tirsdag 1. september 2015

VL-Redaksjonen tipper Inga Ligaen (Sesong 23)

SKREVET AV ESPEN KRISTIANSEN - RYESVEI WEDNESDAY

10. HH3BK - Skal ikke lenger tilbake enn et par sesonger så var de blant gullfavorittene i den øverste ligaen. De hadde i alle fall laget til det. Isteden gikk det til helvete for HH3BK, og det endte med nedrykk. Denne sesongen blir ikke noe bedre tror vi. Håper de kjøper en ny keeper, for det de har nå hører til i Barkebilly Ligaen og kunne like godt spilt for BBV. Ellers har de et godt forsvar med en del lovende forsvarsspillere. Ferdighetsmessig har HH3BK de to beste midtbanespillerne i systemet med Hansen og Fjell, likevel føler vi ikke at resten av midtbanen er i nærheten av det nivået. Angrepet er helt greit, men det gjør ikke noe ettersom omtrent ingen i Inga Ligaen har noe angrep de kan skryte av. Vi tror det står og faller på managerens interesse. Likegyldighet og "whatever" holder ikke i denne ligaen, og derfor tror vi de ender på nedrykk. Aldri noe hyggelig å få jumboplassen, men noen må havne der óg.

9. Hevingen FK - Nedenom og opp igjen. Hevingen er tilbake, men vi tror det bare blir for en kort stund. Har Emil August Jansson i mål, sånn sett solid. Ellers er forsvaret brukbart, Hatlehol er jo en klassestopper. Midtbanen er jevn, men kanskje ikke den beste i ligaen? Har en ganske ung midtbane, og vi tror derfor de vil bli en av de ledende midtbanene i årene som kommer.
Har Thomas Jansson på topp, med Muff Diver i bakhånd (Hvis det er lov å si). Vi tror det blir for tynt med tanke på skader og suspensjoner, og derfor tror vi det går rett tilbake hvor de kom fra. Håper vi tar feil. Not.

8. 1734 Svingen - Det hadde dere ikke trodd hva? Trist å si det, men vi har ikke troen på Svingen, i alle fall ikke etter fjorårssesongen. Scorte omtrent ikke mål, og har tydeligvis slitt med generasjonsskifte. Har et kjempesolid forsvar, det er ikke det det står på, men det er framover det stopper litt opp. Odin Borson er den beste forsvarsspilleren i ligaen, men det er frustrerende når man ikke har noe særlig å komme med framover. Hver kamp kjemper han med nebb og klør for å holde buret rent i håp om seier, men angrepsspillet er like spennende og kreativt som en kartong med melk. Har hentet inn Are Pilskog på midtbanen, men vi tror ikke han vil bli en hit i Inga Ligaen. Slik vi forsto det er Henrik Bjørberg satt på transferlisten, og da kan jeg ikke se at hverken Mufuncol eller Johansen skal kunne fylle det rommet etter han. Er nødt til å forsterke hvis de vil beholde plassen. Svingen har vel heller aldri spilt noe lavere enn øverste divisjon? 

7. Sarpsborg FK -Overraskende kanskje, men vi tror dette blir realiteten for Sarpsborg FK. De har et gammelt, men solid forsvar. I buret har de Kenneth Ringsrød, og han er mer enn god nok for dette nivået.
Midtbanen er solid og vi tror de vil styre mange matcher. Litt overraskende plassering forrige sesong ut ifra laget de har, og det er nettopp derfor de blir tippet som nummer syv, fordi vi kan ikke friskmelde Sarpsborg FK helt enda. På topp har de goalgetteren Mark Rivers, med god dekning dersom de skulle behøve det (Kure og Henriksen). Sånn sett har de egentlig et ganske jevnt og godt lag, men forrige sesongs prestasjoner fører til at vi ikke kan plassere SFK noe høyere.

6. Bede County - Bede County tok en uventet bronse forrige sesong, men vi tror aldringsprosessen har tatt på og at de derfor faller ned tre plasser denne sesongen. Har en relativt tynn stall med unntak av forsvaret. Det er midtbanen som er det store spørsmålet her. De er veldig skadeutsatt på midtbanen dersom for eksempel Egil Minaj, Fjærestad eller Hoo Lee Fuk skulle bli skadet. Sånn sett er det tynt. Ola Bill på topp kan nok putte en del gåller, men vi mener at de mangler noen forsterkninger for at de skal kunne klatre noe særlig høyere. Så spørs det om manager Daniel Bill har det som skal til for gjøre tipset til skamme. Vi tror ikke det, og hvis de skulle få en annen plassering så blir det enda lengre ned. 

5. Tindlund Tigrene -Greåkers store sønn har vendt hjem til det gode selskap. Jørn Jansson har tatt Tigrene tilbake til øverste nivå, og vi har stor tro på at de kommer til å bite godt fra seg. Har en relativt ung keeper i Per Fekt, men er av flere eksperter spådd som den nye Per Vers. Kanskje litt for tidlig til å ta nivået i Inga Ligaen, men hvis han får hjelp av forsvaret så skal du ikke se bort i fra at han kan få sitt store gjennombrudd. Jørn Jansson har svidd av mange mill econ på stopperkjempen Whitey Fisk. En solid forsterkning. Han vil bli teamet opp med Lindgård og Varnsen i forsvaret. På midtbanen har de fem solide midtbanespillere, og du trenger ikke å være medlem i Mensa for å skjønne hvilken formasjon de kommer til å spille denne sesongen. På topp har de to klare førstevalg med Valente som Back-up. Hvis TT holder seg unna skader, skal man ikke se bort ifra at de tar seg høyere opp på tabellen.

4. Ryesvei Wednesday - Har hentet inn hele fem spillere. Dette var noe av problemet til RW forrige sesong da de hadde en for tynn stall. Manageren klaget høylytt over at han hadde for få spillere til rådighet, vel nå har han i alle fall ikke noe å skylde på! God keeper i Wozniczka. Forsvaret er relativt greit, tror at nysigneringen Solomon Smythe blir en viktig brikke.
Midtbanen er solid, hvor Ingo schenke (34) er hentet inn for å kunne brukes i førsteelleveren. Angrepet består av Marlon Brando, som ikke imponerte noe særlig forrige sesong. I tillegg har de Kalvig som var forrige sesongs store overraskelse. Vi tror ikke det blir noen bedre plassering i år, men samtidig så var det ingen som trodde RW skulle ende på fjerdeplass forrige sesong. De var tippet på sisteplass, noe vi ikke tipper i år. Kan overraske, men bør ikke ha for høye forventninger.

3. Bukkhornet - Trodde Bukkhornet skulle være med og knive om gullet forrige sesong, men plutselig falt de helt igjennom. Denne sesongen derimot tror vi de vil holde løpet helt ut. Har et eldre rutinert forsvar, hvor Vassbotn i buret styrer de med jernhånd. Har troa på at de klarer å ta medalje denne sesongen ettersom spillerne har blitt ett år eldre. Har tre gode midtbanespillere, hvor Kolbjørn Bjønnes selvfølgelig vil innta en playmakerrolle. Når han spiller bra, spiller laget bra. På topp har de relativt bra dekning. Veldig spent på om de kommer til å stille med tre på topp i noen kamper. Det bør i alle fall ikke mangle på den offensive slagkraften hos Bukkhornet. Så blir det opp til manageren da, om han klarer å snu uavgjort-kamper om til seire. Vi har i alle fall troa.

2. Platåveien 11 – Snappet opp gullet forrige sesong rett foran nesa på HH5FK, noe ingen trodde var mulig. Manageren har nå bevist at han kan gjøre gråstein om til gull, og derfor tror vi laget vil forsette å hevde seg. Platåveien har et solid forsvar med Gay Lord, Camargo og Lem samt ungguttene Helge Johansen og Steve Cook. Keeperen Esparteiro er også ren klasse.
Midtbanen er kanskje svakeste lagdel. Nitzler legger opp etter denne sesongen, og det blir derfor kanskje noe tynt her. Trenger noen forsterkninger selv om de har mange unge talenter (Kai Bonade). Peder Dælen på topp blir viktig. Bør kanskje hente inn en spiss til ettersom det ikke holder med to i angrep. Hvis en av de på topp blir skadet, har de ingen å sette innpå. Tror ikke de tar gullet på nytt, men med nye forsterkninger så kan det bli forandringer på nettopp dét.

1.Hasle Hageby 5 FK - Bitter , rasende, illsint, psykotisk, irritert, forbannet, suicidal, alle disse følelsene/tilstandene tilhørte én fyr mer enn noen andre etter forrige sesong. HH5FKs manager, Lars-Jørgen var en slagen mann etter det knusende tapet mot Platåveien forrige sesong. Et tap som gjorde at seriegullet glapp i siste kamp. Vi tror nå at HH5FK vil reise seg denne sesongen og ta en knusende revansj. Har kanskje ikke hentet inn noen forsterkninger, men har et lag som kan valse over hvilken som helst motstand. I mål har de Ulvetangen, men nå er det vel på tide å snart gi seg i buret? Er 38 år, men har fortsatt tilliten hos manageren. Har det beste forsvaret, blanding av rutine og unge. Emil Skatt er en klippe bak i der.
På midtbanen begynner Åsmund Lunde og Rino Engebretsen å dra på åra, og det er ikke sikkert de spiller etter neste sesong, men likevel er de gode nok til å styre en hvilken som helst kamp. Ellers har de en del fremadstormende unggutter på midtbanen. 
I Angrep har de Karlsen, men hvis han skulle bli skadet, så spørs det om HH5FK har noe å komme med framover. Per Gunnar Lunde er ikke DEN spilleren enda. 
Men mest sannsynlig så vinner de greiene i år uansett, for HH5FK lar det ikke gå to år mellom hvert seriegull. Dessuten kan manageren deres alle juksekodene som er å oppdrive i dette spillet…

Vi ønsker samtlige lag i Varteig League lykke til med sesong 23!



_____________________________________________________________________________
For SA, VL - Online TV, Varteig Menighetsblad, Varteigindianeren magasin, VL.net, Øya Avisa, Skoleavisa, VG (Varteig Gatekjøkkenmeny) Bede Bedeblad, HU, Tindlund Tidene, Hestmoen Budstikke, Lande News, Skoglund Blad, Skjeberg Menighetsblad, Ødegårdssletta Tidene, svingen.no, haslehageby5fk.blogspot.no, varteigleague.blogspot.no og Hasle-Tidende

Tor og Steinar Lunde, Hilde Hjortland, Prost Haugen, Torbjørn Helgesen, Brianna Frost & Jay-Lo, Aart Noren, Kaare S. Kandale, Jan Neidissen, Marte Gallis, Pondus, H. Are. Pus, Ole Morten Rosted, Jon Harald Pedersen, Vegard Beide, Øystein Loff, Espen Kristiansen, Eli-Ann og Einar Evensen

tirsdag 9. juni 2015

VL-FF kårer Varteig Leagues beste (Sesong 21 - Indianer Ligaen)

Varteig League sesong 21 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i ligaen.


        

Varteig League - Indianer Ligaen - Sesong 21


- SLUTTRESULTATER -

Posisjon
Klubb
K
V
U
T
MF-MM
Diff
P
1
18
15
0
3
41 - 15
26
45
2
18
14
1
3
45 - 15
30
43
3
18
10
3
5
44 - 30
14
33
4
18
9
4
5
51 - 33
18
31
5
18
9
1
8
40 - 28
12
28
6
18
8
2
8
35 - 29
6
26
7
18
7
1
10
28 - 42
-14
22
8
18
3
5
10
17 - 42
-25
14
9
18
2
6
10
20 - 42
-22
12
10
18
0
3
15
8 - 53
-45
3

- KLUBBRELATERT -
Mest effektive lag
41,8 %
Mest ineffektive lag
20,0 %
Klubb med flest mål
51 mål
Klubb med færrest mål
8 mål
Flest skadedager
81
Most money spent on transfers
6 857 300 econ
Most money earned on transfers
3 668 028 econ
Most Xpert pools winning
450 000 econ
Flest pressemeldinger
5

- SPILLERRELATERT -
Topscorer
14 mål
Flest målgivende
11 målgivende
Flest poeng
21 poeng
Flest gule kort
9 kort
Flest røde kort
2 kort
2 kort
Flest X11
18
Flest ganger X11 Kaptein
10
Flest rene bur
8
Flest skadedager
33 dager
- KAMPRELATERT -
Mest målrike kamp
5 - 5
Største seier
6 - 0


Sesongens manager -
Marcelo Mikkelsen/Lande FK

Mr. Mikkelsen har hele 18 sesonger bak seg i Varteig League (ble med i ligaen før sesong 4) som virkelig gjør han til en av bærebjelkene i Ligaen! Klubben har aldri vunnet noen divisjon og den har rykket opp henholdsvis 4 og ned 3 ganger! Denne sesongen var det egentlig bare kampen om tredje plassen som var realistisk for de andre lagene enn suverene Sarpefossen og Hasletoppen om en plass i Inga Ligaen sesong 22.

Mr. Mikkelsen klarte nok en gang å føre
Lande FK opp fra sumpa (Indianer Ligaen), og
tilbake til det gode selskap (Inga Ligaen)
Her sørget rutinerte Mikkelsen for at Lande FK  "hoppet bukk" over både EPA og Lundekroken i aller siste serierunde..... Om det blir noen medalje på den trofaste og lojale Mr. Mikkelsen og hans menn etter opprykket er vi nok så sikre på at ikke skjer, men med en solid stamme i laget tror vi Mikkelsen og hans menn kan bite godt fra seg mot de fleste lagene i Varteig Leagues øverste divisjon på en god dag den kommende sesongen! Gratulerer med opprykket til Inga Ligaen nok en gang Lande FK!



_____________________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Håkon Håkonsson
Asle Trafo og Glenn E Tangen (VL-FF – visepresidenter)

mandag 8. juni 2015

VL-FF kårer Varteig Leagues beste (Sesong 21 - Barkebilly Ligaen)

Varteig League sesong 21 er omsider over, og da er det selvfølgelig på sin plass å kåre sesongens beste spillere og managere i ligaen.


        

Varteig League - Barkebilly Ligaen - Sesong 21


- SLUTTRESULTATER -
Posisjon
Klubb
K
V
U
T
MF-MM
Diff
P
1
18
17
1
0
73 - 11
62
52
2
18
14
1
3
45 - 9
36
43
3
18
12
1
5
28 - 19
9
37
4
18
10
2
6
41 - 27
14
32
5
18
10
1
7
35 - 29
6
31
6
18
6
2
10
14 - 31
-17
20
7
18
5
2
11
23 - 40
-17
17
8
18
5
1
12
19 - 43
-24
16
9
18
1
5
12
8 - 43
-35
8
10
18
0
4
14
1 - 35
-34
4
- KLUBBRELATERT -
Mest effektive lag
50,0 %
Mest ineffektive lag
27,6 %
Klubb med flest mål
73 mål
Klubb med færrest mål
1 mål
Flest skadedager
61
Most money spent on transfers
7 751 500 econ
Most money earned on transfers
999 180 econ
Most Xpert pools winning
450 000 econ
Flest pressemeldinger
2
- SPILLERRELATERT -
Topscorer
17 mål
Flest målgivende
13 målgivende
Flest poeng
21 poeng
Flest gule kort
6 kort
Flest røde kort
1 kort
Flest X11
16
Flest ganger X11 Kaptein
9
Flest rene bur
10
Flest skadedager
25 dager
- KAMPRELATERT -
Mest målrike kamp
1 - 7
Største seier
6 - 0


Sesongens Manager - Tarje Trones Syvertsen/Dypedahlskauen


Mannen som har rykte på seg for å like Grandiosaen pizzaen sin sitt litt over middels godt stekt debuterte i Varteig League i presesason før sesong 21 med det nyopprettede laget Dypedahlskauen. Tidligere erfaringer har dessverre ofte vist at managere som har startet på scratch i Barkebilly Ligaen ofte har endt på jumboplass eller uten jobb etter sesongen. Det var derfor ytterst få i VL universet som hadde store forventninger til Tarje og hans menn før sesong 21............... Der tok de feil, styggelig feil! 

Popey The Sailor Man sin dobbeltgjenger (også kalt
Tarje) feirer opprykket til Indianer Ligaen på god
gammeldags sailor vis!
Tarje har gjennom hele sesongen jobbet uten press i det ytterste mørket av VL (også kalt Barkebilly Ligaen), og i skyggen av Inga Leden og TT smatt han og resten av Dypedahlskauen opp på den siste direkte opprykksplassen i sesongens aller siste serierunde! Det er en imponerende prestasjon som ikke har skjedd i VL om ikke aldri så i det minste ikke i nyere tid, og det med et nyopprettet lag på første forsøk! Det eneste vi kan gjøre er å bøye oss i støvet for en av VL sine aller mest spennende managere i nyere VL tid! Tarje har også fått en ekstra stjerne i boken av VL-FF for sitt tidlige engasjement i sin nyoppnevnte stilling i VL-Festkomiteen. VL-Sesong 22 sparkes i gang hjemme hos Tarje den 20.06.2015. Gratulerer med opprykk til Indianer Ligaen!!! 



_____________________________________________________________________________
For VL-FF (Varteig Leagues FotballForbund)
VL-FF president – Håkon Håkonsson
Asle Trafo og Isak Lunde (VL-FF – visepresidenter)