom de ser at gullet glipper. Vi tror dette skjer igjen og tror de til slutt ender på en 5. plass.
Mr. Karlsen har valgt å sette opp tre treningskamper på eget gress og alle har endt med seier: 2-1 mot Lande, 2-0 mot GT Trønsken Youngstars og 6-0 mot Bedemafiaen.

4 Ise SK
Mr. Pål «Sexy football» Østby og hans kjære Ise SK hadde en fantastisk forrige sesong og endte på en sterk 2. plass. Østby kunne med det krone seg med tittelen «Sesongens manager», sammen med HH5FKs Mr. K. Østby er en ivrig og meget entusiastisk manager, som begynner å få lang og god erfaring. Østby er også en viktig brikke på banen, der han er en notorisk målscorer. Men midtbanen ser noe tynn ut. Også forsvarsrekka ser litt spinkel ut bak kjempen Eskil Hovden. Derfor tror vi at Ise havner rett bak medaljevinnerne denne sesongen.
Tre treningskamper er spilt, alle på hjemmebane: 3-1 seier mot Bede County, 2-1 seier mot FK Øya og en brakende 7-2 seier mot Rufus.

3 Hasle Hageby 3 BK
Denne sesongen har vi troa på at Simensen og hans HH3BK endelig får en medalje i skapet igjen. Simensen er en fargeklatt i VL og er en meget dyktig manager, som virkelig…og vi mener VIRKELIG hater å tape. Det er nettopp det som kan ødelegge for Simensen denne sesongen. Skulle det gå litt imot HH3 en periode, kan Simensen gi opp og begynne å tenke neste sesong altfor tidlig. Det har faktisk aldri gått en hel sesong uten at Simensen har vurdert å gi seg som manager. Heldigvis har «nabo´n» Mr. K overbevist han om at han er mannen til å føre HH3 til topps en vakker dag. Vi tror at denne sesongen blir en opptur for Simensen, der han lenge er med helt i toppen. Men de faller nok av helt mot slutten.
To treningskamper er spilt i pre-season, med gode resultat. 5-0 seier hjemme mot Rufus og 4-0 seier hjemme mot Donald Bakken.

2 Hasletoppen
Lars Petter Jensens mannskap fikk en knallstart på forrige sesong og lå lenge på førsteplass. Men plutselig fikk laget en voldsom formsvikt midtveis i sesongen uten at noen egentlig kunne forklare hvorfor. Det hele ebbet ut i en 4. plass.
Men vi tror at mannskapet og spillende manager Lap har lært av dette og kommer styrket ut denne sesongen. Lap disponerer en stor og sterk stall, noe som vil være en styrke utover i den lange sesongen. Skulle de være utsatt for skader og suspensjoner, har de likevel en såpass stor bredde at de ikke blir merkverdig svekket.
Vi tror at Hasletoppen er det laget som kommer nærmest HH5FK denne sesongen.
Tre hjemmekamper er spilt i pre-season: 5-0 seier mot GT Trøsken Youngstars, 1-0 seier mot Ingaleden og 0-3 tap mot Tindlund Tigrene.

1 Hasle Hageby 5 FK
Ingen over, ingen ved siden, alle under.
Mr. K, a.k.a «The special one», er desidert den mest komplette manageren I VL. Han har stor entusiasme, vinnermentalitet, og er utrolig god på talentutvikling. Forrige sesong gikk KK5FK igjennom hele sesongen uten et eneste tap. De har også et komplett mannskap med en utrolig sterk midtbane. Det eneste som kan felle HH5 er om de får flere skader i forsvaret samtidig. Men vi kan ikke se at noen kan ta HH5 denne sesongen heller, noe som fører til at HH5FK skriver historie ved å ta sitt 4. strake gull.
Tre treningskamper, tre hjemmekamper, tre brakseiere. Dette mot Ingaleden (4-1), Sarpefossen (7-1!) og GT Trøsken Youngstars (4-1).



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende


Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Johanna (klasse 8C), Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen

onsdag 18. april 2012

VL-Redaksjonen tipper Indianer Ligaen (Sesong 8)



Varteig League - sesong 8 sparkes som de fleste som elsker fotball har fått med seg i gang Lørdag 21.04.2012 kl 2100 hjemme hos Carlkongen, og etter tradisjonen tro har vi i VL-Redaksjonen satt opp våre tabelltips for den kommende sesongen i Indianer Ligaen (VLs 2 divisjon)! Tipsene er opparbeidet etter lagenes spillerstaller pr 19.04.12, så det er selvfølgelig mange faktorer som kan påvirke lagenes plasseringer i løpet av sesongen! Dette er de 12 lagene som skal kjempe om opprykk til Inga Ligaen denne sesongen. Vi starter fra bunnen og jobber oss oppover!

12: Bedemafian FC: Varteig Leagues nest ferskeste manager er også en av ligaens to yngste managere, og selv om det nyeste tilskuddet til Varteig Leagues "Bede klan" er tippet på jumboplassen denne sesongen er Tobias Hovelsen en manager vi har stor tro på i fremtiden. Har det svakeste laget på papiret i ligaen, og det trengs en skikkelig opprydning i spillerstallen i løpet av sesongen. Midtbanen bør forsterkes allerede for noen uker siden, og Bedemafian trenger i prinsippet forsterkninger i i alle sine lagdeler. Det er ikke gjort på en dag, og derfor tror vi laget ender på 12 plass denne sesongen. Laget har hentet inn 3 spillere før denne sesongen hvor Jonathan Martyn skiller seg ut som kvalitets signering! Laget har spilt 1 treningskamp før denne sesongen som endte med 6 - 0 tap vs Svingen.

11: FK Øya: Varteig Leagues wonderkid har vært med i gamet siden sesong 2 ble sparket i gang! Det begynner å bli en stund siden Mr. Arnesen imponerte oss ved å kapre 5 plasssen i Inga Ligaen, men det ser ut som om unggutten fra Øya er i, ferd med å omstrukturere laget sitt! Alle vet at det tar tid og tålmodighet, og derfor tipper vi at dette vil bli en slags mellom sesong for Arnesens menn! Når det er sagt har Arnesen overasket oss før, og vi skal ikke se bort i fra at han gjør det igjen! FK Øya har hentet inn tre meget spennende spillere før denne sesongen i form av klassespillerene José Luis Mejia og Jayden Garrett samt den meget spennende unggutten Tobias Skinnarmo. Laget har spilt 2 treningskamper før denne sesongen som har endt med 2 - 1 tap vs Ise SK og 6 - 2 Navestad FK.

10: GT Trøsken Youngstars: GT Hansen liker seg ikke under høye forventninger og hardt press så denne sesongen velger vi å ikke legge noen forventninger på GT Trøsken Youngstars spillende manager/eier....  Har etter vår mening et meget ungt og spennende lag, men siden de tidligere nøkkelspillerne Marius Andersen og Bjørn A Johansen har bestemt seg for å legge opp etter denne ses er det usikkert hvor mange kamper disse spillerne får under beltet denne sesongen! GT har gjort smarte kjøp ved å hente inn rutinerte spillere som Thobias Didriksson og Zachary Burke samtidig som han har gitt 3 spillere som ikke var gode nok for fremtiden sparken! GT kan med et par rutinerte spillere inn fort ende høyere på tabellen, men pr i dag tror vi de tar 10 plassen. Lage har spilt 3 treningskamper før denne sesongen som har endt med 5 - 0 tap vs Hasletoppen, 2 - 0 tap vs Svingen og 4 - 1 vs HH5FK.

9: Varteig IL: Martin Foss er ikke den som skriker høyest i Varteig League, men han har etter vår mening hatt en taus, men positiv progresjon som manager i ligaen (kom gjerne med en kommentar til dette Martin). Kan brife med at de har ligaens beste keeper i VL på papiret i form av Diego Farfan, og det kan de komme til å trenge denne sesongen. Har et relativt ungt og spennende lag på gang, men vi føler at dette laget ikke er kapabelt til å ende høyere enn på 9 plass denne sesongen. VIL har sparket en spiller av liten betydning før denne sesongen, og så langt har VIL ikke hentet inn noen nye spillere. Laget har ikke spilt noen treningskamper før denne ses!

8: Donald Bakken FK: Varteig Leagues aller ferskeste manager Ken Richard Sundås (Bedre kjent som Fes Sundås) imponerte alle da han tok over Åsmund Lundes gamle klubb ved å bare tape 1 av sine 9 første VL kamper på slutten av ses 7! Har kvalitets spillere i alle ledd, men er litt tynt besatt hvis det skulle dukke opp skader eller karantener på nøkkelspillere. Selv om Fes gjorde det bra i starten på sin korte VL karriere er det litt vanskelig å si hvor god manager han egentlig siden vi ikke sett så mye til han enda, men fortsetter han slik han slapp kan det hende at han motbeviser våre tips kraftig. Har ikke kjøpt eller solgt noen spillere før denne ses. Laget har spilt 2 kamper i preseason som har endt med 4 - 0 tap vs HH3BK og 1 - 1 vs Hevingen.

7: Sarpsborg FK: Den legendariske X11 manageren Lenar Berbys lag SFK er det laget vi var minst usikre på hvor vi skulle plassere på tabellen før denne sesongen! Derfor ga vi SFK "lucky number seven" plasseringen denne sesongen. Berby førte SFK til en sterk 8 plass i sin debut sesong, og med en hel VL sesong bak seg hvor han har blitt vant med det skyhøye nivået som VL representerer samtidig som han har blitt kjent med laget sitt som også har hatt en god progresjon vet vi ærlig talt ikke hvor det kan ende for SFK denne sesongen. SFK er etter vår mening sesongens joker i Indianer Ligaen som i prinsippet kan ende hvor som helst på tabellen. Eigil Eikanger og Simon Kittilsen har forlatt klubben før denne ses og Svein E Haugvik er hentet opp fra juniorlaget. Laget har spilt 3 treningskamper i preseason som har endt med 1 - 1 vs Tinlund, 4 - 1 seier vs Lande og 4 - 1 tap vs Hestmoen.

6: Navestad IF: Kim Grønn endte på den kjipe 10 plassen i Inga Ligaen ses 7, etter å ha vunnet Indianer Ligaen overlegent i sesong 6. Har et godt men aldrende lag på papiret, og når vi hører om at Grønn muligens skal bruke noen sesonger på å bygge opp et storlag for fremtiden tror vi ikke Navestad IF vil prioritere et opprykk allerede denne sesongen. Det er ingen tvil om at Grønn har et meget klokt taktisk hode (vant Indianer Ligaen ses6, mnd lag Nov 2011), og han har bevist tidligere i sin VL karriere at han kan lage Gull ut av gråstein. Likevel tipper vi Navestad IF på en noe beskjeden 6 plass i forhold til managerens opplagte kvaliteter. Navestad har sparket to spillere av liten betydning før denne sesongen, og har enda ikke hentet inn noen nye spillere. Laget har spilt 2 meget imponerende treningskamper før denne sesongen som har endt med 4 - 0 vs Bede FC og 6 - 2 vs FK Øya.

5: Sarpefossen FK: Den hyggelige og rutinerte "mester kokken" Sjefen endte på den litt kjipe 4 plassen i Indianer Ligaen sesong 7, og var med på å kjempe om opprykk lenge. Når det er sagt tror ikke vi at Sjefen gråter av den grunn for det er en meget tålmodig manager vi snakker om her. Sjefen er en fyr vi føler at neste kan kontrollere laget sitt til et opprykk, men ikke før han føler at laget hans er klart for et opprykk til Inga Ligaen. Det er det ikke pr i dag, og vi tror derfor at Sjefen vil fortsette å utvikle sitt unge mannskap samtidig som han vil ligge relativt høyt oppe ved sesongslutt. Mikal Baugstø og Tor-Arve Friele la skoene på hylla etter ses 7, og inn har sjefen hentet inn rutine i form av Joakim Astermark og en unggutt fra egen juniorstall i form av Christer Magelssen. Laget har spilt to treningskamper før denne ses som har endt med 7 - 1  tap vs HH5FK og 0 - 4 seier vs Lande.

4: Bede FC: Sesongens positive overraskelse i Indianer Ligaen sesong 6 (3 plass) endte til slutt opp med et meget negativt møte med Varteig Leagues topp divisjon da laget endte på siste plass med 6 poeng (6 uavgjort) etter sesong 7. Å ikke vinne på 22 kamper kan fort gjøre noe med et lag, men vi har troen på at de utallige oppvaskmøtene i klubben blandet med Mats Grønn si karisma og opplagte manager ferdigheter fører til at denne sesongen kan bli en opptur for Bede FC. De havner etter våre tips på den kjipe 4 plassen denne sesongen, men alt vil være bedre for klubben, manager og fansen etter sesongen de hadde sist! Vi har alle savnet å høre fra Mr. Grønn som fikk media forbud av Bede FC på slutten av forrige sesong. Vi gleder oss til å høre fra han oftere denne sesongen! Alf-Inge Albrigtsen har fått sparken før denne ses, ingen spillere er hentet inn så langt. laget har spilt 1 treningskamp i preseason som endte med  4 - 0 tap vs Navestad. 

3: Ingaleden FK: Big-Ols leder sitt elskede Leden i Indianer Ligaen for andre gang i løpet av sin VL karriere. Forrige gang Inga Ingaleden gikk ned gikk de rett opp igjen, og det tror vi de gjør etter denne sesongen også! Den sjarmerende og alltid engasjerte Big-Ols gjorde et kupp da han hentet inn den rutinerte "poteten" Vidar Gallis fra HH5FK før runde 21 av VL sesong 7 for en slikk og ingenting, og med trippel mesteren og humørspredere Vidar sammen med klasse spillere som Håvard Olsen , Eivind BrenneJohn Ø-JensenJørgen Pettersen og Rick Buntin i troppen er vi sikker på at det blir en kort visitt for Leden i Indianer Ligaen denne seongen også! Vidar Watvedt er sparket ut av laget før denne ses, og Ingaleden har ikke kjøpt noen nye spillere så langt. Laget har spilt 3 treningskamper før denne ses som har endt med 4 - 1 tap vs HH5FK, 1 - 0 tap vs Hasletoppen og 0 - 2 tap vs Apolloveien Galaxy

2: Apolloveien Galaxy: Den meget talentfulle Mr. Riis Lundes Appoloveien Galaxy har vært et nesten lag de to siste sesongene hvor de har hengt med i toppen av Indianer Ligaen lenge. Denne sesongen tror vi at Lundes menn tar steget opp. Lunde har sett seg lei på å være et nesten lag ved å "splache" ut 7 481 300 på en spiller som setter den tidligere Hestmoen playmakeren Arne "Kæll" Hansen i skyggen i form av Walter Davidson (skill 14), og med en slik spiller i troppen vil entusiasmen blant egne spillere og supportere øke kraftig. Lunde har selvfølgelig satset mye på et kort her, men når det kortet er et "spar ess" tror ikke vi det kan gå galt for Lundes ambisjoner om opprykk denne sesongen! Laget har spilt 3 treningskamper før denne sesongen som har endt med 2 - 1 tap vs Hevingen, en svimlende 7 - 1 seier vs Hestmoen og 0 - 2 seier vs Ingaleden.

1: Rufus IF: Han har muligens mistet troen på seg selv og sitt eget lag, MEN det har ikke vi i VL-Redaksjonen!!! Har pr i dag det sterkeste laget i Indianer Ligaen samtidig som Mr. Bøe er en meget habil manager. Mr. Bøe har vært flink til å utvikle sine yngre spillere som nå har gitt han en meget god bredde i stallen. Har store stjerner i hver eneste lagdel, og med den bredden Rufus har i troppen har de råd til skader og suspensjoner uten at de blir merkverdig svekket. Rufus er i pr i dag et lag som ville gjort det sterkt i Inga Ligaen, og vi er 100% sikker på at han vil få vist oss hva laget hans duger til nettopp i Inga Ligaen i sesong 9. Vi garanterer at Rufus IF spiller i Inga Ligaen neste sesong!!! Rufus har hentet inn den meget rutinerte klassespilleren Felipe Ricardo før denne sesongen. Laget har spilt 2 treningskamper før denne sesongen som har endt med 5 - 0 tap vs HH3BK og 7 - 2 tap vs Ise SK!?



LYKKE TIL I INDIANER LIGAN SES 8 ALLE SAMMEN!!!!




_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.com og Hasle-Tidende


Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost, Johanna (klasse 8C), Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann Evensen og Einar Evensen

tirsdag 10. april 2012

VL-FF kårer Inga Ligaens beste

Varteig League sesong 7 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i Inga Ligaen.


Sesongens All Star Team (Inga Ligaen Ses7/4-4-2)
Posisjon Navn Lag Grunnlag
KeeperFlemming Bek IseRundens lag: 11 (4)
ForsvarAsbjørn EngebråtenHestmoenRundens lag: 13
ForsvarEskil HovdenIseRundens lag: 11 (4)
ForsvarHans enger Gallis HH5FKRundens lag: 11 (1)
ForsvarLars Petter Jensen HasletoppenRundens lag: 7 (1)
MidtbaneSvein Inge Fjærvik HH5FKRundens lag: 11 (3)
MidtbaneGabriel Reid Karlsen HH5FKRundens lag: 10 (2)
MidtbanePer Braadland SvingenRundens lag: 9
MidtbaneLars-Jørgen KarlsenHH5FKRundens lag: 7
SpissAndre A-E KarlsenSvingenRundens lag: 11
SpissMichael RønHestmoenRundens lag: 8
BENK
KeeperErnst Aas SvingenRundens lag: 6 (3)
ForsvarHaakon Smaaberg Lunde HH5FK Rundens lag: 6
MidtbaneHåvard Olsen IngaledenRundens lag: 5 (2)
SpissStig Johan Nordahl HasletoppenRundens lag: 3, 13 mål
SpissPål ØstbyIseRundens lag: 4, 11 mål

Flest scorede mål: Hasle Hageby 5 FK - 51
Færrest innslupne mål: Hasle Hageby 5 FK - 12

Sesongens beste spiller: Asbjørn Engebråten (Hestmoen):
Her var det mange om beinet, men juryen ble til slutt enig i at Engebråten var det riktige valget. Han har vært hele 13 ganger på rundens lag og har innkassert 7 poeng på sine 20 kamper. Absolutt en viktig brikke for Hestmoen nå som Per Stubsveen har lagt opp.

Sesongens poengkonge: Gabriel Reid Karlsen (HH5FK) – 20 poeng

Sesongens toppscorer: Gabriel Reid Karlsen (HH5FK) – 16 mål

Sesongens assistkonge: Helge Jensen (Hasletoppen) – 10 assist

Sesongens råtass: Hans Enger Gallis (HH5FK) – 9 gule, 1 rødt kort

Sesongens mest verdifulle spiller: Gabriel Reid Karlsen (HH5FK):
Gebriel Reid Karlsen har vært en meget viktig spiller og vært avgjørende for at Hasle Hageby 5 FK får sitt tredje gull på rad og det fjerde i historien. Han har også vært viktig i tette kamper, der han har blitt matchvinner og sørget for at HH5FK spiller igjennom sesongen uten et eneste tap!
20 poeng, hvorav 16 mål og 4 assist viser at midtbanejuvelen har vært den mest verdifulle spilleren.


Sesongens unge spiller (under 23 år):
Juryen klarte ikke å bestemme seg for kun én spiller som sesongens unge spiller. Derfor er det besluttet at det denne sesongen er to spillere som får utdelt prisen.


Henning Hjerpe, 23 år (Hasletoppen FK):
Nordahl har vært en viktig brikke i Lars-Petter Jensens puslespill og har vært meget delaktig i at Hasletoppen lenge var med og sloss om medaljer. Han har på 20 kamper scoret 12 mål, en stor prestasjon av en unggutt. Det blir spennende å følge Hjerpes videre utvikling i fremtiden.

Svein Inge Fjærvik, 23 år(HH5FK):
Fjærvik fortsetter sin form fra forrige sesong. Han har notert seg for 13 poeng på 21 kamper og løper lengst av alle spillerne i VL. Ikke rart han har fått kallenavnet «Jolly Jumper» av fansen (den smarte hesten til Lucky Luke).

Sesongens overraskelse (manager/lag): Jørn Jansson / Tindlund Tigrene:
Jørn Jansson trosser igjen alle odds. Han nekter å slutte og imponere! Tindlund Tigrene ble tippet på en 10. plass og nedrykk til IndianerLigaen. Grunnlaget for dette var at Tigrene hadde den svakeste stallen på papiret i IngaLigaen. Men Jansson beviser at teori og praksis slettes ikke er det samme. Tindlund Tigrene overrasket såpass at de på slutten var med i kampen om medalje. De lyktes ikke med det, men endte til på en sterk 5. plass, deres beste plassering noen sinne.

Sesongens manager:
Heller ikke her klarte juryen å bestemme seg for én manager. Derfor er det besluttet at to managere får denne prisen.


Lars-Jørgen Karlsen (Hasle Hageby 5 FK):
Hva skal man si? Imponerende, imponerende, imponerende!
Mr. K har virkelig utviklet et gullag. Denne sesongen valset de over ethvert lag og ender opp med null tap på en lang sesong. Det er en utrolig bragd! HH5FK tar sitt tredje gull på rad og det fjerde i historien. Med en slik prestasjon er det umulig å unngå å gi prisen til Mr. K a.k.a «The Special One». Mr. K fikk ogsp flest priser for rundens manager (5 ganger).

Pål Østby (Ise FK):
For en magisk sesong Ise FK har hatt denne sesongen! Hvem hadde vel trodd før sesongen at Ise skulle være kandidaten som ville være nærmest HH5FK ved sesongslutt?
Ise ble tippet på en 8. plass grunnet en tynn stall. Men tydeligvis har de «Fire store» (Flemming Bek–KP, Eskil Hovden–F, Kjell Lund–M og Pål Østby–S) holdt seg skadefrie og vært en sterk stamme i laget.
Spillende manager Pål Østby har med tiden blitt en solid og respektfull manager, med høyt engasjement. Hans filosofi om å spille «Sexy fotball» tyder på at angrep er det beste forsvar! Gratulerer med historiens første sølvmedalje!


Gratulerer alle respektive spillere og managere!!!
________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Pål Ørn Omdal
Yngvar Eilertsen og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)

VL-FF kårer Indianer Ligaens beste

Varteig League sesong 7 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i Indianer Ligaen.





Sesongens All Star Team (Indianer Ligaen Ses7/4-4-2)
PossisjonNavnLagGrunnlag
Keeper Michael TholstrupFK Øya7 (1) ganger på rundens lag
ForsvarJacob SundåsDonald Bakken FK18 (3) ganger på rundens lag
ForsvarOle-Erik SandelinSkoglund IF17 (5) ganger på rundens lag
ForsvarVegard LarsenRufus IF12 (0) ganger på rundens lag
ForsvarGard GressumRufus IF7 (0) ganger på rundens lag
MidtbaneKåre GrønbeckSkoglund IF13 (0) ganger på rundens lag
MidtbaneHeine BruvoldSkoglund IF11 (1) ganger på rundens lag
MidtbaneKetil KrogSkoglund IF10 (0) ganger på rundens lag
MidtbaneMartin BrenneRufus IF9 (0) ganger på rundens lag
SpissHans-Petter NedgårdSkoglund IF14 (0) X11, 15 mål, 3 assist
SpissGreg ConnolyApolloveien Galaxy4 (0) X11, 17 mål, 6 assist
BENK
KeeperBirger LybekkSkoglund IF5 (1) ganger på rundens lag
ForsvarRonny MehlumDonald Bakken FK6 (0) ganger på rundens lag
MidtbaneAnders ØstmarkHevingen FK1 (0) X11, 10 mål, 11 assist
SpissJoachim SundåsDonald Bakken FK6 (0) X11, 15 mål, 3 assist
SpissStein-Arild OpdanBede County4 (0) X11, 13 mål, 6 assist


Flest scorede mål: Bede County - 55 mål
Færrest innslupne mål: Skoglund IF - 20 mål

Sesongens beste spiller: Jacob Sundås/Donald Bakken FK - 18 (3) ganger på rundens lag

Sesongens poengkonge: Greg Connoly/Apolloveien Galaxy - 23 poeng

Sesongens toppscorer: Greg Connoly/Apolloveien Galaxy - 17 mål

Sesongens assistkonge: Anders Østmark/Hevingen FK - 11 assist

Sesongens råtass: Stein Haugvik/Varteig IL - 9 gule og 2 røde kort

Sesongens mest verdifulle spiller: Greg Connoly/Apolloveien Galaxy - 17mål, 6assist, 4 X11

Sesongens unge spiller (under 23 år): Håvard Bøe/Rufus IF:
Unggutten Håvard Bøe (21 år/Sesong 7) har vært Rufus IF sin dominerende offensive spiller denne sesongen! Med sine 13 mål og 3 assist er spillende manager Håvard Bøe en av de mest spennende spissene vi har sett i løpet av Varteig Leagues 7 sesonger lange historie. Bøe har også vært to ganger på rundens lag denne sesongen.

Sesongens overraskelse(manager/lag): Thomas Jansson/Hevingen FK:
Yngste bror Janssons lag ble tippet langt ned på tabellen før sesong 7, men Thomas Jansson har til de grader bevist at han er en taktikker av rang!!! Under Janssons ledelse har Hevingen FK blitt kåret til månedens lag i Januar og Februar (2012), og Jansson selv har plukket opp hele 7 rundens manager priser i løpet av denne sesongen. Janssons menn kapret tredjeplassen i Indianer Ligaen denne sesongen som vil si at Hevingen FK spiller i Inga Ligaen i sesong 8, og det er en stor prestasjon med et lag som ikke var i nærheten av de sterkeste i Indianer Ligaen! Det blir spennende å se om Mr. Jansson klarer å prestere på et like høyt nivå i Inga Ligaen neste sesong!

Sesongens manager: Lars Finstad/Skoglund IF:
Lars Finstad tok over et lag som var inne i en sportslig krise før sesong 7, og ingen hadde vel i realiteten troen på at "baker laget" fra øya skulle være med å kjempe i toppen allerede denne sesongen! Med sin enorme X11 rutine og taktiske kløkt motbeviste han oss alle ved å vinne Indianer Ligaen før det var spilt 20 kamper av sesongen. Under Finstads ledelse har Skoglund bare sluppet inn 20 mål (under 1 mål i snitt pr kamp) samtidig som de har scoret hele 50 mål, og det sier litt om Finstads evne til å organisere laget sitt både offensivt og deffensivt. Finstad er virkelig en manager og se opp for i VL fremtiden, og med noen forsterkninger inn kan Skoglund IF bli et lag og regne med i Inga Ligaen fra og med neste sesong allerede!!!



________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Pål Ørn Omdal
Yngvar Eilertsen og Leif Levinsen (VL-FF – visepresidenter)

mandag 9. april 2012

Varteig League Legenden Per Stubsveen takker for seg!


Per Stubsveen har spilt sin siste kamp i Varteig League! Legenden fikk 142 kamper, og var 78 ganger på rundens lag i den øverste divisjonen. Tre ganger ble han kåret til årets spiller i Ingaligaen, og han vant tre ligagull på syv sine syv sesonger.

Mange vil nok huske hans heftige dueller med Lasse Thøger Karlsen både på og utenfor banen. Frem til Arne Kæll Hansen tok over som ligaens store stjerne, var det disse to som satte standaren for hva fotball er og skal være; Karlsen med teknikk og eleganse, Stubsveen med tøffhet og hår på brøstet.

På pressekonferansen i dag holdt Stubsveen en minneverdig avskjedstale. Han sa mange rørende ord, men avsluttet med på følgende måte:

Per Stubsveen: "Takk for meg. Jeg trur aldri Hasle Hageby 3 noen gang kommer til å klare å vinne et eneste gull i denne ligaen", og jeg sender herved ut en forbannelse over dem. Måtte de ALDRI, ALDRI, ALDRI klare å vinne, gull, og måtte man for alltid si at det er på grunn av STUBSVEEN-FORBANNELSEN at de "ikke klarte det i år heller"!

Per Stubsveen tar fra og med neste sesong over jobben som hjelpetrener etter Jan Vartingen. I tillegg skal han fungere som lagleder og oppmann. Dommerne kan med andre ord også vente seg kjeft neste sesong. Det er ingen tvil om at Per var en spiller som noen managere/spillere i VL har sett frem til at ville legge skoene på hylla, men det er heller ingen tvil om at den fargerike og hissige spilleren vil bli savnet av mange både på og utenfor banen!
----------------------------------------------------------------------------------
For Hestmoen.no
Ragnhild Jelsnes



Per Stubsveen -Statistikker

Sesong Divisjon

Sesong 7 Inga Ligaen 21(0) 4(0) 2(0) 2(0) 0(0) 1(0) 0(0) 3(0) 0(0)
Sesong 6 Inga Ligaen 21(0) 4(0) 0(0) 4(0) 0(0) 2(0) 0(0) 4(0) 0(0)
Sesong 5 Inga Ligaen 14(0) 3(0) 1(0) 2(0) 0(0) 0(0) 0(0) 8(0) 0(0)
Sesong 4 Inga Ligaen 18(0) 3(0) 1(0) 2(0) 0(0) 2(0) 0(0) 14(0) 1(0)
Sesong 3 Inga Ligaen 24(0) 3(0) 1(0) 2(0) 0(0) 2(0) 0(0) 10(0) 0(0)
Sesong 2 Inga Ligaen 26(0) 6(0) 2(0) 4(0) 0(0) 0(0) 0(0) 21(0) 6(0)
Sesong 1 Inga Ligaen 18(0) 6(0) 3(0) 3(0) 0(0) 1(0) 0(0) 18(0) 1(0)
Totalt - 142(0) 29(0) 10(0) 19(0) 0(0) 8(0) 0(0) 78(0) 8(0)


Meritter
Kategori Score Avdeling Liga Sesong
Beste spiller 14 Xpert Elevens Inga Ligaen Varteig League 4
Beste spiller 21 Xpert Elevens Inga Ligaen Varteig League 2
Beste spiller 18 Xpert Elevens Inga Ligaen Varteig League 1





(Per Stubsveen sin første dag på jobben som hjelpetrener/lagleder/oppmann før dagens Hestmoen United trening)