tirsdag 27. januar 2015

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen (Sesong 20)

SKREVET AV ESPEN KRISTIANSEN - RYESVEI WEDNESDAY



1.     
10 1Sarpefossen FK - Sarpefossen FK får Jumboplassen. Geir Asbjørn er en av de bedre keeperne i ligaen, men det hjelper ikke når forsvaret ellers lekker som en sil. Pettersen vil kanskje holde stand, men Holene er «over the hill». Resten av forsvaret er ungt, og vil bli rundspilt av de fleste. Midtbanen avhenger av Rolf Inge Lunde og Megelssen. Hvis ikke de presterer, vil de ikke vinne en kamp. Glenn Lindh og Sletthaug danner spissparet, men vi tror de vil få lite hjelp fra resten av laget.


Sarpsborg FK - Keeperen deres (Ringsrød) er god. Ellers må Dag Telstad og Eidal prøve å rydde unna det meste som SFK blir utsatt for. Har en jevngod midtbane, men ikke nærheten av de andre lagene. Kanskje unggutter som Drillestad og Hermansen kan overraske? Ellers har de Mark Rivers på topp, som jeg anser som en kvalitetsspiller. Han vil sannsynligvis være tungen på vektskålen for SFK i mange kamper denne sesongen, men jeg tror ikke det er nok til at de skal beholde plassen.


1.     Ødegårdssletta FK - Ødegårdssletta FK vil måtte kjempe for å overleve. De har Daniel Rees i mål (hvis han blir satset på). Vil i så fall være den dårligste keeperen i ligaen, men har potensiale til å bli den nye Per Vers. Halvorsen må ta hovedansvaret i forsvar, får noe hjelp av Bolton og Coham. Midtbanen må prestere hver kamp. Har noen brukbare i Ogiwara, Fagernæs og Solgaard. Ellers bør man merke seg navnet, Jørn Olsen. Stort talent! Hoås legger opp på topp, og jeg tror derfor de vil satse på Bergerud. Jeg tviler derimot på om han kan lage målene som kan sikre Ødegårdssletta fornyet kontrakt i det gjeveste selskap.

1.     Hevingen FK - Hevingen er nyopprykket. Har Jansson i buret, ikke lett å lure. Forsvaret er jevnt godt, hvor Henrik Hatlehol styrer skuta. Don Tomaso Jansson og Ola Elseth vil bli viktige brikker på midtbanen. Har ellers en del unggutter som vil bli bedre de neste sesongene. Ellers vil Thomas Jansson på topp lage mange gåller i år. De har også et stort talent i unggutten, Muff Diver (vet gutten hva navnet hans egentlig betyr?). Vi tror i alle fall at Hevingen vil holde plassen.

1.     Hasletoppen FK - Lindegaard er mer enn god nok for Inga Ligaen. Brukbart forsvar, med Lodbrok som leder. Må sette sin lit til Walter White. Gammel midtbane, men ringrevene kan rundspille enhver motstander. Franco og Jensen vil danne et spisspar. Laget er tydelig preget av mange gode hodespillere, så det er ingen tvil om at Hasletoppen er et dødball-lag. Kantspill vil være en naturlig taktikk for Hasletoppen (trenger ikke være rakettforsker for å se det).

1.     Bukkhornet IL - Bukkhornet har en manager som lurere enn de fleste, og klarer å få maks ut av laget sitt. Uheldigvis står ikke laget stil. Likevel vil de være med i toppen også denne sesongen. Sjur Vassbotn holder godt nivå, men de bør hente inn en reservekeeper. Ikke det beste forsvaret jeg har sett, men de er samspilte, og det betyr da noe, gjør det ikke? Midtbanen kjenner hverandre inn og ut (ikke på en kinky måte), og langskuddene til Remi Tveit vil bli en trussel. Har tre talentfulle angrepsspillere i Gibbens, Rudy og Hjertenæs. Sistnevnte har et meget stort potensial.

1.     Bede County - Spesielt å tippe et nyopprykket lag i toppen divisjonen over, men jeg gjør et unntak for Daniel Bill. Har Mike Litoris i mål, kanskje ikke super, men grei nok. Har hentet inn forsvarsspilleren, Pål Vestby, men må likevel håpe at Kultorp og Usta Bill tar ansvaret. Midtbanen er det som gjør at jeg tror de vil ende i toppen. Daniel Bill (spilleren) er selve hjernen i laget, og sammen med Minaj og Fjærestad vil de underholde med offensiv fotball. På topp vil det satses ungt (tror vi), med Ola Bill og Drive Dank.


1.     HH5FK - Gjennom mange sesonger med høy sigarføring og arrogant pengebruk møter endelig HH5FK veggen. De har blitt blendet av gullrusen i mange år, og opplever nå et generasjonsskifte. Ulvetangen vokter buret, gammel men god. Forsvaret er sterkt, men et stykke bak HH3FK og Svingen. Har ikke penger til å forsterke, og må derfor satse på de spillerne de har. Aldrende midtbane. I angrep skulle Kristian Navestad herjet, men etter en grusom takling på tampen av fjorårets sesong, tror vi han er «over the hill». Kanskje Karlsen kan lage noen mål?


1.     1734 Svingen I.L -Har den evigunge Åge Sten Nilsen i buret. Ellers grei dekning på denne plassen. Maldini legger opp etter denne sesongen. Spent på om Karlsen vil bruke han, eller satse på utvikling hos unggutta. Ellers er det ikke mange som kommer forbi Odin Borson og Richard Olsen. Smedsrud har også en lys framtid. Midtbanen er preget av en del eldre spillere. Karlsen har gjort det smart i å hente inn frisparkspesialisten, Magnus Amundsen. Dette er nettopp grunnen til at jeg tror de ender på andreplass. I angrep har de Henrik Bjørberg og unggutten Per-Cato-Haglund. Ikke mange som forventer at de skal bøtte inn med mål, det får midtbanen ta seg av. Tror likevel at Bjørberg kan bli farlig framover.

1.     HH3BK - Denne sesongen er det et annet Hasle Hageby-lag som tar over tronen. Nemlig HH3BK. Keeperen deres, Nisse Putter holder nivået til en seriemester. Han er rutinert, og kan bli en matchvinner i mange kamper. Forsvaret deres er knallsterkt, kanskje ligaens beste? Thomas Wehler vil ta unna mye bak der, noe som gjør at vi ikke tror HH3BK vil slippe inn mange mål i år. Har de to beste midtbanespillerne i hele ligaen. Anders Omberg-Hansen og Peggy Fjell. Kanskje ellers en ganske ung midtbane, burde muligens hente inn en klassespiller til. Angrepet er preget av unge spillere, men de vil få pasninger levert på gullfat fra Hansen og Fjell, så jeg tror de vil skåre nok av mål. Hvis ikke, så vil frispark-ekspertene deres kunne avgjøre til deres fordel. 


       Vi ønsker samtlige lag i Inga Ligaen lykke til med sesongen!!!

_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Eli-Ann og Einar Evensen